الگوریتم فرشنس (Freshness) ؛ گوگل طرفدار تازگی است!
نژودا 1400-12-12

حتماً زیاد شنیده‌اید که می‌گویند به‌روز بودن محتوا برای گوگل اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل الگوریتمی را معرفی کرد که 35 درصد نتایج جستجو را تحت تأثیر قرار داد و با این الگوریتم تمرکز خود را روی محتواهای جدیدتر قرار داد. الگوریتمی که گوگل معرفی کرد، الگوریتم فرشنس (Freshness) یا تازگی نام داشت که محتواهای تازه تر را در اولویت نمایش قرار می‌دهد.

فهرست مطلب:

اما چرا الگوریتم فرشنس تا این اندازه روی سئوی سایت تأثیر دارد؟

خیلی ساده است! فرض کنید در حال جستجو درباره یک موضوع هستید، ترجیح می‌دهید به مقاله‌ای استناد کنید که تاریخ آن برای دو سال پیش است یا مقاله‌ای که اطلاعات آن تازه و برای 2-3 روز گذشته است؟

بدیهی است که همه ما ترجیح می‌دهیم به محتوایی اعتماد کنیم که اطلاعات آن جدیدتر و به‌روزتر است. از آنجا که همیشه هدف گوگل راضی بودن کاربران از نتایج بوده، پس منطقی است که محتواهای تازه‌تر را در اولویت قرار دهد تا رضایت بیشتری را برای کاربران فراهم کند.

الگوریتم فرشنس گوگل چگونه کار می‌کند؟

الگوریتم فرشنس گوگل چگونه کار می‌کند؟

الگوریتم تازگی محتوا یا Freshness یکی از مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل است که در سال 2010 و بر اساس آپدیت الگوریتم کافئین منتشر شد. Freshness با وجود این که فرشنس به اندازه الگوریتم پاندا یا پنگوئن معروف نیست، اما تأثیر بسیار زیادی بر سئو و بهینه‌سازی وبسایت ها دارد. امروزه دیگر اکثر کارشناسان سئو با این الگوریتم به خوبی آشنا هستند و توجه ویژه‌ای به آن نشان می‌دهند.

تاریخ انتشار محتوا و به‌روزرسانی آن معیارهای مهمی برای الگوریتم فرشنس گوگل هستند. البته وجود الگوریتم تازگی محتوا به این معنا نیست که شما باید همواره در حال بارگذاری مقاله‌های جدید باشید؛ بلکه می‌توانید با آپدیت مقالات قبلی و به‌روز کردن اطلاعات آنها به گوگل این سیگنال را بفرستید که وب‌سایت شما محتوای به‌روزی دارد.

هر چه اطلاعاتی که در محتوا ارائه می‌کنید معتبرتر و جدیدتر باشد، کاربران بیشتری را به سمت وب‌سایت خود هدایت می‌کنید؛ زیرا افراد عاشق محتوای معتبر و جدید هستند. به این ترتیب الگوریتم فرشنس گوگل با آنالیز رفتار کاربران در برابر محتوای تازه شما و سیگنال‌هایی که از آنها دریافت می‌کند و با کمک بقیه الگوریتم‌ها رتبه سایت شما را مشخص می‌کند.

چه فاکتورهایی برای الگوریتم Freshness مهم است؟

الگوریتم تازگی محتوا، با بررسی رفتار کاربران و آنالیز آنها و با در نظر گرفتن چند معیار مختلف تلاش می‌کند وب‌سایت شما را از نظر تازه بودن محتوا رتبه‌بندی کند. معیارهای مورد توجه این الگوریتم عبارت‌اند از:

  • زمان حضور کاربر در سایت: همان طور که می‌دانید میزان تعامل کاربران با سایت شما و زمانی که در آن صرف می‌کنند برای گوگل اهمیت زیادی دارد. این زمان حضور هم در اولین بازدید کاربر از سایت و هم در بازدیدهای بعدی اهمیت دارد؛ به طوری که بهتر است زمان حضور کاربر در سایت شما به مرور افزایش پیدا کند؛ به این ترتیب گوگل درمی‌یابد که محتوای سایت شما تازه و برای کاربران جذاب است.
    برای آپدیت کردن محتوا می‌توانید قسمت‌هایی به آن اضافه یا از آن کم کنید. همچنین نظرات کاربران و پاسخ دادن به آنها هم به به‌روز ماندن محتوای صفحه کمک می‌کند.
  • سایت‌هایی که به شما لینک داده‌اند: همان طور که می‌دانید، یکی از مهم‌ترین پارامترهای گوگل برای رتبه‌بندی سایت‌ها، لینک‌هایی است که از سایت‌های دیگر دریافت کرده‌اند. این لینک‌ها اصطلاحاً “بک لینک” نامیده می‌شوند. برای گوگل مهم است که شما بک لینک‌های خود را از کجا دریافت کرده‌اید؛ به عبارت دیگر، گوگل کیفیت بک لینک‌های دریافتی شما را بررسی می‌کند و یکی از فاکتورهایی که در این بررسی آن را آنالیز می‌کند، به‌روز بودن محتوای سایت‌هایی است که به شما لینک داده‌اند!
    اگر یک سایت با محتوای تازه به صفحات قدیمی‌تر سایت شما لینک دهد، تازگی صفحه شما حفظ می‌شود و سیگنالی که گوگل دریافت می‌کند این است که صفحه مورد نظر هنوز هم تازه و مفید است.
  • شبکه‌های اجتماعی را دست کم نگیرید: یکی از فاکتورهای مهم برای الگوریتم فرشنس، اشتراک‌گذاری محتوا در شبکه‌های اجتماعی است. اگر یکی از محتواهای قدیمی شما در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود، سیگنالی قدرتمند برای الگوریتم Freshness به شمار می‌رود و آن را همچنان محتوایی زنده و کاربردی محسوب می‌کند.

چگونه الگوریتم فرشنس گوگل را راضی نگه داریم؟

چگونه الگوریتم فرشنس گوگل را راضی نگه داریم؟

اگر بتوانید فیلترهای الگوریتم تازگی محتوا را با موفقیت پاس کنید، یک گام بزرگ در مسیر سئو سازی سایت خود برداشته‌اید. برای راضی نگه داشتن الگوریتم فرشنس لازم نیست اقدام سختی انجام دهید و هیچ پیچیدگی خاصی در کار نیست. در ادامه به استراتژی‌هایی که در این مسیر به شما کمک می‌کند اشاره کرده‌ایم.

  • به روز رسانی مستمر محتوا های سایت

یکی از مؤثرترین کارها برای راضی نگه داشتن گوگل، به‌روزرسانی مستمر محتواها است؛ به خصوص محتواهایی که رتبه بالایی دارند و وب‌سایت شما از آنها ورودی بالایی دریافت می‌کند. گرچه بسیاری از افراد می‌گویند که این کار ممکن است رتبه فعلی محتوا را دچار افت شدید کند، اما واقعیت این است که اگر اطلاعات شما معتبر و مفید باشد و محتوایی تازه را در اختیار کاربران قرار دهید، با رضایت کاربران، گوگل هم راضی خواهد بود!

  • تاریخ انتشار و به روزرسانی مقاله ها را نمایش دهید

تاریخ انتشار و به‌روزرسانی محتواها و مقالاتی که منتشر می‌کنید یکی از پارامترهای مهم مورد توجه الگوریتم تازگی محتوا است. با درج کردن این تاریخ و حذف نکردن آن از صفحه می‌توانید به گوگل این سیگنال را بفرستید که وب‌سایت شما به‌روز و معتبر است.

  • در تولید محتوا طلایه دار باشید!

در هر زمینه‌ای که فعالیت می‌کنید، سعی کنید محتواهایی جذاب و تازه برای مخاطبان خود تولید کنید و از رقبا یک قدم جلوتر باشید. اگر در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، اخبار یا دنیای سلبریتی‌ها فعالیت می‌کنید، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ زیرا مخاطبان این حوزه‌ها همواره به دنبال اطلاعات دست اول هستند.

سوالات متداول شما

آیا با الگوریتم تازگی، همه محتواهای جدید در رتبه‌های بالا قرار می‌گیرند؟

قطعاً خیر! زمانی که شما یک صفحه یا محتوای جدید به سایت خود اضافه می‌کنید، الگوریتم‌های زیادی برای تعیین جایگاه واقعی آن دست به کار می‌شوند؛ از جمله الگوریتم گوگل دنس، الگوریتم پاندا، الگوریتم سندباکس و ... . الگوریتم تازگی محتوا تنها یکی از الگوریتم‌هایی است که محتوای شما از فیلتر آن عبور می‌کند.

آیا همه محتواها باید به‌روز شوند؟

خیر، لزومی ندارد همه محتواها آپدیت شوند، اما بهتر است آنها را به‌روز کنید. مثلاً محتوای "دستور پخت کیک وانیلی" نیازی به به‌روزرسانی مداوم ندارد، در حالی که محتواهایی مانند "قیمت خودرو سمند" یا "الگوریتم‌های جدید گوگل" باید دائماً به‌روز شوند تا اطلاعات دست اول و معتبری در اختیار کاربر قرار دهند.

اگر برای مثال یک مقاله درباره "کار با فتوشاپ 2019" نوشته باشیم، برای محتوای "کار با فتوشاپ 2020" باید یک مقاله جدید بنویسیم یا محتوای اول را به‌روز کنیم؟

در چنین مواردی بهتر است محتوای اول را به‌روز کنید. حتی می‌توانید در به‌روزرسانی به تفاوت‌های میان دو مورد اشاره کنید تا محتوایی جامع و کاربردی داشته باشید.

اگر مطلب جدیدی برای افزودن به مقاله وجود نداشته باشد، چه کنیم؟

گاهی اوقات اتفاق می‌افتد که یک مقاله را طی دو یا چند مرحله تکمیل می‌کنیم و دیگر مطلب جدیدی برای افزودن به آن باقی نمی‌ماند. در چنین شرایطی می‌توانید با ساخت اینفوگرافیک‌هایی از مقاله یا ساخت ویدئویی کوتاه درباره مقاله و افزودن آنها به محتوای صفحه، آن را به‌روز کنید.

وقتی مطلب جدیدی نداریم، آیا به‌روزرسانی محتوا از طریق تغییر دادن جمله‌بندی‌ها می‌تواند مفید باشد؟

خیر! با این کار فقط خودتان را گول می‌زنید. هدف از ایجاد الگوریتم Freshness جلب رضایت کاربر و ایجاد دسترسی به محتواهای مفید، معتبر و جدید است. به‌روزرسانی‌های بی‌موردی که هیچ مطلب جدید و مفیدی به محتوا اضافه نمی‌کند، نه تنها برای سئو و بهبود جایگاه شما مفید نیست، بلکه ممکن است باعث افت رتبه شود. منظور از به‌روزرسانی محتوا، صرفاً اضافه کردن یک خط متن، کد، برچسب یا تغییر عکس‌ها نیست؛ این به‌روزرسانی باید برای کاربر مفید باشد.

امتیاز به مطلب

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام
کپچا code

دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید

لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید