انواع ریدایرکت برای انتقال یک صفحۀ قدیمی به یک صفحۀ جدید میشود. معمولاً وبمسترها، وب سایتها ساختار خود را تغییر میدهند، صفحاتی را حذف میکنند و گاهی از یک صفحه به صفحه دیگر منتقل میکنند. ریدایرکت ها برای پیشگیری از افت و جایگاه رتبۀ سایت شما نقش دارد. پنج نوع ریدایرکت وجود دارد. 301، 302، 303، 307 و 308 است. در این مقاله از بلاگ نژودا قصد داریم به معرفی انواع ریدایرکت، کاربرد آن و … بپردازیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطلب:
ریدایرکت چیست و چه اهمیتی برای کارشناسان سئو دارد؟
ریدایرکت به روشی گفته میشود که کاربران را از آدرس قدیمی به آدرس جدید هدایت میکند.
ریدایرکت به چند دسته تقسیم میشود:
- 301: معمولاً زمانی استفاده میشود که به طور دائم بخواهیم صفحه را انتقال بدهیم. (برای سئو معمولاً این مورد پیشنهاد میشود)
- 302: معمولاً زمانی استفاده میشود که صفحه به طور موقت صفحه را انتقال بدهیم.
- Meta Refresh
- Rel=Canonical
انواع ریدایرکت کدام اند؟
ریدایرکت انواع مختلفی دارد در این بخش به توضیح دربارۀ هرکدام از انواع ریدایرکت پرداختهایم.
1. ریدایرکت 301
ریدایرکت 301 دائمی است که امتیاز کسب شده لینک قدیم را به آدرس جدید منتقل میکند. معمولاً از این ریدایرکت در بیشتر مواقع استفاده میشود.
2. ریدایرکت 302
از انواع ریدایرکت می توان به ریدایرکت 302 اشاره کرد که ریدایرکتی موقتی است و زمانی که منبع به طور موقت تغییر کند از آن استفاده میشود. معمولاً ریدایرکت 302 و 301 نتیجه نزدیک به یکدیگر دارند. اما برای انتقال دائمی صفحات باز هم بهتر است که برای انتقال دائمی صفحات از ریدایرکت 301 استفاده کنید؛ زیرا در برخی موارد سیگنال های قوی تری برای متعارفسازی به گوگل میفرستد. اگر قصد انتقال موقت دارید ریدایرکت 301 بهتر است.
3. ریدایرکت 307
این ریدایرکت هم مانند ریدایرکت 302 برای انتقال موقت استفاده شده و در اکثر جستجوها این ریدایرکت مانند 302 حساب میشود. البته زمانی واقعاً قصد انتقال موقت دارید بهتر است ریدایرکت 307 استفاده کنید. عموماً برای انتقال یافته ها بهتر است از ریدایرکت 302 استفاده کنید.
Meta Refresh چیست؟
این ریدایرکت در سطح صفحات اجرا میشود نه در سطح سِروِر. این ریدایرکت معمولاً سرعت پایینی داشته و همچنین امتیاز صفحۀ قدیم را به صفحۀ جدید انتقال نمیدهد برای سئو بهتر است که استفاده نشود.
اگر با متن «اگر بعد از 5 ثانیه به صفحه مورد نظر منتقل نشدید، اینجا را کلیک کنید» به همراه یک شمارۀ معکوس 5 ثانیهای مواجه شدید در واقع آن سایت دارای ریدایرکت Meta Refresh است.
بهترین ریدایرکت برای سئو چیست؟
ریدایرکت کردن از صفحه قدیمی به URL جدید یک روش عام است. این کار برای حفظ امتیاز صفحۀ قدیمی و انتقال به صفحۀ جدید برای سئو بسیار مهم است. برای ریدایرکت روش های زیادی وجود دارد ولی سئومسترها معمولاً 301 را به بقیه روش های انواع ریدایرکت ترجیح میدهند.
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که زمانی که URL قدیمی به URL جدید انتقال مییابد زمان زیادی میبرد تا موتور گوگل ارزش و اعتبار سابق را به آن بازگرداند. برای اینکه این کار با سرعت بیشتری انجام شود باید آدرس جدید به سادگی قابل تشخیص باشد و اگر طولانی باشد ممکن است زمان زیادی برای شناسایی ببرد.
نحوۀ استفاده از ریدایرکت چگونه است؟
امروزه مدیرت محتوا که CSM نامیده میشود طرحها و افزونههایی را ارائه میدهند که به راحتی ریدایرکت 301 و 302 را مدیریت کنید. استفاده از ریدایرکت 301 در htaccess معمولاً آسان ترین راه برای انتقال URL است.
- انتقال یک دامنه کامل به یک سایت جدید
- انتقال یک صفحه تنها
- استفاده از Apache mod_rewrite
- ریدایرکت های جاوا اسکریپت
یکی از دلایلی که برای انتقال صفحه و ریدایرکت کردن وجود دارد این است که اگر با جستجوی یک کلمه کلیدی دو یا چند صفحه از سایت شما در گوگل نمایش داده شود اتفاق خوبی نیست زیرا صفحات شما در حال رقابت با یکدیگرند. به این مفهوم کنیبالیزیشن گفته میشود. برای اینکه به معنای دقیق اینکه کتیبالیزیشن چیست بر روی آن کلیک کنید.
چرا باید از کدهای ریدایرکت استفاده کنیم؟
این کدها معمولاً هم برای سئوی سایت شما و هم برای کاربران شما بسیار مهم است. به همین دلیل دارای مزایای زیادی است که به آنها اشاره خواهیم کرد:
- اگر به دنبال انتقال تجربۀ خوبی به مخاطب و کاربر خود هستید ریدایرکت کردن یکی از راههای آن است. برای مثال زمانی که کاربر شما به دنبال یک مطلب یا محتوا است که قبلاً در لینکی بوده و شما نمیخواهید که مخاطبتان کد 404 نمایش داده شود آن را ریدایرکت میکنید به آدرس B.
- قطعاً با انتقال صفحۀ A به صفحۀ B شما نمیخواهید که ارزش و اعتبار صفحۀ خود را از دست بدهید و میخواهید رَنک خود را دوباره به دست آورید به همین دلیل میتوانید لینک خود را به صورت موقت و یا به طور دائم منتقل کنید. در این روش شما میتوانید سیگنال روشنی را به موتورهای جستجو بدهید که میتواند تأثیر زیادی بر روی سئوی سایت شما میشود.
خطای 404 چیست و چگونه میتوان خطای آن را رفع کرد؟
خطای 404 یک خطای رایج است که معمولاً از جانب کاربران به وجود میآید. معمولاً این خطا میتواند به دلیل اشتباه وارد کردن آدرس سایت باشد و یا اینکه URL صفحه قدیمی به URL جدید منتقل شود و این ارور بر روی صفحه نوشته میشود.
Rel=Canonical چیست؟
یکی دیگر از انواع ریدایرکت استفاده از تگ rel=canonical است. این ریدایرکت به صورت مستقیم انجام میشود و به کد ریسپانس احتیاج ندارد. این تگ در متا تگهای سایت قرار میگیرد و در سطح سرور انجام نمیشود.
ابتدا مرورگر صفحه را درخواست و سپس Status Code 200 را دریافت میکند؛ سپس صفحه را بررسی میکند و در نهایت متوجه Rel=Canonical در متا تگهای سایت میشود.
اگر به هنگام سرچ با تگ Rel=Canonical رو به رو شوید صفحۀ مورد نظر شما نسخۀ اصلی نیست به همین دلیل یا دیدن این تگ تصمیم میگیرید که صفحه را ایندکس نکنید و به دنبال نسخۀ اصلی صفحه بگردید. به همین ترتیب موتور گوگل به دنبال آن است تا آن را ایندکس کند و تمام لینکهای آن را بررسی میکند.
زمانی میتوانید از این تگ استفاده کنید که قصد دارید یکی از صفحات شما در موتور جستجو ثبت شود. اگر محتوای تکراری در سایت خود داشته باشید یا از یک صفحه دو نسخه در سایت شما وجود داشته باشد استفاده از این تگ منطقی است.
مهم ترین نکاتی که درباره انواع ریدایرکت باید بدانید
باید دقت داشته باشید که با استفاده از ریدایرکت 302 صفحاتی که به طور دائم حذف میشوند را با این روش منتقل نکنید.
با این روش صفحۀ قدیم به صفحۀ جدید منتقل نمیشود و پس از مدت زمانی اندک از دیتابیس موتورهای جستجو پاک شود.
با استفاده از ریدایرکت 301 اعتبار صفحات خود را به 301 میتوانید انتقال دهید.
علاوه بر این، ریدایرکت صفحات حذف شده که بر روی ایندکس قرار دارند یک از اشتباهات بزرگی است که ممکن است برخی از افراد مبتدی آن را مرتکب شوند.
امروزه موتورهای جستجو نسبت به گذشته دارای الگوریتمهای پیچیدهتری هستند و ارزش صفحۀ حذف شده را به ایندکس سایت منتقل نمیکنند.
سخن پایانی
استفاده از انواع ریدایرکت به کاربران امکان یافتن محتواهای مد نظرشان را میدهد. استفاده از محتواهای تکراری باعث تأثیرات مخرب بر روی سایت شما میشود به همین دلیل میتوانید از ریدایرکت کردن استفاده کنید. به همین دلیل در این مقاله سعی کردیم تا دربارۀ انواع ریدایرکت، هدف استفاده از آن، نحوۀ استفاده از آن، بهترین ریدایرکت برای سئو و … را به طور کامل توضیح دهیم.
سوالات متداول شما
ریدایرکت چیست و چند نوع ریدایرکت وجود دارد؟
ریدایرکت به روشی گفته میشود که کاربران را از آدرس قدیمی به آدرس جدید هدایت میکند.پنج نوع ریدایرکت وجود دارد که شامل 301، 302، 303، 307 و 308 است.
بهترین ریدایرکت برای سئو چیست؟
ریدایرکت 301 دائمی است که امتیاز کسب شده لینک قدیم را به آدرس جدید منتقل میکند. معمولاً از این ریدایرکت در بیشتر مواقع استفاده میشود.و سئومسترها معمولاً 301 را به بقیه روش های انواع ریدایرکت ترجیح میدهند.
دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید
لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیشازحدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحهکلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفادهی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمهای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید