الگوریتم ماه عسل گوگل ؛ یک ماه عسل مهمان گوگل باشید!
نژودا 1400-12-06

در بلاگ نژودا درباره الگوریتم‌های مختلف گوگل صحبت کرده‌ایم اما الگوریتم ماه عسل گوگل، یکی از آن الگوریتم‌هایی است که نام آن کمتر از بقیه شنیده شده است. در حالی که همه می‌دانند الگوریتم‌های پاندا و پنگوئن چه هستند و خود را برای آن آماده می‌کند، ناگهان گوگل شما را به ماه عسل می‌فرستد!

اگر برای ماه عسل گوگل آماده باشید و چمدان خود را بسته باشید، قطعا این سفر برای شما خاطره‌انگیز خواهد بود؛ در غیر این صورت بعد از یک ماه عسل شیرین، باید آماده یک قهر طولانی مدت از طرف گوگل باشید و خود را برای منت‌کشی آماده کنید!

در این مقاله به شما می‌گوییم الگوریتم ماه عسل گوگل چیست، چطور کار می‌کند و چگونه باید خود را برای آن آماده کنید.

فهرست مطلب:

الگوریتم ماه عسل گوگل چیست؟

اگر کمی درمورد الگوریتم‌های گوگل مطالعه کرده باشید، می‌دانید که هدف نهایی اکثر آنها یک چیز است: رضایت کاربران. الگوریتم ماه عسل یا Google Honeymoon هم از این قاعده مستثنی نیست. گوگل از الگوریتم ماه عسل استفاده می‌کند تا بهترین نتایج را به کاربران نمایش دهد و البته شایستگی صفحات وب‌سایت شما را برای قرار گرفتن در صفحه اول نتایج مورد آزمایش قرار دهد.

همه ما می‌دانیم که گوگل با استفاده از هوش مصنوعی، خزنده‌ها و ربات‌هایی که دارد، عملکرد میلیون‌ها وب‌سایت را بررسی می‌کند تا بتواند آنها را به نحوی که برای کاربران رضایت‌بخش است، رتبه‌بندی کند. با این حال، گوگل خوب می‌داند که هر چقدر هم که ربات‌ها و هوش مصنوعی‌اش هوشمند عمل کنند، نمی‌توانند جای تجربه انسانی را پر کنند و در هر صورت باید رفتار کاربران در برابر نتایج بررسی شود.

به همین دلیل گوگل از الگوریتم‌هایی مانند ماه عسل و گوگل دنس استفاده می‌کند تا بتواند جایگاه واقعی یک صفحه را در میان انبوهی از نتایج مشخص کند و رفتار کاربران در مواجهه با محتوای آن صفحه را بسنجد. در حقیقت الگوریتم هانی مون هم از جنس گوگل دنس و سندباکس است؛ این الگوریتم‌ها سایت را دچار افت یا افزایش رتبه شدیدی می‌کنند تا از این طریق فرصتی برای گوگل فراهم شود که بتواند برخی از پارامترهای مهم را درمورد آن سایت بررسی کند.

چرا به این الگوریتم ، ماه عسل می‌گویند؟

چرا به این الگوریتم ، ماه عسل می‌گویند؟

در الگوریتم ماه عسل، گوگل وب‌سایتی را که به تازگی یک محتوای جدید منتشر کرده است، در صفحه اول نتایج جستجو قرار می‌دهد. این دوره شیرین چند روز بیشتر طول نمی‌کشد و پس از آن وب‌سایت به جایگاه اصلی یا اولیه خود بازمی‌گردد. در واقع گوگل با قرار دادن سایت در یک موقعیت عالی، آن را به یک ماه عسل چند روزه می‌فرستد. گفته می‌شود که این الگوریتم بر روی وب‌سایت‌هایی که حداقل 50 صفحه دارند اعمال می‌شود.

گوگل به طور مستقیم و رسمی درباره وجود چنین الگوریتمی صحبت نکرده است، اما با توجه به تجربه متخصصان سئو گفته می‌شود چنین الگوریتمی وجود دارد؛ البته این احتمال هم وجود دارد که مجموعه‌ای از الگوریتم‌ها منجر به ایجاد چنین عملکردی شوند.

نکته قابل توجه این است که رفتن به ماه عسل گوگل به این معنی نیست که گوگل شما را در رتبه 1 قرار می‌دهد، بلکه شما تنها به نتایج صفحه اول منتقل می‌شوید. در طی این ماه عسل چند روزه، رفتار کاربران در برابر محتوای شما آنالیز می‌شود. بدیهی است که گوگل تنها صفحاتی را به ماه عسل می‌فرستد که سئو شده باشند و محتوای آنها فاکتورهای سئو را پاس کرده باشد. چرا؟

به این دلیل که گوگل وقتی شما را به ماه عسل می‌فرستد که به نظر برسد همه فاکتورهای مورد انتظار گوگل را رعایت کرده‌اید؛ در این زمان است که رضایت کاربران و واکنش آنها در مواجهه با محتوای شما مهم‌تر از هر زمانی می‌شود.

اینطور تصور کنید که قرار است یک پیراهن برای یک نفر بدوزید. بعد از این که خیاطی را یاد گرفتید، اندازه‌گیری‌ها را انجام دادید، الگوی لباس را به درستی رسم کردید، شروع به برش پارچه و دوخت آن می‌کنید. تا اینجای کار مانند این است که سئوی سایت و صفحه را انجام داده باشید.

اما وقتی دوخت پیراهن تمام شد، آنچه مهم است، رضایت مشتری است؛ آیا فرد از پیراهنی که شما دوخته‌اید خوشش می‌آید؟ آیا اندازه‌های آن درست و دقیقا اندازه مشتری است؟ آیا پیراهنی که دوخته‌اید، از استانداردهای یک پیراهن مناسب و باکیفیت برخوردار است؟ این مرحله، همان جایی است که گوگل باید شما را به ماه عسل خود بفرستد تا ببیند کاربران چقدر از شما راضی هستند.

بدون شک بعد از اتمام این دوره افت محسوسی در تعداد کلیک، ایمپرشن و ترافیک ورودی سایت مشاهده خواهید کرد اما این افت طبیعی است و نباید از آن بترسید.

چمدان شما باید بسته باشد و آماده رفتن به ماه عسل گوگل باشید تا هم از این دوره و هم از دوران بعد از آن لذت ببرید!

چگونه از ماه عسل گوگل سربلند بیرون بیاییم؟

برای این که الگوریتم هانی‌مون را با موفقیت پشت سر بگذارید و بتوانید از ماه عسل لذت ببرید چند اصل ساده وجود دارد که باید آنها را رعایت کنید. چک لیست الگوریتم ماه عسل گوگل شامل موارد زیر می‌شود:

  • سرعت سایت: سرعت سایت نقش مهمی در رتبه‌بندی آن دارد. سرعت سایت معمولاً یکی از فاکتورهایی است که در سئو تکنیکال بررسی می‌شود اما با توجه به این که رضایت کاربران به آن بستگی دارد، در الگوریتم Google Honeymoon هم موثر است.
  • راضی نگه داشتن پاندا: الگوریتم پاندا یکی از مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل است که استانداردهای کیفی محتوای صفحات را تعیین و بررسی می‌کند. طبق این الگوریتم محتوای صفحات شما باید از اصول خاصی پیروی کند تا مورد تایید گوگل باشد. وقتی شما الگوریتم پاندا را راضی نگه دارید، از ماه عسل گوگل هم سربلند بیرون می‌آیید.
  • افزایش زمان حضور کاربر: زمان حضور کاربر یکی از مهم‌ترین پارامترهایی است که هنگام قرار گرفتن در ماه عسل گوگل باید برای افزایش آن تلاش کنید. با افزایش زمان حضور کاربر، گوگل این سیگنار را دریافت می‌کند که کاربران با وب‌سایت شما به خوبی تعامل برقرار می‌کنند و محتوای آن را مفید می‌دانند.
  • افزایش نرخ کلیک: در زمانی که تحت تاثیر الگوریتم هانی‌مون هستید، سعی کنید نرخ کلیک یا CTR سایت را افزایش دهید. این کار را می‌توانید با نوشتن متادیسکریپشن و عنوان جذاب انجام دهید. با این کار گوگل متوجه می‌شود که کاربران از حضور شما در صفحه اول نتایج راضی هستند و شما شایستگی بودن در این صفحه را دارید.
  • بنرها و پاپ‌آپ‌های آزاردهنده: یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای جلب رضایت کاربران، عدم استفاده از بنرها و پاپ‌آپ‌های آزاردهنده یا زیاد در صفحات وب‌سایت است؛ به این ترتیب کاربر پس از ورود به سایت شما احساس راحتی بیشتری خواهد داشت.
  • بهبود تجربه کاربری و رابط کاربری (UI/UX): تجربه کاربری و رابط کاربری از مهم‌ترین فاکتورهایی هستند که باید به آنها توجه کنید. این موارد به طور مستقیم روی میزان رضایت کاربر از سایت شما تاثیرگذار هستند. ممکن است شما محتوایی کاربردی و جذاب داشته باشید اما به واسطه رابط کاربری و تجربه کاربری ضعیفی که در اختیار مخاطبان قرار داده‌اید، بازدید و استقبال از محتوای شما بسیار کم باشد.

همه ما ترجیح می‌دهیم از مغازه‌ای خرید کنیم که اجناس خود را مرتب چیده و دکوراسیونی چشم‌نواز دارد و خرید کردن از آن ما را کلافه و خسته نمی‌کند. UI/UX هم دقیقا مانند همین است. بگذارید کاربران از کار کردن با وب‌سایت شما احساس راحتی کنند.

تفاوت الگوریتم ماه عسل با الگوریتم رقص گوگل و سندباکس

تفاوت الگوریتم ماه عسل با الگوریتم رقص گوگل و سندباکس

یکی از سوالاتی که تقریبا همه می‌پرسند این است که تفاوت ماه عسل گوگل با گوگل دنس و سندباکس چیست؟ در ادامه تفاوت‌های این سه الگوریتم را بررسی می‌کنیم.

در الگوریتم سندباکس گوگل، سایت شما را از رتبه گرفتن در برخی از کلمات کلیدی محروم می‌کند، اما در الگوریتم ماه عسل شما را در برخی از کلمات کلیدی و برای بعضی از محتواها در صفحه اول نتایج نمایش می‌دهد. در الگوریتم گوگل دنس هم ممکن است رتبه شما افزایش پیدا کند و به صفحه یک برسید یا رتبه شما افت کند. اما در هانی‌مون رتبه شما همیشه افزایش پیدا می‌کند.

در حقیقت رقص گوگل اتفاقی است که معمولا هر 36 روز یک بار و 10 بار در سال اتفاق می‌افتد (این زمان تقریبی است) و تقریباً تمام نتایج را تحت تاثیر قرار می‌دهد. الگوریتم هانی‌مون برای محتواهای جدید اتفاق می‌افتد و همه سایت‌ها دچار آن نمی‌شوند.

همچنین مهم است بدانید که اکثر سایت‌ها تنها یک بار به سندباکس گوگل می‌روند اما بارها ممکن است با رقص گوگل و الگوریتم Honeymoon درگیر شوند.

همان طور که قبلاً هم شاره کردیم، الگوریتم هانی‌مون معمولا سایت‌هایی را که حداقل دارای 50 صفحه هستند تحت تاثیر قرار می‌دهد، در حالی که الگوریتم گوگل دنس به سراغ سایت‌هایی می‌رود که روی کلمات کلیدی جدیدی کار می‌کنند یا به طور کلی تازه شروع به کار کرده‌اند. سندباکس هم تقریبا همه صفحات جدید و سایت‌های نوپا را درگیر خود می‌کند.

نکته دیگر این است که تقریبا همه صفحات جدید یک سایت درگیر سندباکس می‌شوند، در حالی که ماه عسل و دنس ممکن است تنها برای یکی از صفحات رخ دهد.

خلاصه مطالب

بهترین کار برای مواجه شدن با ماه عسل گوگل این است که همیشه چمدانتان آماده باشد! به نتایجی که از دوره ماه عسل گوگل به دست می‌آورید تکیه نکنید و خود را آماده تمام شدن این دوره کنید. اگر اصولی کار کنید، می‌توانید پس از تمام شدن این دوره هم به مرور شاهد رشد جایگاه خود باشید.

امتیاز به مطلب

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام
کپچا code

دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید

لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید