برخی از شرکتها و برندها از اعتبار دامنه یا Domain Authority (DA) برای مطالعه و ارزیابی نتایج استراتژیهای دیجیتال خود استفاده میکنند. اما این معیار واقعاً به چه معناست؟ آیا واقعاً باید برای بهبود آن تلاش کنیم؟ آیا یک اعتبار دامنه بالا به ما کمک میکند تا در گوگل رتبه بهتری داشته باشیم؟
Domain Authority میتواند معیار بسیار مفیدی برای اطلاع از وضعیت یک وبسایت در رابطه با رقبای مشابه باشد، اما باید همین ابتدا تاکید کنیم که این یک فاکتور رتبه بندی برای گوگل نیست. در این مقاله از بلاگ نژودا قصد داریم به شما بگوییم دامین اتوریتی چیست و چگونه میتوانید برای بهبود آن تلاش کنید.
فهرست مطلب:
دامین اتوریتی یا اعتبار دامنه چیست؟
برای اینکه استراتژی دیجیتال خود را در جهت درست هدایت کنید، بسیار مهم است که تعریف کنید که اعتبار دامنه چیست و بدانید که چه چیزی نیست! Domain Authority (DA) معیاری است که برای اولین بار توسط Moz ایجاد شد و پیش بینی میکند که چقدر احتمال دارد یک دامنه در SERP در مقایسه با رقبای خود ظاهر شود.
Domain Authority (DA) یک امتیاز رتبهبندی موتور جستجو است که توسط Moz ایجاد شده است که احتمال رتبهبندی یک وبسایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) را پیشبینی میکند. امتیازات Domain Authority از یک تا 100 متغیر است که امتیازات بالاتر به معنای احتمال بالاتر برای به دست آوردن رتبه بهتر است.
مهم است که بدانید گوگل دامین اتوریتی را به عنوان یک فاکتور برای رتبه بندی وبسایتها در نظر نمیگیرد؛ بنابراین این پارامتر معیاری برای افزایش رتبه شما در صفحه نتایج موتور جستجو نیست. اگرچه این یک فاکتور رتبهبندی رسمی مورد استفاده گوگل نیست، اما معیاری مفید برای دانستن سلامت سایت شما در مقایسه با رقبایتان است.
این امتیازات بینش خوبی در مورد احتمال رتبهبندی یک وبسایت ارائه میکند، به طوری که وبسایتی که دارای اعتبار دامنه پایینتری است نسبت به وبسایتی با اعتبار دامنه بالاتر کمتر در نتایج ظاهر میشود؛ بنابراین، در حالی که DA اندازهگیری نیست که بتواند مستقیماً رتبهبندی را بهبود بخشد، اما امکان ارزیابی عملکرد فعلی و مقایسه آن با رقبا را فراهم میکند؛ به همین دلیل است که در SEO بسیار مفید است.
تمرکز دامین آتوریتی یا قدرت دامنه بر Link Profile سایت و اعتبار و کیفیت لینکهای ورودی و خروجی سایت است.
نحوه محاسبه و بررسی اعتبار دامنه یک سایت
برای محاسبه دامین اتوریتی 40 فاکتور وجود دارد که سایت MOZ آنها را بررسی میکند تا اعتبار دامنه را به دست آورد. این فاکتورها لینکهایی که به سایت و دامنه اصلی وارد میشوند را هم در بر میگیرند.
به منظور محاسبه امتیاز اعتبار دامنه، پلتفرم Moz تعدادی از عوامل مختلف را ارزیابی میکند و این اطلاعات را در یک امتیاز واحد ادغام میکند که بینشی واقعی از وضعیت فعلی یک سایت میدهد. برای تعریف این معیار، ابزار SEO هم کمیت و هم کیفیت لینکهایی را که یک صفحه وب دریافت میکند در نظر میگیرد.
اگر صفحهای دارای بک لینک از صفحاتی با اعتبار بالا باشد – مانند گوگل، ویکی پدیا، صفحات دولتی، روزنامهها یا مجلات معروف – احتمال بیشتری برای کسب امتیاز بهتر خواهد داشت. به عنوان مثال، یک مرکز آموزشی ممکن است لینکهایی را از روزنامههای ملی، دانشگاهها، و مقالات دانشگاهی یا سایتهای دولتی دریافت کند.
از سوی دیگر، یک وبسایت کسبوکار محلی احتمالاً ترجیح میدهد توسط روزنامههای منطقهای یا مجلات صنعتی پیوند داده شود، زیرا این بکلینکها برای مخاطبان هدف کسبوکار ارزشمندتر هستند، حتی اگر بالاترین اعتبار دامنه را نداشته باشند.
بنابراین، تعیین اعتبار دامنه خوب برای هر کسب و کاری متفاوت است اما به طور کلی اگر احتمال اینکه دامنه A در صفحه نتایج گوگل ظاهر شود بیشتر از دامنه B باشد، انتظار داریم DA دامنه A بالاتر از DA دامنه B باشد.
از کجا میتوان اعتبار دامنه سایت را مشاهده کرد؟
یکی از بزرگترین مزایای Moz این است که ابزارهای رایگان برای بررسی اعتبار دامنه را ارائه میدهد. در Moz، میتوانید Domain Authority وبسایت خود را به صورت رایگان از طریق Link Explorer بررسی کنید. در این قسمت فقط باید دامنه اصلی سایت را وارد کنید؛ مانند Nezhoda.com
سپس امتیاز Domain Authority صفحه وب شما به طور خودکار ظاهر میشود.
این ابزار امکانات دیگری را هم در اختیار شما قرار میدهد که آنالیز آنها میتواند بسیار مفید باشد؛ مانند دامنههای لینک شده، لینکهای خارجی، تعداد صفحاتی که به سایت لینک دادهاند (لینکهای ورودی) و تعداد کل کلمات کلیدی که ممکن است سایت با آنها در گوگل رتبه کسب کند.
نحوه افزایش اعتبار دامنه سایت
نکات و ترفندهای زیادی وجود دارد که میتوانید برای افزایش اعتبار دامنه خود از آنها استفاده کنید اما همه چیز با داشتن یک استراتژی خوب شروع میشود.
داشتن اعتبار دامنه بالا به داشتن بک لینک متکی است. با این حال، به جای تمرکز بر کمیت لینکها، نکته کلیدی اولویت دادن کیفیت آنها است. یک بک لینک از یک دامنه معتبر و مرتبط در نهایت بیش از ده بک لینک از یک دامنه نامرتبط ارزش دارد.
زمانی که محتوای باکیفیت خوب در اختیار داشته باشید، به دست آوردن بک لینکهای معتبر نیز بسیار آسانتر میشود. به دقت در مورد محتوا فکر کنید و شروع به ایجاد محتوایی کنید که میدانید مخاطبان شما به آن نیاز دارند یا علاقهمند به مشاهده چنین محتوایی هستند.
پر کردن کلمات کلیدی را فراموش کنید، به جای آن محتوایی با ساختار مناسب و وب پسند با عناوین جذاب و خیره کننده بنویسید که علاقه مخاطبان شما را برانگیزد. محتوای قدیمیتر را نیز میتوان با افزودن دادههای تازه و بینشی جدید که میتواند توجه کاربران را دوباره جذب کند، تغییر کاربری داده و بهروزرسانی کرد.
رقبا منبع الهام خوبی برای محتوا و ساخت لینک هستند. وبسایتهای رقیب میتوانند بینشهایی درباره استراتژی صحیح به شما ارائه دهند و شکافهایی را که باید برای افزایش بازدید وبسایتتان برطرف شوند، برجسته کرده و به شما نشان دهند.
اینها تنها برخی از نکات سئو هستند که میتوانید برای کمک به افزایش اعتبار دامنه خود از آنها استفاده کنید. در ادامه به نکات بیشتری برای افزایش اعتبار دامنه سایت اشاره میکنیم:
- بررسی link profile سایت
link profile سایت لیستی از تمام بک لینکهای وبسایت شما است. برای این که امتیاز بیشتری داشته باشید باید لینکهای موجود معتبر باشند؛ بنابراین، فرقی نمیکند که لینکهای شما چه موضوعی دارند، آنها باید مرتبط و از سایتهای معتبر باشند. استفاده از ابزار های دیجیتال مارکتینگ و سئو به شما کمک میکند بفهمید کدام لینکها سالم هستند و کدام یک باید تغییر کنند.
- تولید محتوای جذاب و تعاملی
معیارهای تعامل، مانند نرخ پرش یا ترافیک ارگانیک، میتوانند تفاوت زیادی در امتیاز شما ایجاد کنند؛ بنابراین، برای افزایش رتبه خود، باید تولید محتوا در سایت باکیفیت باشد تا افراد را به سایت خود جذب کنید و آنها را در آنجا نگه دارید! محتوای باکیفیت ایجاد کنید که به شما کمک میکند بک لینکهای طبیعی را راحتتر دریافت کنید.
- بک لینک های خود را تجزیه و تحلیل کنید و مطمئن شوید که همه سایتهای معتبر بک لینک دارای لینک فالو هستند.
- رقبای خود را شناسایی کرده و خود را با آنها مقایسه کنید. کارهایی را که انجام میدهید و انجام نمیدهید تجزیه و تحلیل کنید که میتواند به شما در افزایش بازدید وبسایت کمک کند.
- بررسی کنید که رقبای اصلی شما بک لینک های خود را از کجا دریافت میکنند و آیا امکان دریافت بک لینکهایی باارزش و اعتبار مشابه برای سایت شما هم وجود دارد؟
افزایش دامین اتوریتی یک استراتژی بلند مدت است و فوری اتفاق نمیافتد؛ بنابراین برای این که بهترین نتیجه را بگیرید، پیش از همه باید صبر داشته باشید و استراتژی درستی را در پیش بگیرید. خارج از کمپینهای لینک بیلدینگ، اعتبار دامنه را میتوان همراه با سایر معیارهای سئو مانند ترافیک ارگانیک، امتیازات رتبه بندی کلمات کلیدی و نرخ کلیک استفاده کرد تا دید جامعتری از عملکرد دیجیتال مارکتینگ شما ارائه دهد.
تفاوت Domain Authority با Page Authority
در حالی که Domain Authority احتمال رتبه بندی کل دامنه وب در SERPها را اندازه گیری میکند، Page Authority به طور خاص بر روی احتمال رتبه بندی هر یک از صفحات وبسایت به صورت جداگانه تمرکز میکند.
این فاکتور به شما امکان میدهد عملکرد صفحات را جداگانه تعیین کنید؛ مانند پستهای وبلاگ یا صفحات محصول. Page Authority میتواند به شما کمک کند تا اقدامات بعدی را در استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود بر اساس صفحاتی که بیشترین زمینه را برای بهبود دارند، اولویت بندی و تعریف کنید.
پیج اتوریتی چیست؟
پیج اتوریتی یا اعتبار صفحه (PA) در بهینه سازی موتور جستجو (SEO)، ارزشی است که یک موتور جستجو به یک صفحه وب اختصاص می دهد. هر چه این ارزش بیشتر باشد، موتور جستجو به احتمال بیشتری یک صفحه وب را در نتایج جستجوی ارگانیک نمایش میدهد.
Page Authority (PA) امتیازی است که توسط Moz ایجاد شده است که پیش بینی می کند یک صفحه خاص چقدر در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) رتبه پیدا می کند. امتیاز Page Authority از یک تا 100 متغیر است که امتیازات بالاتر مربوط به احتمال بیشتر در به دست آوردن رتبه بهتر در صفحه سرپ است.
اعتبار صفحه خوب امتیازی است که به 100 نزدیک تر باشد. در حالی که تغییر امتیاز PA از 20 به 30 آسان است، افزایش PA از 70 به 80 بسیار دشوارتر است.
برای افزایش اعتبار صفحه باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- لینکهایی به صفحه ای که در حال بهینه سازی هستید بسازید و روی سئو خارجی سایت خود تمرکز کنید.
- مطمئن شوید که هر صفحه دارای محتوای مفید است.
- روی افزایش Domain Authority سایت تمرکز کنید.
- به طور مرتب لینک های مضر صفحه را حذف کنید.
ابزارهای مختلفی برای سنجش میزان پیج اتوریتی وجود دارد که معتبرترین آنها همان سایت MOZ است.
سوالات متداول شما
دامین اتوریتی چیست؟
Domain Authority (DA) یک امتیاز رتبهبندی موتور جستجو است که توسط Moz ایجاد شده است که احتمال رتبهبندی یک وبسایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) را پیشبینی میکند. امتیازات Domain Authority از یک تا 100 متغیر است که امتیازات بالاتر به معنای احتمال بالاتر برای به دست آوردن رتبه بهتر است.
آیا گوگل اعتبار دامنه را برای رتبه بندی در نظر میگیرد؟
گوگل دامین اتوریتی را به عنوان یک فاکتور برای رتبه بندی وبسایتها در نظر نمیگیرد؛ بنابراین این پارامتر معیاری برای افزایش رتبه شما در صفحه نتایج موتور جستجو نیست.
از کجا میتوان دامین آتوریتی سایت را مشاهده کرد؟
در Moz، میتوانید اعتبار دامنه وبسایت خود را به صورت رایگان از طریق Link Explorer بررسی کنید. در این قسمت فقط باید دامنه اصلی سایت را وارد کنید؛ مانند Nezhoda.com . سپس امتیاز Domain Authority صفحه وب شما به طور خودکار ظاهر میشود.
دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید
لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیشازحدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحهکلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفادهی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمهای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید