اهمیت برندینگ در بازاریابی چیست؟ + تاثیر و اهداف برندسازی
نژودا 1401-02-05

برندینگ و بازاریابی دو مفهوم مهم در کسب و کار است که پیش از شروع به ارائۀ خدمات و یا فروش محصول باید آن را در نظر بگیرید. در این مقاله از بلاگ نژودا قصد داریم تا اطلاعاتی دربارۀ برندسازی، بازاریابی و اهمیت برندینگ در بازاریابی به شما خوانندگان گرامی بدهیم.

فهرست مطلب:

مفهوم بازاریابی چیست؟

بازاریابی یا مارکتینگ عبارت است از راه و روشی که یک شرکت یا فرد برای برقراری ارتباط با مشتریان خود از آن استفاده می‌کند. بازاریابی باعث می‌شود تا مخاطب هدف شما با خدمات و یا ویژگی‌های محصول شما آشنا شود.

بازاریابی چه اهمیتی دارد؟

بازاریابی در واقع یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین کارهایی است که هر کسب و کاری باید آن را برای رسیدن به موفقیت خود انجام دهد. این کار علاوه بر این که موجب آگاهی مخاطب از برند شما می‌شود باعث افزایش فروش، رشد کسب و احساس نزدیکی مشتریان با برند شما نیز خواهد شد.

6 دلیل مهم اهمیت برندینگ در بازاریابی

6 دلیل مهم اهمیت برندینگ در بازاریابی

بازاریابی دارای اهمیت فراوانی است که می‌تواند تأثیر بسزایی در شناساندن برند شما داشته باشد. در ادامه 6 دلیل مهم اهمیت بازاریابی را برای شما می‌گوییم.

اطلاع رسانی

وظیفۀ اصلی بازاریابی اطلاع رسانی به مخاطب، دربارۀ خدمات و محصول است.

شناسایی مشتری

بازاریابی به شما کمک می‌کند تا مشتری‌ها خود را به خوبی بشناسید. با این کار می‌توانید به راحتی بازار را بر اساس روان‌شناسی رفتار مشتری، جغرافیا یا معیارهای جمعیت‌شناسی انجام دهید. پس از شناسایی بازار هدف و ارزیابی آن، شما می‌توانید محصول یا خدمات خود را مطابق با نیاز مشتریان فراهم کنید.

افزایش فروش

یکی از مزایای بازاریابی، افزایش فروش محصول و یا تقاضا برای ارائۀ خدمات است. افزایش مشتری با روش‌های مختلفی از جمله: تبلیغات رسانه‌ای، دهان به دهان، بازاریابی مستقیم، مطبوعات، تلویزیون و … انجام می‌شود.

جذب مشتری

جذب مشتری با ارائۀ فواید محصول و اطلاعات مربوط به شرکت تولید کننده انجام می‌شود. این کار باعث می‌شود تا احساس مهم بودن در مشتری تقویت شود. بازاریابی در زمینۀ جذب مشتری بیشتر از طریق رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و یا مسابقه اتفاق می‌افتد.

ایجاد رقابت

ایجاد رقابت یکی از راه‌هایی است که باعث می‌شود تا ما بدانیم با چه خدمات و محصولاتی در بازار حضور خواهیم داشت و در نتیجه این کار باعث افزایش میزان رقابت خواهد شد.

برندینگ

یکی از روش‌های مهم بازاریابی برندینگ و یا ایجاد نام تجاری قوی است. نام و آوازۀ برند باعث ایجاد نام تجاری می‌شود. برای آنکه یک برند شناخته یا خدمات شما به سایر افراد معرفی و مخاطب هدف به سمت شما جلب شود می‌توانید از طریق راه‌هایی که برای جذب مشتری استفاده می‌شود را پیش بگیرید. روش‌هایی مانند استفاده از رسانه‌های بازاریابی.

زمانی که برای نام تجاری خود طبق یک استاندارد خاص عمل کنید قطعاً و حتماً با افزایش فروش و گسترش کسب و کار رو به رو خواهید شد.

برندینگ یا برندسازی چیست؟

برندینگ یا برندسازی راه و روشی است که طی آن نام برند خود را به مخاطبین هدف معرفی می‌کنید. برندسازی را می‌توانیم تلاش برای رسیدن به شهرت در یک زمینۀ خاص معنا کنیم.

هر تلاشی برای رسیدن به شهرت در یک کسب و کار و یا کسب اعتبار یک شخص را به طور کلی برندینگ می‌گویند. برندینگ با روش‌های مختلفی انجام شده و هدف اصلی آن آگاهی مردم نسبت به برند و نام شما است.

استراتژی برندیگ چیست؟

استراتژی برندیگ چیست؟

استراتژی برندینگ در واقع راه و روش یا نقشۀ راهی است که شامل اهداف خاص و بلندمدت را شامل می‌شود. در صورتی که شما طبق استراتژی و برنامۀ خود پیش بروید می‌توانید در این زمینه به موفقیت برسید.

استراتژی می‌تواند مشخص و قابل اجرا برای تمام جوانب باشد و بر تمامی جناح یک کسب و کار تأثیر مستقیم بگذارد و نیازهای مشتری، احساسات و با محیط رقابتی ارتباط نزدیکی داشته باشد.

برند چیست؟

برند در واقع به نماد، طرح و یا هر ویژگی گفته می‌شود که شما را از سایر رُقبا در آن زمینۀ کاری جدا می‌کند. برند مانند قولی است که شما به مشتریان خود می‌دهید و می‌گویید که از شما چه توقعی داشته باشند.

چگونه برندسازی کنیم و استراتژی برندینگ چیست؟

استراتژی برندینگ به مجموعه کارهایی گفته می‌شود که سازمان شما یا کسب و کارتان برای جداسازی محصولات، خدمات و هویت خود از سایر رُقبا استفاده می‌کند. استراتژی برند در واقع نامی است که در بلند مدت به شما کمک می‌کند تا نوع تصویر مد نظر خودتان را به مشتریان هدف خود بشناسانید. این استراتژی در واقع شامل فکر کردن دربارۀ اینکه چه احساسات و انتظاراتی مخاطب می‌تواند نسب به محصولات و یا خدمات شما داشته باشد؛ است.

ضرورت برندینگ چیست؟

برندسازی از آن جهت مهم است که روز به روز جامعه به سمت مد گرایی و مصرف گرایی می‌رود. از این رو داشتن نام تجاری معتبر همان‌طور که گفتیم می‌تواند یکی از روش‌های شناساندن شما نسبت به سایر برندها در میان مردم باشد.

عمق برند: زمانی برند شما به مخاطب شناسانده می‌شود که به عمق برند یعنی اولویت ذهنی مخاطب خود پِی ببرید و جایگاه خود را در زهن مخاطب ثبت کنید.

گستردگی برند: در واقع زمانی است که رابطۀ مشتری با برند شما پیچیده‌تر یا تعاملات برند در ذهن مخاطب متنوع باشد. در این زمان موقعیتی پیش می‌آید که وفاداری بلند مدت در ذهن مخاطب ثبت می‌شود. مانند شرکت‌های: گوگل و آمازون.

برندینگ چند نوع است؟

برندسازی و یا برندینگ به چند دسته تقسیم می‌شود اما برترین نوع برندینگ به چند دستۀ زیر تقسیم می‌شود:

برندینگ مشارکتی (Co-Branding): همکاری با سایر برندها برای دست‌یافتن به هدف را برندسازی مشارکتی می‌گویند.

برندینگ دیجیتال: استفاده از وب‌سایت، رسانه‌های اجتماعی، بهینه‌سازی موتورهای جستجو، استفاده از وب برای تجارت را برندسازی دیجیتالی می‌گویند.
برندینگ شخصی (Personal Branding): به روشی می‌گویند که هر فرد برای کسب اعتبار و شهرت خود از آن استفاده می‌کند .
برندینگ کشوری: تلاش برای جذب توریست و کسب و کار را می‌گویند.

برای ارزیابی برندینگ از چه مواردی استفاده می‌شود؟

در صورتی که برندینگ به صورت شفاف و واضح توضیح داده نشود می‌تواند باعث گیج شدن شما بشود. برای کسانی که در زمینۀ برندینگ فعالیت می‌کنند همیشه این پرسش وجود دارد که چگونه می‌توانند در زمینۀ برند به اندازۀ کافی قوی باشند.

برای اینکه جایگاه خود را در بازاریابی پیدا کنید نیاز است پیش از آن به سؤالات زیر پاسخ دهید:

آیا برندینگ با بازار هدفتان مطابقت دارد؟ آیا بدون تفکر زیاد می‌توانید به خواسته و هدف خود برسید؟ آیا برند شما می‌تواند یکتایی چیزی را که پیشنهاد می‌کنید را بیان کند؟ آیا برند شما می‌تواند چیزی را که به مخاطب قول می‌دهید را عمل ‌کند؟ آیا برند شما ارزش محصولتان را به مشتری نشان می‌دهد؟

برندینگ علاوه بر اینکه می‌تواند بازار هدف شما را شناسایی کند؛ کمک می‌کند تا شما به عنوان یک برند معتبر تنها راه حل مشکلات در آن زمینه باشید.

مشاوره برندسازی و مشاوره برندینگ یکی از خدمات تخصصی آژانس خلاقیت نژودا است که با تحلیل کسب و کار شما و ارائه راهکارها و تنظیم استراتژی‌هایی متناسب با برندتان شما را در مسیر برندینگ همراهی می‌کند.

اهداف برندینگ چیست؟

  • تأیید اعتبار شما
  • ایجاد یک پیام واضح
  • تحریک افراد برای خرید
  • به وجود آوردن مشتریان وفادار
  • ارتباط با مخاطب از طریق محصولات و خدمات

استراتژی بازاریابی چه خصوصیاتی دارد؟

استراتژی بازاریابی چه خصوصیاتی دارد؟

استراتژی بازاریابی دارای سه جز اصلی است:

  • استراتژی
  • تاکتیک
  • تکنیک

استراتژی بازاریابی

شامل تاکتیک‌ها و تکنیک‌های حرفه‌ای است. در صورتی که شما استراتژی خوبی داشته باشید به راحتی نیازهای مشتریان خود را از طریق هدف‌های قابل دستیابی می‌توانید برآورده کنید. از میان شرکت‌هایی که تأکید بسیاری بر بازاریابی دارند تنها تعداد کمی از آنها به دنبال راهی برای برندسازی و وفاداری مشتری با روش تکنیک‌ها و تاکتیک‌های بازاریابی هستند.

تاکتیک بازاریابی

اگر شما به دنبال روشی برای رواج کالا و یا خدمات خود هستید و هدفتان از این کار فروش و حفظ جایگاه رقابتی خودتان است؛ در واقع شما از تاکتیک خاصی پیروی می‌کنید. اگر تاکتیک انتخابی شما درست باشد باعث جلب رضایت مشتری خواهید شد. کسانی از تاکتیک استفاده می‌کنند که به دنبال اثر بخشی حداکثری هستند.

تکنیک بازاریابی

شامل روش‌هایی است که شما را در مسیرهای مختلف به نتایج یکسان می‌رساند. بازاریابی به شما این امکان را می‌دهد تا با در نظر گرفتن نیازها و منافع سازمان‌ به گزینه‌های روی میز، نگاه کنید و با در نظر گرفتن مواردی چون نیازهای سازمان، محدودیت‌ها و ابزارهای در دسترس بهترین گزینه را انتخاب کنید.

سخن پایانی

یکی از راه‌های بازاریابی، برندسازی است به همین دلیل شما باید دقت داشته باشید؛ در صورتی که می‌خواهید روش مناسبی را برای بازاریابی خود انتخاب کنید باید بر روی برندینگ سرمایه‌گذاری کنید. زیرا برندینگ توانایی ساخت هویت شما را دارد. به همین منظور ما در این مقاله سعی کردیم تا اهمیت برندینگ و بازاریابی را برای شما مخاطبان گرامی با زبانی شفاف و ساده توضیح دهیم.

سوالات متداول شما

برندینگ چیست؟

برندینگ یا برندسازی راه و روشی است که طی آن نام برند خود را به مخاطبین معرفی می‌کنید. هر تلاشی برای رسیدن به شهرت در یک کسب و کار و یا کسب اعتبار را به طور کلی برندینگ می‌گویند.

ضرورت برندینگ در بازاریابی چیست؟

برندینگ برای کسب و کار اعتبار به همراه دارد و به افزایش وفاداری مشتریان کمک زیادی می‌کند. همچنین به پایداری کسب و کار نیز کمک خواهد کرد. برندینگ به شما کمک می کند که با یک استراتژی قوی، در هر جا از مسیر، به عقب برگردید و عیوب کار را بر طرف نمائید.

انواع برندسازی چیست؟

برندینگ مشارکتی، برندینگ دیجیتال، پرسونال برندینگ و برندسازی کشوری، از جمله مهم ترین انواع برندسازی هستند.

امتیاز به مطلب

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام
کپچا code

دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید

لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید