آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که بخواهید وارد یک گروه دوستی جدید شوید، اما چون تازه وارد هستید شما را به جمع خود راه ندهند؟ الگوریتم سندباکس گوگل هم مانند سردسته این تیم است که به سایتهای تازه وارد اجازه نمیدهد به همین راحتیها وارد جمع 10 نتیجه برتر شوند.
با این حال خیلی از افراد میگویند که این الگوریتم اصلا وجود ندارد و برخی هم سفت و سخت پای ادعای خود برای وجود آن ایستادهاند. در این مقاله هر آنچه لازم است درمورد Google Sandbox بدانید را برای شما آوردهایم.
فهرست مطلب:
الگوریتم سندباکس گوگل چیست؟
اگر شما هم در حال راه اندازی یک وبسایت جدید هستید یا به هر نحوی با وبسایتی که تازه شروع به کار کرده سر و کار دارید، مهم است که بدانید سندباکس چیست. به طور کلی، الگوریتم گوگل سندباکس که آن را با نام اثر سندباکس (Sandbox Effect) هم میشناسند، فیلتری است که از رتبه گرفتن سریع سایتهای نوپا در ماههای ابتدایی و رسیدن به صفحه اول نتایج جستجو جلوگیری میکند.
بسیاری از افراد این الگوریتم را یک الگوریتم افسانهای میدانند؛ زیرا افسانه وجود آن همه جا هست و در دنیای سئو تقریباً همه افراد آن را میشناسند، اما خود گوگل به طور رسمی وجود آن را تایید نکرده است و هیچ مدرک و سندی برای وجود این الگوریتم در دست نیست. همچنین مانند الگوریتم های پاندا ، الگوریتم مرغ مگس خوار یا برت در لیست الگوریتم های گوگل نامی از Sandbox برده نشده است.
جان مولر، مدیر آنالیز وبمسترهای گوگل، در یکی از سخنرانیهای خود میگوید:
“ما واقعاً آن سندباکس قدیمی را که بسیاری از سئومسترها درمورد آن صحبت میکنند، نداریم. ممکن است تعدادی الگوریتم وجود داشته باشد که عملکرد آنها مشابه سندباکس باشد اما اینها اساساً تنها الگوریتم هایی هستند که سعی دارند وبسایتهای جدید و قدیمی که سعی در کسب رتبه برای برخی کوئریها دارند را بررسی کنند. ]به عبارت دیگر[ ما یک وبسایت داریم که نمیدانیم آن را در کدام رتبه قرار دهیم و همیشه در ابتدا این مشکل وجود دارد.”
با توجه به گفتههای مولر، گوگل وبسایتهای جدید را خارج از رتبهبندی قرار میدهد تا آن را با بقیه سایتها مقایسه کند و جایگاه آن مشخص شود.
با این حال بسیاری از سئومسترها با اطمینان درمورد وجود این الگوریتم صحبت میکنند و تجربهای را که در این زمینه دارند، ملاک قرار میدهند. تجربه بسیاری از این افراد نشان میدهد که علی رغم تلاشی که برای بالا رفتن رتبه سایت در ماههای اولیه انجام میدهند، نتایج مطلوب و چشمگیری به دست نمیآورند؛ از این رو نسبت به وجود این الگوریتم اطمینان زیادی دارند.
طبق تحقیقات انجام شده و مشاهدات بسیاری از کارشناسان سئو، بسیاری از وبسایت های جدید که به درستی ایندکس شده و طبق تکنیکهای سئوی کلاه سفید پیش میروند، حتی برای کلمات و عباراتی که رقابت کمی دارند هم معمولا تا 6 ماه رتبه ای کسب نمیکنند.
با این حال هنوز هم گوگل ادعا میکند که چنین فیلتری برای سایتهای جدید ندارد و محدودیتی برای میزان نمایش این سایتها به کاربران اعمال نمیکند؛ این در حالی است که تا پیش از سال 2018 یک دامنه جدید میتوانست در ماههای اول رتبه خوبی در برخی از کلمات کلیدی خود به دست آورد، اما کم کم این کار به امری غیرممکن تبدیل شد؛ به طوری که گفته میشود وبسایتهای جدید طبق الگوریتم سندباکس باید یک بازه 1 الی 6 ماهه را سپری کنند تا موفق به کسب رتبه بالا در کلمات کلیدی شوند.
اما دلیل این که گوگل تا این حد به تازه واردها سخت میگیرد چیست؟ در بخش بعدی مقاله به این سوال جواب دادهایم.
چرا گوگل تازه کارها را به سندباکس میفرستد؟!
اگر چند مقاله در رابطه با سئو و الگوریتم های گوگل خوانده باشید، میتوانید جواب این سوال را حدس بزنید! با توجه به این که قبلا کسب رتبه در کلمات کلیدی بسیار سادهتر بود، نتایج گوگل پر شده بود از سایتهایی که دارای محتوای اسپم، تکراری و غیرکاربردی بودند. همین مسئله تبدیل شد به دلیلی برای بی اعتماد شدن گوگل به سایتهایی که تازه شروع به کار کردهاند؛ بنابراین سایتهای جدید باید در فرصتی به مدت 1 الی 6 ماه شایستگی و حسن نیت خود را به گوگل ثابت کنند تا گوگل آنها را به جمع خود راه دهد!
از طرف دیگر عبارت “Sandbox” به معنی جعبه شنی است. جعبه شنی محلی است که کودکان تا زمانی که به اندازه کافی (!) بزرگ نشدهاند در آن با شن و ماسه بازی میکنند. فلسفه نامگذاری این الگوریتم هم میتواند این باشد که گوگل قصد دارد به سایتهای جدید فرصتی دهد تا خود را اثبات کنند و در این مدت به تقویت و افزایش کیفیت زیرساختها و محتوای خود بپردازند.
بسیاری از افراد میگویند دورهای که سایت وارد سندباکس گوگل شده را باید مانند یک دوره آزمایشی دید و در آن مدت برای اثبات شایستگی سایت سخت تلاش کرد. این دیدگاه ممکن است تحمل این دوره را برای شما سادهتر کند، اما به هر صورت قرار گرفتن در سندباکس ممکن است دلسردکننده یا خستهکننده باشد؛ بهترین کار این است که این دوره را به عنوان بخشی از مسیر سئوسازی سایت و افزایش رتبه بپذیرید.
از کجا بفهمیم در سندباکس گوگل هستیم یا نه؟
هیچ ابزار خاصی برای تشخیص این که Google Sandbox وبسایت شما را به دام انداخته یا نه وجود ندارد اما نشانههایی وجود دارد که با شناسایی آنها میتوانید تشخیص دهید که در سندباکس گوگل هستید یا نه. به صورت خلاصه میتوان گفت که وبسایت شما در سندباکس است اگر:
- گوگل صفحات سایت شما را در هیچ یک از صفحات نتایج جستجو نشان نمیدهد؛ حتی اگر عنوان صفحه را عیناً سرچ کنید.
- ابتدا سایت شما در یک رتبه مطلوب و موقعیت رقابتی مناسب قرار گرفته و سپس به صورت ناگهانی موقعیت خود را از دست میدهد و 30 الی 500 رتبه افت میکند.
پدیده دیگری هم وجود دارد که با الگوریتم گوگل سندباکس مرتبط است و به آن دوره “ماه عسل” میگویند! دوره ماه عسل گوگل، زمانی است که یک وبسایت تازه تاسیس، ترافیک زیادی از گوگل دریافت میکند با این هدف که موتور جستجو نحوه تعامل کاربران با این سایت جدید را بررسی کند. پس از مدتی وبسایت دوباره دچار افت رتبه میشود و اصطلاحاً از ماه عسل برمیگردد! در این زمان دریافت ترافیک ارگانیک و رتبهبندی سایت به روش طبیعی ادامه پیدا میکند و با توجه به نتایجی که موتور جستجو از آنالیز رفتار کاربران به دست آورده است، رتبه سایت کمتر یا بیشتر میشود.
رفتن به سندباکس برای دامنههایی که مدتی غیرفعال بودهاند هم صدق میکند. مشاهدات و بررسیهای برخی سایتهای معتبر نشان میدهد اگر یک سایت قدیمی برای مدت طولانی فعالیتی نداشته باشد، بعد از شروع فعالیت، مدتی را در سندباکس سپری میکند و بعد از آن رتبهبندی ارگانیک آن شروع میشود.
نکتهای که نباید فراموش کنید این است که همه این موارد تنها تئوریهایی هستند که با بررسی، تجربه و مشاهده به دست آمدهاند و هیچ اطلاعات رسمی از طرف گوگل برای تایید آنها وجود ندارد. تصمیم با شما است که به تجربه و مشاهدات هزاران نفر از کارشناسان سئو در سرتاسر دنیا اعتماد کنید یا اعلامیههای رسمی گوگل را ملاک خود قرار دهید.
چگونه از گوگل سندباکس خارج شویم؟
- اولین و واضحترین کاری که باید انجام دهید، ایندکس کردن سایت است! هر چه سریعتر سایت را اینندکس کنید، سریعتر وارد سندباکس میشوید و طبیعتاً سریعتر هم از آن خارج میشوید. با استفاده از گوگل سرچ کنسول میتوانید ببینید که سایت شما ایندکس شده است یا نه و اگر ایندکس شده، تاریخ دقیق آن را ببینید.
- در قدم بعدی باید مراقب باشید که دست از پا خطا نکنید! در ابتدای مسیر سئو هیچ یک از تکنیک های سئو کلاه سیاه و حتی کلاه خاکستری را استفاده نکنید تا توسط گوگل جریمه نشوید. جریمههای گوگل دو نوع هستند: جریمههای دستی و الگوریتمی.
جریمههای دستی توسط کارکنان گوگل انجام میشوند و جریمههای الگوریتمی توسط خزندههای گوگل و الگوریتمهایی که تعریف کرده است انجام میشوند. اگر شما در وبسایت خود مرتکب خطایی شده باشید و کارکنان گوگل متوجه آن شده و شما را جریمه کرده باشند، در سرچ کنسول در بخش “Manual Actions” پیامی از گوگل مشاهده میکنید که دلیل جریمه شدن شما در آن ذکر شده است. در اکثر مواقع گوگل در این پیام خود به شما میگوید برای برطرف شدن این مشکل چه کاری لازم است انجام دهید؛ بنابراین کار شما سادهتر خواهد شد.
اما جریمههای الگوریتمی بدون اطلاع و پیام اعمال میشوند. برای شناسایی این جریمهها باید تاریخ کاهش ترافیک سایت خود و تاریخ آخرین بهروزرسانی گوگل و الگوریتمها را بررسی کنید. اگر تاریخها بسیار نزدیک به هم باشند، احتمالا سایت شما درگیر یک جریمه الگوریتمی شده است. برای حل این مشکل باید آپدیت الگوریتمها را بررسی و سایت خود را بر اساس آن به روز کنید.
- محتوا را که فراموش نکردهاید؟ً! یکی از تکنیکهایی که به شما کمک میکند سریعتر از گوگل سندباکس خارج شوید، تولید محتوای هر چه بیشتر است! ممکن است این سوال برای شما به وجود آمده باشد که چرا برخی از سایتها ظرف مدت 1 ماه از سندباکس خارج میشوند در حالی که اثر الگوریتم سندباکس گوگل برای مدت بیشتری روی برخی از سایتها میماند. پاسخ ساده است و همه ما در دنیای سئو حداقل یک بار آن را شنیدهایم: محتوا پادشاه است!
تجربه بسیاری از افرادی که با الگوریتم سندباکس درگیر بودهاند، نشان میدهد که هر چه محتوایی که تولید و بارگذاری میکنید بیشتر باشد و کیفیت بالاتری داشته باشد، سریعتر از سندباکس خارج میشوید و البته در دراز مدت کمک بیشتری به سئوی سایت شما خواهد کرد.
- برای لینکسازی خارجی و بکلینک گرفتن عجله نکنید! بکلینکها یکی از مهمترین پارامترهای رتبهبندی سایت هستند، اما اگر کمی فکر کنید، میبینید که منطقی نیست که سایتی که تنها 2 – 3 ماه است راهاندازی و ایندکس شده، بکلینکهای زیادی دریافت کند و طبیعتاً گوگل به چنین وبسایتهایی مشکوک میشود. برای گرفتن بکلینک در ماههای ابتدایی بسیار محتاطانه عمل کنید و ترجیحاً از خرید بکلینک تا 6 ماه اول خودداری کنید. در عوض سعی کنید اعتبار و کیفیت محتوای خود را افزایش دهید تا اگر قرار است بکلینکی دریافت کنید، ارگانیک باشد؛ به این ترتیب گوگل سایت شما را به عنوان یک تازهوارد قابل اعتماد میشناسد که معتبر است و محتوای مفیدی به کاربران ارائه میدهد.
اگر در مدتی که درگیر سندباکس گوگل هستید، بتوانید بکلینکهای ارگانیک بگیرید، نه تنها سریعتر از این مشکل رها میشوید، بلکه این بکلینکها در آینده هم به شما کمک خواهند کرد و سریعتر شما را به صفحه اول نتایج گوگل میرسانند.
- از شبکههای اجتماعی بلیت خروج از سندباکس را بگیرید! همان طور که میدانید، تنها موتورهای جستجو نیستند که میتوانند کاربران را به سایتها هدایت کنند. یکی از اصلیترین کانالها برای دریافت ترافیک، شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، لینکدین، توییتر و … است.
زمانی که الگوریتم Google Sandbox شما را درگیر خود کرده است، شما میتوانید روی شبکههای اجتماعی سرمایهگذاری کنید و از طریق آنها ورودیهای سایت خود را افزایش دهید. از این طریق به گوگل نشان میدهید که وبسایت شما برای کاربران این شبکهها جذاب است و این خود سیگنالی برای جلب اعتماد گوگل است؛ جلب اعتماد گوگل هم کلید اصلی خارج شدن هر چه سریعتر از سندباکس است.
خلاصه مطالب
در این مقاله به معرفی الگوریتم سندباکس (Google Sandbox) پرداختیم که خود گوگل وجود آن را رد میکند، اما افراد زیادی به وجود آن باور دارند.
توصیه ما به شما این است که به گوگل اعتماد کنید! همان طور که جان مولر میگوید، یکی از مهمترین دلایل عدم کسب رتبه توسط یک سایت جدید در ماههای اول این است که گوگل با یک سایت جدید آشنا شده که نمیداند جایگاه صحیح آن کجا و در کدام رتبه است؛ از طرفی وضعیت وبسایت دائماً در حال تغییر است و کارشناسان سئو و طراحی سایت به طور مداوم آن را بهبود میدهند؛ بنابراین مدتی طول میکشد تا گوگل بتواند جایگاه واقعی وبسایت را تشخیص داده و تعیین کند. در این مدت بهترین کار، اجرا کردن تکنیکهای سئوی کلاه سفید و افزایش کیفیت محتوای سایت است.
سوالات متداول شما
الگوریتم سندباکس گوگل چیست؟
فیلتری است که از رتبه گرفتن سریع سایتهای نوپا در ماههای ابتدایی و رسیدن به صفحه اول نتایج جستجو جلوگیری میکند.
چرا گوگل سایت های تازه کار را به سندباکس میفرستد؟
زیرا گوگل به سایت های جدید بی اعتماد است و سایت های تازه کار باید طی مدت چند ماهه شایستگی و حسن نیت خود را به گوگل ثابت کنند تا در نتایج باقی بمانند.
از کجا بفهمیم در سندباکس گوگل هستیم یا نه؟
۱- گوگل صفحات سایت شما را در هیچ یک از صفحات نتایج جستجو نشان نمیدهد.۲- ابتدا سایت شما در یک رتبه مطلوب و موقعیت رقابتی مناسب قرار گرفته و سپس به صورت ناگهانی موقعیت خود را از دست میدهد و ۳۰ الی ۵۰۰ رتبه افت میکند.
دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید
لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیشازحدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحهکلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفادهی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمهای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید