همه چیز درباره الگوریتم پنگوئن گوگل
نژودا 1401-03-12

الگوریتم پنگوئن گوگل یکی از آپدیت‌های گوگل است که با تمرکز بر کیفیت لینک سازی، سایت‌ها را بررسی می‌کند.

به‌روزرسانی الگوریتم پنگوئن به طور گسترده سئوی سایت را تغییر داد، زیرا گوگل از طریق پنگوئن تاکتیک های ایجاد لینک‌سازی و هرزنامه‌های وب را هدف قرار داد. در سال 2012، گوگل رسماً “به روز رسانی الگوریتم وب اسپم” را راه اندازی کرد که به طور خاص لینک‌های اسپم را هدف قرار می‌داد.

الگوریتم وب اسپم بعداً از طریق توییتی از مت کاتس که در آن زمان رئیس تیم وب اسپم گوگل بود، به عنوان به روز رسانی الگوریتم پنگوئن (رسماً) شناخته شد. در حالی که گوگل رسماً الگوریتم پنگوئن را نام‌گذاری کرد، هیچ دلیل رسمی در مورد این که این نام از کجا آمده است وجود ندارد. قبل از الگوریتم پنگوئن، حجم لینک‌ها نقش مهمی در تعیین امتیاز صفحه وب هنگام خزش، ایندکس و تجزیه و تحلیل توسط گوگل داشت.

این به آن معنا است که وقتی نوبت به رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها بر اساس این امتیازات برای صفحات نتایج جستجو می‌رسد، برخی از وب‌سایت‌ها و بخش‌هایی از محتوا با کیفیت پایین در جایگاه‌های برجسته‌تری نسبت به نتایج جستجوی ارگانیک ظاهر می‌شوند.

الگوریتم پنگوئن گوگل

فهرست مطلب:

چرا الگوریتم پنگوئن ساخته شد؟

پنگوئن یک به روز رسانی برای الگوریتم رتبه بندی گوگل است که برای اولین بار در سال 2012 انجام شد. در آن زمان، انتشار این به روز رسانی تأثیرات عظیمی بر بسیاری از وب سایت‌ها داشت. گوگل این به روز رسانی را برای مبارزه با وب اسپم در نظر گرفته است. امروزه به روز رسانی پنگوئن بخشی از الگوریتم اصلی موتور جستجوی گوگل است. به روزرسانی‌های الگوریتم پنگوئن اکنون به طور مداوم انجام می‌شود و دیگر دستی نیست.

عرضه اولیه پنگوئن بر 3.1 درصد از جستجوهای موتور جستجوی زبان انگلیسی تأثیر گذاشت. جنگ گوگل با سایت‌های کیفیت پایین با الگوریتم پاندا آغاز شد و پنگوئن یک افزونه و افزوده به زرادخانه برای مبارزه با این جنگ بود. پنگوئن پاسخ گوگل به دست کاری نتایج جستجو و رتبه بندی از طریق به کار بردن تکنیک‌های کلاه سیاه برای لینک سازی بود.

کاتز که در کنفرانس SMX Advanced 2012 صحبت می‌کرد، گفت:

“ما به آن چیزی نگاه می‌کنیم که برای مقابله با محتوای کم کیفیت طراحی شده است. با پاندا شروع شد، و سپس متوجه شدیم که هنوز اسپم‌های زیادی وجود دارد و پنگوئن برای مقابله با آن طراحی شده است.”

الگوریتم پنگوئن چیست و چه مواردی را بررسی می‌کند؟

الگوریتم پنگوئن چیست و چه مواردی را بررسی می‌کند؟

هدف این الگوریتم به دست آوردن کنترل بیشتر روی لینک سازی سایت‌ها و کاهش اثربخشی تعدادی از تکنیک‌های کلاه سیاه در لینک سازی بود. پنگوئن با درک و پردازش بهتر لینک‌هایی که وب‌سایت‌ها به دست می‌آوردند، تلاش کرد تا اطمینان حاصل کند که وب‌سایت‌هایی با لینک‌های طبیعی، معتبر و مرتبط رتبه بهتری پیدا می‌کنند، در حالی که رتبه سایت‌هایی با لینک‌های اسپم و بی کیفیت کاهش می‌یابند.

بلافاصله پس از معرفی الگوریتم پنگوئن سایت‌هایی که از تکنیک‌های کلاه سیاه یا اسپم برای لینک سازی استفاده می‌کردند یا لینک پروفایل خود را با تعداد زیادی از لینک‌های بی کیفیت پر می‌کردند شاهد کاهش ترافیک ارگانیک و افت رتبه شدید شدند. همه کاهش رتبه‌های ناشی از پنگوئن در کل سایت نبودند؛ برخی جزئی بودند و فقط بر کلمات کلیدی خاصی که به شدت اسپم شده بودند و بیش از حد بهینه (over optimized) شده بودند، تأثیر می‌گذاشتند.

پنگوئن فقط با لینک‌های ورودی سایت سروکار دارد. گوگل فقط به لینک‌هایی که به سایت مورد نظر اشاره می‌کنند نگاه می‌کند و اصلاً به لینک‌های خروجی از آن سایت نگاه نمی‌کند. برخی از لینک‌هایی که پنگوئن به آنها توجه می‌کنند عبارت‌اند از:

  • لینک‌های خریداری شده
  • بک لینک از منابع غیر قابل اعتماد
  • بک لینک‌هایی که انکر تکست یکسانی دارند
  • بک لینک‌های ساخته شده توسط ربات
  • بک لینک از سایت‌های نامربوط

اگر مشخص شود که وب سایت شما دارای موارد فوق است، با یک پنالتی از سوی گوگل مواجه می‌شود. جریمه گوگل به این معنی است که نه تنها رتبه شما در SERP کاهش می‌یابد، بلکه ترافیک سایت شما نیز کاهش می‌یابد. با این حال، در سال‌های اخیر، گوگل اثر پنگوئن را کاهش داده است.

عرضه پنگوئن 4.0 در واقع برای سازندگان وب سایت بسیار سودمند بود. به‌روزرسانی پنگوئن در رابطه با جریمه‌ها انتخابی‌تر شد. این به آن معنا است که به جای این که کل سایت با یک پنالتی ضربه بخورد، اکنون الگوریتم می‌تواند بخش‌هایی از وب سایت را انتخاب کند. به عنوان مثال، این بخش می‌تواند یک صفحه یا یک فهرست فرعی باشد.

آزمایش‌ها و تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از ریدایرکت 301 یا 302 اثر پنگوئن را از بین نمی‌برد و جان مولر در انجمن وبمسترهای گوگل تأیید کرد که استفاده از یک متا رفرش از یک دامنه به یک دامنه جدید نیز می‌تواند باعث ایجاد عوارض شود! زیرا این امر می‌تواند باعث سردرگمی کاربران و خزنده‌های موتورهای جستجو شود.

در مقابل الگوریتم پنگوئن باید چه کنیم؟

در مقابل الگوریتم پنگوئن باید چه کنیم؟

کسانی که متوجه می‌شوند وب سایت آنها تحت تأثیر پنگوئن قرار گرفته است باید فوراً روی تجزیه و تحلیل ساختار لینک کار کنند. یکی از شاخص‌های مهم فعال شدن فیلتر پنگوئن، هشداری درباره «لینک‌های غیرطبیعی» است که گوگل از طریق کنسول جستجوی گوگل برای مدیران وب‌سایت ارسال می‌کند. در این مورد، تلاش‌های قبلی برای ایجاد لینک باید مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد تا پیامدهای Google Penguin برای وب‌سایت‌های آسیب‌دیده به حداقل برسد.

یکی از گزینه‌ها این است که مدیران وب سایت‌ها به وب سایت‌های لینک دهنده تیکت بزنند و درخواست حذف بک لینک‌ها را داشته باشند. فراتر از این، گوگل یک جایگزین با ابزار Disavow ارائه کرده است. با استفاده از این ابزار می‌توان بک لینک‌ها را مستقیماً نامعتبر اعلام کرد تا گوگل آنها را حذف کند.

گوگل توصیه می کند که ابزار Disavow تنها باید به عنوان آخرین راه حل در هنگام برخورد با هرزنامه لینک استفاده شود. فایل Disavow فایلی است که شما به گوگل ارسال می‌کنید و به او می‌گویید همه لینک‌های موجود در فایل را نادیده بگیرند تا تاثیری بر سایت شما نداشته باشند. نتیجه این است که لینک‌های منفی دیگر باعث ایجاد مشکل در رتبه‌بندی منفی سایت شما نمی‌شوند، اما اگر به اشتباه لینک‌های باکیفیت را هم در فایل Disavow خود وارد کرده باشید، آن لینک‌ها دیگر به رتبه‌بندی شما کمک نمی‌کنند.

هنگامی که فایل Disavow خود را آپلود کردید، گوگل یک تاییدیه برای شما ارسال می کند. اما در حالی که گوگل فورا آن را پردازش می کند، بلافاصله اثر آن لینک ها را کاهش نمی دهد. بنابراین شما بلافاصله پس از ارسال Disavow شاهد بهبود وضعیت لینک ها و جریمه پنگوئن نخواهید بود.

همچنین، هیچ راهی برای تعیین این که اثر کدام لینک‌ها کاهش داده شده‌ و کدام‌ها کاهش داده نشده، وجود ندارد، زیرا Google همچنان هر دو را در گزارش لینک شما در سرچ کنسول گنجانده است. اگر قبلاً یک فایل Disavow را به Google ارسال کرده باشید، آنها آن فایل را با فایل جدید شما جایگزین خواهند کرد، نه این که فایل جدید را به قبلی اضافه کنند!

بنابراین مهم است که اطمینان حاصل کنید که اگر قبلاً لینکهایی را رد کرده اید، همچنان آن لینکها را در فایل Disavow جدید خود قرار دهید. همیشه می‌توانید یک کپی از فایل Disavow فعلی را در کنسول جستجوی Google دانلود کنید.

سرچ کنسول گوگل شامل لیستی از بک لینک ها برای صاحبان سایت است، اما توجه داشته باشید که شامل لینک هایی نیز می شود که قبلاً Nofollow شده اند. اگر لینک Nofollow شود، هیچ تاثیری روی سایت شما نخواهد داشت. نظارت بر بک لینک ها نیز یک کار ضروری است، زیرا گاهی اوقات حوزه‌ای که ما در آن کار می کنیم کاملا صادقانه نیست و حملات منفی سئو ممکن است در آن اتفاق بیفتد.

در این حملات ممکن است یک رقیب لینک های اسپم را برای دامنه شما خریداری کند و رتبه و اعتبار سایت شما را تحت تاثیر قرار دهد. دقیقا به همین دلیل است که باید کیفیت بک لینک‌های سایت خود را بررسی کنید تا از حملات سئو منفی رقبا باخبر شده و آنها را خنثی کنید.

برخی از صاحبان سایت برای حذف یک لینک هزینه ای را طلب می کنند. گوگل توصیه می کند هرگز برای حذف لینک ها پولی نپردازید. فقط آن لینکها را در فایل Disavow خود بگنجانید و به سراغ حذف لینک بعدی بروید.

در پیج اینستاگرام نژودا به طور مختصر و مفید به معرفی الگوریتم های مهم گوگل از جمله الگوریتم کبوتر، الگوریتم پاندا و الگوریتم دزد دریایی پرداخته‌ایم که می‌توانید آن را مشاهده کنید.

الگوریتم گوگل پنگوئن

سوالات متداول شما

الگوریتم پنگوئن چیست؟

الگوریتم پنگوئن گوگل یکی از آپدیت‌های گوگل است که با تمرکز بر کیفیت لینک سازی، سایت‌ها را بررسی می‌کند.

الگوریتم پنگوئن گوگل چه مواردی را بررسی می‌کند؟

الگوریتم پنگوئن فقط با لینک‌ های ورودی سایت سروکار دارد. گوگل فقط به لینک‌هایی که به سایت مورد نظر اشاره می‌کنند نگاه می‌کند و اصلاً به لینک‌های خروجی از آن سایت نگاه نمی‌کند. برخی از لینک‌هایی که پنگوئن به آنها توجه می‌کنند عبارت‌اند از لینک‌های خریداری شده، بک لینک از منابع غیر قابل اعتماد، بک لینک‌هایی که انکر تکست یکسانی دارند، بک لینک‌های ساخته شده توسط ربات و بک لینک از سایت‌های نامربوط

امتیاز به مطلب

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام
کپچا code

دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید

لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید