اگر تا به حال قصد طراحی سایت برای کسب و کار و یا ارائۀ خدمات خود را در سر داشتهاید و یا در آینده میخواهید که سایت اختصاصی برای خود داشته باشید بهتر است که ابتدا در این زمینه اطلاعاتی را کسب کنید. داشتن سایت برای گسترش کسب و کار، بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ بسیار مهم است. در این مقاله از بلاگ نژودا قصد داریم تا اطلاعاتی دربارۀ تفاوت طراحی سایت اختصاصی و وردپرس و مزایا و معایب آنها در اختیار شما خوانندگان گرامی قرار دهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطلب:
طراحی سایت اختصاصی به چه معنی است؟
طراحی سایت اختصاصی به این معنی است که شما به دنبال سایتی با ویژگیهای خاص هستید و میخواهید تمامی کدهای مورد نیازتان را برای این فروشگاه بنویسند و هیچ شرکت یا فروشگاهی نتواند از این کدها استفاده کند.
در واقع استفاده از سایتهای اختصاصی در اکثر مواقع بهتر و منطقیتر بوده و همچنین از نظر مالی نیز به نفع شما است؛ زیرا که سایتهای اختصاصی بر اساس نیازها و ایدههای شما نوشته میشوند و کدهای شما مختص به خودتان بوده و شخص دیگری نمیتواند از آن استفاده کند.
اگر شما ایده نو برای طراحی سایت دارید که پیش از آن طرح مشابهی از آن را ندیدهاید؛ در این حالت طراحی سایت اختصاصی اینگونه است که صفر تا صد آن برای شما و با توجه به نیازها و ایدههای شما را برنامهنویسان برای شما خواهند نوشت.
به طور کلی طراحی سایت اختصاصی به این معنی است که وب سایت شما با کدهایی راه اندازی شده است که مختص شرکت شما بوده و و در دسترس شرکت، گروه و یا فروشگاه دیگری نخواهد بود.
معنای طراحی سایت مبتنی بر CMS و یا سیستم های آماده چیست؟
در طراحی سایت های مبتنی بر مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، دروپال و … یا طراحی سایت های فروشگاهی مانند ووکامرس، اپن کارت، مجنتو، پرستاشاپ و … دیگر صفر تا صد یک سایت به طور اختصاصی نوشته نمیشود و این سایتهای مبتنی بر CMS به این دلیل به وجود آمدهاند که دیگر برنامهنویسان و شرکتها میتوانند نیازها و خواستههای خود را با توجه به نیازهای خود ارتقا دهند و سایت خود را در نهایت طراحی کنند.
کاربر بین سایت اختصاصی و یا سایتهای از پیش نوشته شده تفاوتی احساس نخواهد کرد. تنها تفاوت اختصاصی و غیر اختصاصی در Backend آن است. کاربری سایتهای اختصاصی و غیر اختصاصی هیچ تفاوتی ندارد.
تفاوت طراحی سایت اختصاصی با طراحی سایت غیر اختصاصی در چیست؟
برای توضیح تفاوت بین طراحی سایت اختصاصی با طراحی سایت غیر اختصاصی ابتدا باید به یکسری از سؤالات زیر پاسخ دهیم. چرا برخی از شرکتها از طراحی سایت اختصاصی استفاده میکنند و برخی از طراحی سایت غیر اختصاصی؟ چرا برخی از شرکتها استفاده از سایتهای غیر اختصاصی را رد میکنند و بالعکس؟ چرا برخی با دید منصفانه به این دو نوع از طراحی سایت نگاه نمیکنند؟
برای پاسخ به سؤالات بالا باید، ابتدا یک سری موارد را بیان کنیم:
توجه به امنیت وبسایت طراحی شده یکی از مهمترین متر و معیارهایی است که باید آن را در نظر داشت.
بسیاری از برنامهنویسان مدعی هستند که سایتهای غیر اختصاصی مانند وردپرس امنیت پایینی داشته؛ اما این ادعا تا چه اندازه درست است؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که سیستم غیر اختصاصی مانند سیستم مدیریت محتوا وردپرس امنیت بالایی دارد زیرا که به صورت ماهیانه آپدیت و به روز رسانی میشود.
عدۀ زیادی نیز بر این باورند که امنیت سایتهای اختصاصی امنیت بالایی دارند اما این ادعا درست نیست زیرا که سایتهای اختصاصی به روز رسانی نمیشوند و به روز رسانی آن کاری هزینه بردار است.
برای مثال وردپرس به عنوان یک CMS معتبر توسط شرکتهایی مانند:NASA ، CNN، TED ،Harvard University ،Forbes ،Play Station ،Sony ،Ebay ،Facebook ، Mozilla ، LinkedIn ،Mercedes Benz و … استفاده میشود.
لازم به ذکر است که هیچکدام از این سایتها امنیت پایینی نداشته و اگر سیستم امنیت پایینی داشتند به این اندازه در دنیا شناخته نمیشدند و تمامی گفته دال بر اینکه امنیت این سایتها پایین است؛ میتواند مغرضانه و به دلیل از بین بردن قدرت این سیستمها باشد.
در برخی موارد که افراد با امنیت پایین این سیستمها مواجه میشوند به دلیل قالب، افزونههای غیر استاندارد و حفرههای امنیتی است. در صورتی که در طراحی وب سایت خود از قالب و افزونههای استاندارد استفاده کنید و به نکات تخصصی نیز دقت کنید به شما این اطمینان را میدهیم که در این زمینه مشکلی نخواهید داشت.
از مهمترین مسائل و مشکلات دربارۀ امنیت وبسایت، به روز رسانی آن است. به همین دلیل باید در طراحی سایت خود به این نکته توجه کنید. برنامههای غیر اختصاصی معمولاً سالانه به روز رسانی شده و قابلیتهای زیادی به آن اضافه میشود. همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم یکی از مهمترین برتری سیستمهای غیر اختصاصی سکیوریتی و یا امنیت بالای آن است. مسئلهای که در طراحی سایت اختصاصی زمانبر و هزینه بر است.
متن باز بودن و سهولت در دانلود و استفاده از سیستمها غیر اختصاصی یکی از دلایلی است که این سیستمها در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفتهاند. به همین دلیل باید بدانید که حفظ امنیت آن بسیار سخت است اما این سایتهای غیر اختصاصی از امنیت بالایی برخوردار بوده که نشان از قدرت این سایتها دارد.
مزایای سایت اختصاصی چیست؟
- افزودن ویژگیهای خاص
- شخصیسازی وسیع آن
- گرافیک مخصوص به خود
- سرعت بالا
معایب سایت های اختصاصی چیست؟
هزینۀ بالا برای طراحی
زمانبر بودن طراحی
هزینه پشتیبانی بالا
عدم رقابتی بودن آن با سایتهای غیراختصاصی مانند وردپرس.
عدم امکانات کافی برای ارتقاء و گسترش سایت
در صورت عدم رضایت، نمیتوانید پشتیبانی شرکت خود را تغییر دهید.
مزایای طراحی سایت با وردپرس چیست؟
سرعت بالا برای طراحی سایت
سازگاری با موتور جستجو مانند گوگل
قالبهای متعدد و متنوع گرافیکی
گستردگی و در دسترس بودن
هزینۀ کمتر
کاربری آسان
امنیت بالا
سخن پایانی
در زمانی که توجه به بازار کسب و کار آنلاین بسیار زیاد است؛ داشتن یک وبسایت زیبا و منحصر بفرد حکم ویترین مغازه را دارد. علاوه بر آن توجه به معایب و مزایای سایتهای اختصاصی و غیر اختصاصی و آگاهی به کار و فعالیتی که مد نظرتان است باعث میشود تا بهترین گزینه را برای استفاده و طراحی سایت خود استفاده کنید. به همین دلیل ما در این مقاله سعی کردیم تا اطلاعات کاملی دربارۀ سایتهای اختصاصی و سایتهای غیراختصاصی مانند وردپرس بیان کنیم.
سوالات متداول شما
تفاوت طراحی سایت اختصاصی و سایت وردپرس در چیست؟
کاربر بین سایت اختصاصی و یا سایتهای از پیش نوشته شده تفاوتی احساس نخواهد کرد. تنها تفاوت اختصاصی و غیر اختصاصی در Backend آن است. کاربری سایتهای اختصاصی و غیر اختصاصی هیچ تفاوتی ندارد.
مزایای سایت اختصاصی و وردپرس چیست؟
مزایای سایت اختصاصی عبارت است از: انعطاف پذیری و توسعه پذیری بالا، منحصر به فرد بودن ظاهر سایت، امکان شخصی سازی امکانات و ... مزایای سایت وردپرس عبارت است از: کاربری آسان، قالبهای متنوع، سرعت بالا، هزینه راه اندازی کمتر و ...
دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید
لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیشازحدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحهکلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفادهی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمهای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید