از وقتی که GTMetrix سایت خود را برای کاربران داخل ایران تحریم کرده است، پیدا کردن ابزارهای جایگزین GTMetrix برای سنجش سرعت سایت یک دغدغه و چالش برای افرادی شده است که در زمینه سئو و افزایش سرعت سایت فعالی میکنند. در این مقاله از بلاگ نژودا بهترین ابزارهای تست سرعت سایت که جایگزین مناسبی برای GTMetrix هستند را به شما معرفی میکنیم که میتوانید برای بهینه سازی سرعت سایت خود از آنها استفاده کنید.
فهرست مطلب:
تحریم ایران توسط GTMetrix (جی تی متریکس)
جی تی متریکس که یکی از اصلیترین ابزارهای تست سرعت در بین افراد متخصص در حوزه مشاوره دیجیتال مارکتینگ و سئو است، به تازگی و در تاریخ 21 اردیبهشت 1401 ایران را تحریم خواهد کرد و دیگر نمیتوان از سرویسهای این سایت استفاده کرد.
GTMetrix به صورت رسمی اعلام کرد که تا 9 روز دیگر دسترسی ایرانیها به سایت جی تی متریکس را قطع خواهد کرد. طبق توضیحات منتشر شده توسط جی تی متریکس علت تحریم ایرانیها توسط این سایت، تحریمهای موجود علیه ایران است.
جی تی متریکس ضمن عذرخواهی از کاربران ایرانی خود اعلام کرده است که از 19 می سال 2022 خدمات سایت برای ایرانیها در دسترس نخواهد بود.
ابزارهای تست سرعت سایت
برخی از این ابزارها رایگان هستند و برخی دیگر در ازای ارائه خدمات هزینهای را به صورت ماهانه یا سالانه دریافت میکنند. با توجه به این که به چه امکاناتی برای افزایش سرعت سایت نیاز دارید، میتوانید یکی از این ابزارها را انتخاب کنید؛ حتی ممکن است لازم باشد چند ابزار را تست کنید تا بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
1. Pingdom
پینگ دام یکی از بهترین ها برای جایگزین GTMetrix است و استفاده از آن بسیار آسان و کاربردی است. اطلاعاتی که توسط Pingdom ارائه میشود به سادگی قابل درک است و تست سرعت با آن بسیار سریع و ساده است.
با این ابزار میتوانید اطلاعاتی با دقت نسبتا مناسب به دست آورید و دقت آن را بر اساس منطقه جغرافیایی تنظیم کنید. در ابتدای صفحه پینگ دام اطلاعات مختصری درباره سرعت سایت ارائه شده است و در انتهای صفحه گزارش دقیقتری به همراه پیشنهادات بهبود سرعت به شما ارائه میشود.
2. page speed insights
page speed insights یکی از ابزارهای رایگان گوگل برای تست سرعت سایت است که با نام PSI هم شناخته میشود. با توجه به این که این ابزار برای خود گوگل است، به اطلاعات آن بیشتر میتوان اعتماد کرد. شاخصهای این ابزار طبق استانداردهای خود گوگل تنظیم شدهاند و اعتبار بیشتری برای کاربرد در سئو دارند.
پیج اسپید اینسایت مهمترین فاکتورهای مربوط به سرعت سایت که در سئو هم موثر است را به شما نمایش میدهد و به شما کمک میکند راحتتر سایت را بهینه سازی کنید. یکی از مزایای پیج اسپید اینسایت این است که یک رتبه بین 0 تا 100 به صفحه اختصاص میدهد. اگر رتبه سایت بالای 85 باشد سرعت سایت ایده آل محسوب میشود.
3. WebPage Test
WebPage Test یک ابزار رایگان تست سرعت سایت است که کمی پیشرفتهتر از سایر ابزارهای این رده است. در این ابزار میتوانید مرورگر و محدوده جغرافیایی مورد نظرتان را مشخص کنید تا سرعت را بر اساس معیارهای مورد نظرتان بررسی کند.
دقت این ابزار تا حد زیادی قابل اعتماد است؛ زیرا سرعت سایت را تا سه بار تست میکند و نتیجه نهایی را پس از اتمام سه بار تست نتیجه را به شما نمایش میدهد. پس از نمایش نتایج میتوانید روی هر قسمت کلیک کنید تا گزارش کامل آن را مشاهده کنید.
این ابزار کاربردی تستهای مختلفی، مانند تستهای TTFB، فشرده سازی، کش کردن، استفاده مؤثر از CDN و را روی سایت انجام میدهد و از A تا F به سایت رتبه میدهد.
4. YSlow
ابزار (YSlow)، 23 شاخص یاهو برای سنجش سرعت و عملکرد سایت در نظر میگیرد و سرعت سایت را بر اساس آنها اندازه گیری میکند. نتایج این ابزار بسیار نزدیک به نتایج ابزار پیج اسپید اسکور است اما به طور کلی نمیتوان آن را کاملا دقیق دانست.
5. Uptrends
آپ ترندز هم یکی دیگر از ابزارهای رایگان برای تست سرعت سایت است که امکانات زیادی از جمله تنظیم منطقه جغرافیایی و مرورگر را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین میتوانید سرت را در نسخه موبایل و دسکتاپ هم بررسی کنید.
نتایجی که این ابزار تست سرعت سایت ارائه میدهد، مانند نتایج پینگ دام ساده و قابل درک هستند و یک امتیاز هم به عنوان امتیاز کلی صفحه نشان میدهد. مانند بقیه ابزارها میتوانید با اسکرول کردن صفحه به پایین مشکلات سایت را به صورت جزئیتر بررسی کنید.
این ابزار از فناوری پروتکلهای مختلف برای مانیتورینگ وبسایت و سرور از جمله SMTP ،POP3 ،IMAP ،HTTP/HTTPS ،FTP ،SQL و MySQL پشتیبانی میکند.
6. Lighthouse
لایت هوس هم یکی دیگر از ابزارهای گوگل و جایگزین GTMetrix است که بین کاربران زیادی محبوبیت دارد. این ابزار که یک اکستنشن یا افزونه است که در سال 2017 معرفی شد. Lighthouse عملکرد، قابلیت دسترسی و امنیت سایت را هم بررسی میکند و حتی برخی از مهمترین پارامترهای سئو را هم چک میکند.
برای استفاده از این ابزار باید افزونه Google Lighthouse را روی گوگل کروم خود نصب کنید. سپس به صفحه مورد نظر از سایت بروید، روی آیکون ابزار و بعد از آن روی“Generate report” کلیک کنید.
7. Load Impact
ابزار Load Impact با سایر ابزارهای دیگری که برای تست سرعت سایت استفاده میشوند کمی متفاوت است؛ تفاوت آن با سایر ابزارها در این است که به شما نشان میدهد زمانی که کاربران زیادی وارد سایت شما میشوند سرعت سایت چگونه کاهش پیدا میکند.
لود ایمپکت یک سرویس غیر رایگان است با این حال میتوانید طی یک زمان محدود آن را به صورت رایگان استفاده کنید. در این ابزار شما این امکان را دارید که تعدادی کاربر فیک را در مدت زمان مشخص به سایت ارسال کنید و میزان کاهش سرعت سایت با ورود کاربران زیاد را بررسی کنید.
اگر سئوی سایت برایتان مهم است، بهتر است این کار را زیاد انجام ندهید؛ زیرا بازدیدهای فیک و تکنیک های سئو منفی توسط گوگل قابل شناسایی است و ممکن است به شدت رتبه سایت را تحت تاثیر قرار دهد، مگر این که در یک مدت بسیار محدود، مثلا 3 دقیقه در روز و در تعداد روزهای محدود این تست را انجام دهید.
سوالات متداول شما
ایا GTmetrix برای ایرانیان تحریم است؟
GTMetrix به صورت رسمی اعلام کرد که تا 9 روز دیگر دسترسی ایرانیها به سایت جی تی متریکس را قطع خواهد کرد. طبق توضیحات منتشر شده توسط جی تی متریکس علت تحریم ایرانیها توسط این سایت، تحریمهای موجود علیه ایران است.
ابزار های جایگزین GTMetrix را نام ببرید؟
Pingdom _ page speed insights _ WebPage Test _ YSlow _ Uptrends _ Lighthouse _ Load Impact
نظرات