روانشناسی رنگ در برندسازی یکی از پر چالشترین مباحثی است که هنگام طراحی هویت یک برند مطرح میشود. این که چه رنگی را برای معرفی برند خود انتخاب کنیم و پالت رنگی کسب و کار شامل چه رنگهایی شود، مسئلهای است که همیشه بر سر آن بحث بوده است. بر خلاف چیزی که اکثریت جامعه تصور میکنند، انتخاب رنگ برند موضوعی نیست که تنها سلیقه و علاقه مدیران در آن دخیل باشد؛ بلکه پیش از همه اینها باید به روانشناسی رنگ در برندسازی و برندینگ شخصی توجه کرد زیرا این مسئله است که تعیین میکند افراد جذب برند شما شوند و برند در ذهن آنها ماندگار شود یا تنها از آن عبور کنند.
در این مقاله از نژودا به نکاتی درباره روانشناسی رنگ در برندسازی و تبلیغات و انتخاب بهترین رنگ برای برندسازی اشاره میکنیم که توجه به آنها برای پیش بردن برنامه برندینگ اهمیت زیادی دارد.
فهرست مطلب:
چرا توجه به روانشناسی رنگ در برندسازی اهمیت زیادی دارد؟
برای داشتن یک برند موفق باید همه جنبههای آن را در نظر بگیرید و یکی از مهمترین جنبهها، توجه به رنگی است که برای برند خود انتخاب میکنید. مخاطبان شما با دیدن المانهای مختلف برند شما مانند بنر، سایت، تبلیغات و … با توجه به رنگی که برای آنها انتخاب کردهاید برداشتها و احساسات مختلفی خواهند داشت.
مطمئناً شما میخواهید مخاطبان شما برداشت درستی از برند شما داشته باشند و احساس مطلوبی نسبت به آن پیدا کنند؛ برای این که چنین اتفاقی را رقم بزنید باید المانهایی که در هر قسمت به کار میرود را بشناسید و بهترین حالت را برای هر یک انتخاب کنید.
به همین دلیل است که چیزی به نام “برند پکیج” به وجود آمده است. برند پکیج، همان طور که از نام آن مشخص است پکیجی است که به طور اختصاصی برای برند است و هر چیزی که یک برند برای هویت بصری خود به آن نیاز دارد در آن وجود دارد. برند پکیجها توسط شرکتهای برندینگ و به طور اختصاصی برای هر کسب و کار تهیه میشوند.
برای داشتن برند پکیج باید از خدمات مشاوره برندینگ و طراحی برند پکیج استفاده کنید که توسط شرکتهای مختلفی از جمله نژودا ارائه میشود.
در برند پکیجها فونت برند، پالت رنگی برند و هر آنچه یک کسب و کار برای طراحی هویت بصری خود به آن نیاز دارد طراحی شده و قرار میگیرد. با توجه به این که هر رنگ پیام و احساس خاصی را در مخاطب به وجود میآورد، مهم است که برای طراحی برند پکیج و هویت برند خود حتماً با مشاوره برندینگ صحبت کنید و نیازها و اهداف خود را به طور مشخصی بیان کنید.
شما باید بدانید که میخواهید مخاطبان شما را چگونه ببینند و چه احساسی نسبت به برند شما داشته باشند؛ به عنوان مثال زمانی که به انتخاب رنگ فکر میکنید باید بدانید که میخواهید برندتان بانشاط، شاداب و پر انرژی به نظر برسد یا ترجیح میدهید که پیام آرام بودن، سکون و آرامش را القا کند.
به همین دلیل است که توجه به روانشناسی رنگ در برندسازی و تبلیغات از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا احساس مخاطبان نسبت به شما را شکل میدهد و این امر برای آینده کسب و کار اهمیت زیادی دارد. با انتخاب رنگ مناسب میتوانید شخصیت و هویت برند خود را به درستی به مخاطبان خود معرفی کنید و تصویری را بسازید که لایق آن هستید!
این که چه رنگی را انتخاب کنید، تنها به اهداف و هویت کسب و کار شما بستگی ندارد؛ بلکه به حوزه کاری که در آن فعالیت میکنید هم وابسته است. به عنوان مثال انتخاب رنگی مانند قرمز برای کسب و کاری که در حوزه رستوران یا فروش کالا کار میکند مناسب به نظر میرسد در حالی که همان رنگ برای کسب و کاری که در زمینه خدمات درمانی یا مشاوره روانشناسی فعالیت میکند کار درستی نیست؛ زیرا سیگنال مناسبی به مخاطبان شما ارسال نمیکند.
بررسی بهترین رنگ ها برای برندسازی و تبلیغات
در این قسمت از مقاله روانشناسی رنگ در برندسازی پرکاربردترین رنگ ها را همراه با احساس و مفهومی که ایجاد میکنند بررسی میکنیم که با توجه به آنها میتوانید رنگ مناسب خود را انتخاب کنید.
رنگ بنفش
رنگ بنفش که از ترکیب رنگهای قرمز و آبی به وجود میآید و رنگی است که ویژگیهای هر دو رنگ را درون خود دارد. بنفش یک رنگ سلطنتی، لوکس و نماد ثروت است و بیشتر شرکتهایی که قصد دارند روی جنبه “خلاق بودن” خود تمرکز کنند، از رنگ بنفش استفاده میکنند.
رنگ بنفش نماد پیچیدگی، معنویت و فریبندگی نیز هست و در صورتی که بیش از حد استفاده شود میتواند نماد سرکوب، موذی بودن، درون گرایی، فساد و حتی افراط باشد! به همین دلیل اگر مایل به استفاده از رنگ بنفش هستید باید محتاطانه عمل کنید.
رنگ آبی
یکی از اولین تصوراتی که درمورد رنگ آبی به ذهن میرسد، این است که رنگ آبی مردانه است که ممکن است به دلیل فرهنگ رایج جامعه باشد. در واقع این رنگ یک رنگ سرد محسوب میشود و معانی دیگری از جمله آرامش، صلح، آسایش، استراحت، ثبات و مسئولیت پذیری نیز دارد.
همان طور که حتماً بارها دیدهاید، رنگ آبی بیشتر توسط شرکتهای بیمه، بانکها و برندهایی استفاده میشود که لازم است در مخاطب حس اطمینان و ثبات القا شود. یکی دیگر از دلایل انتخاب این رنگ توسط چنین کسب و کارهایی، ایجاد حس شفافیت، امنیت و وفاداری توسط رنگ آبی است.
بر اساس اصول روانشناسی رنگ در برندسازی و تبلیغات، در صورتی که آبی بیش از حد در پالت رنگی یک کسب و کار استفاده شود میتواند موارد زیر را در ذهن مخاطب ایجاد کند:
- احساس کرختی و سردی
- سکوت
- بی علاقگی
رنگ سفید
رنگ سفید یک رنگ مدرن، مینیمال و ساده محسوب میشود و میتواند احساسات گوناگونی را به مخاطب القا کند. یکی از اولین احساساتی که رنگ سفید در مخاطب بر میانگیزد، احساس پاکیزگی، تازگی، کمال و نو بودن است؛ در عین حال اگر سفید به صورت خالص و به تنهایی استفاده شود میتواند پیام پوچی، بی حسی، سردی و انزوا را منتقل کند.
سفید نیز مانند آبی نماد صلح است و میتواند برای کسب و کارهایی که در حوزههای مرتبط فعالیت دارند بسیار مفید باشد.
رنگ قرمز
رنگ قرمز همان طور که احتمالاً میدانید، یک رنگ محرک است که روی ذهن تأثیر زیادی میگذارد. جالب است بدانید که این رنگ سرعت تصمیم گیری و واکنشهای ذهن را افزایش داده و قدرت تحلیل و تمرکز را کاهش میدهد.
این رنگ نشانه قدرت، اشتیاق، انرژی، گرما، هیجان و استحکام است و در عین حال اگر به صورت افراطی مورد استفاده قرار گیرد نماد خشم، خطر، اختلال، رنج و درد و هشدار است.
رنگ زرد
رنگ زرد یکی از شادابترین رنگها است و بیشتر برای برندهایی استفاده میشود که تمرکز آنها بر نشاط و شادابی است. در عین حال استفاده افراطی از این رنگ باعث القای پیام خشم، اضطراب و ناامیدی میشود. در عین حال که این رنگ ممکن است باعث ناامیدی و اضطراب شود، در صورت رعایت تعادل و استفاده مناسب میتواند باعث افزایش اعتماد به نفس و احساس خلاقیت و شادی شود.
رنگ سبز
جدا از سلیقه شخصی افراد، رنگ سبز برای ما بسیار دلنشین و آرام بخش است؛ زیرا این رنگ بدون تغییر در وضعیت شبکیه توسط چشم دریافت میشود و چشم را اذیت نمیکند. جالب است بدانید که این رنگ فشار خون را پایین میآورد و احساس امنیت را القا میکند.
سبز نماد رشد، باروری، اطمینان، سلامتی، تازگی، طبیعت، طراوت و خنکی است؛ به شرطی که در پالت رنگی درست قرار گیرد. در غیر این صورت ممکن است باعث ایجاد احساس خستگی، رکود، رخوت، کسالت و بیماری شود.
رنگ مشکی
رنگ مشکی یکی از رنگهایی است که نماد قدرت است و بیشتر برای برندهایی استفاده میشود که قصد دارند پیام قدرتمند بودن را مخاطب القا کنند. تشریفات، قدرت، لوکس بودن، اقتدار و پیچیدگی از جمله مفاهیمی است که از رنگ سیاه برداشت میشود.
این رنگ در صورت استفاده بیش از حد ممکن است باعث ایجاد احساس ترس، سردی، سرکوب گری، تهدید، شوم بودن و پنهان کاری شود که بدیهی است برای یک برند مناسب نیست مگر آن که هویتی مرتبط داشته باشد.
نحوه انتخاب بهترین رنگ برای برندسازی و تبلیغات
در قسمت قبل به بررسی پرطرفدارترین و بهترین رنگ ها و روانشناسی رنگ در برندسازی پرداختیم؛ سؤالی که بسیاری از افراد میپرسند این است که بهترین رنگ برای برند ما چیست و از کجا بفهمیم چه رنگی را باید انتخاب کنیم؟
در این قسمت به این سؤال پاسخ میدهیم.
اولین نکتهای که باید بدانید این است که نمیتوان یک نسخه را برای همه پیچید و گفت که فلان رنگ برای هر برندی مناسب است؛ برای این که بفهمید چه رنگی مناسب برند شما است باید هویت برند خود را به درستی بشناسید و اهداف خود را به درستی تعریف کنید.
رنگها، احساسات و افکار افراد را شکل میدهند و دقیقاً به همین دلیل است که باید پیش از انتخاب رنگ به خوبی درباره هویت برند خود فکر کنید. اگر کسب و کار شما در حوزه زیبایی فعالیت میکند، طبیعتاً میخواهید رنگی را انتخاب کنید که چنین احساسی را در مخاطبتان ایجاد کند و از القای احساس اشتباه در او پیشگیری کنید.
رنگی که انتخاب میکنید باید بیانگر شخصیت برند و مرتبط با خدماتی باشد که ارائه میدهید. همچنین باید به ایجاد درکی درست از هدف و شعار برند شما در مخاطب کمک کند. از طرف دیگر باید رنگ و سایر جنبههای هویت بصری برند خود را باید به گونهای انتخاب کنید که شما را از برندهای رقیب متمایز کند.
دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید
لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیشازحدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحهکلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفادهی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمهای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید