ریبرندینگ یا بازسازی برند (Rebranding) چیست؟ (راهنمای کامل)
نژودا 1401-01-12

فهرست مطلب:

ریبرندینگ چیست؟

ریبرندینگ (Rebranding) یا بازسازی برند زمانی اتفاق می‌افتد که یک شرکت تصمیم داشته باشد لوگو، شعار، چشم انداز، هدف، ماموریت، ارزش‌ها، نام و مخاطبان هدف خود را تغییر دهد؛ این کار به برندها کمک می‌کند مخاطبان جدیدی به دست آورند، با آنها در ارتباط بمانند، در میان رقبا برجسته شوند و آگاهی از برند خود را افزایش دهند.

بنابراین اگر شما هم چنین قصدی دارید یا در زمینه مارکتینگ و برندسازی فعالیت می‌کنید، این مقاله از نژودا را از دست ندهید.

چرا ریبرندینگ اهمیت زیادی دارد؟

بر اساس مجله فوربز، شمت تنها 7 ثانیه وقت دارید تا اولین تاثیر خود را بر مخاطب بگذارید. گاهی اوقات برندها موفق به جلب توجه مخاطب نمی‌شوند؛ زیرا رویکردهای نامناسبی را در پیش می‌گیرند. مثلا لوگوی اشتباهی را انتخاب می‌کنند، نام دشوار یا غیر ملموسی دارند یا به طور مشخص در راستای اهداف و چشم انداز خود فعالیت نمی‌کنند.

ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که ترندهای آن دائما در حال تغییر است؛ به همین دلیل شرکت‌ها و کسب و کارهای مختلف به تغییراتی نیاز دارند که بتوانند مشتریان را مطابق با ترندهای روز جذب کنند و نیازهای جدید آنها را برطرف کنند. ریبرندینگ در این مسیر به شما کمک می‌کنند کسب و کار خود را از نو بسازید، یک لوگو و تصویر جدید از برند طراحی کنید، یا یک هدف جدید برای کسب و کار خود تعریف کنید.

مزایای ریبرندینگ

مزایای ریبرندینگ

  • به دست آوردن مخاطبان جدید
  • به‌روز بودن و برقراری ارتباط بیشتر با کاربران
  • بهبود آگاهی از برند
  • بهبود رتبه گوگل

به دست آوردن مخاطبان جدید

یکی از اهداف اصلی ریبرندینگ افزایش فرصت جذب مخاطبان جدید است. اگر شما بر هدف، چشم انداز و ارزش‌های کسب و کار خود تمرکز کنید و در این مسیر با کاربران ارتباطی موثر برقرار کنید، آنها متوجه هدفمندی شما خواهند شد. هدفمند بودن یک کسب و کار در کاربران احساس اعتماد و اعتبار نسبت به برند ایجاد می‌کند.

بیایید نگاهی به برند Old Spice بیندازیم. این برند پس از بررسی میزان فروش خود، متوجه شد که 60 درصد از شامپو بدن‌های مردانه این شرکت توسط خانم‌ها خریداری می‌شود؛ بنابراین تصمیم گرفت در ریبرندینگ خود، تمرکزش را روی خانم‌ها بگذارد. به همین منظور کمپینی را با هدف گیری مخاطبان خانم برنامه ریزی کرد.

جالب ست بدانید که کمپین جدید این برند، 105 میلیون بازدید روی یوتیوب گرفت و ترافیک زیادی را برای سایت این شرکت به دنبال داشت. همچنین 1.2 میلیارد ایمپرشن از این کمپین به دست آورد.

به روز بودن و برقراری ارتباط بهتر با کاربران با ریبرندینگ

بازسازی برند به شما این امکان را می‌دهد که کسب و کار خود را به روز نگه دارید؛ صرف نظر از این که کسب و کار شما چه مدت است در زمینه کاری خود فعالیت می‌کند، باید همواره فعال و در ارتباط با مخاطبان خو باقی بماند. در دنیای امروز شرکت‌ها باید سریع‌تر از همیشه حرکت کنند و از رویکردهای جدید بازاریابی آگاه باشند تا بتوانند در این دنیای پر رقابت موفق شوند.

با همواره به‌روز بودن می‌توانید اعتماد مشتریان را جلب کنید و با اطمینان از این که بهترین هستید، به مسیر خود ادامه دهید؛ به‌روز بودن به مخاطبان می‌گوید که شما یک برند زنده و پویا هستید و به این ترتیب استفاده از خدمات و محصولات شما را به رقبا ترجیح خواهند داد.

همه شما برند آدیداس را می‌شناسید. این برند در سال 1949 تاسیس شد و چندین بار از استراتژی ریبرندینگ برای حفظ ارتباط خود با مشتریان استفاده کرد. به عنوان مثال این برند در سال 2011 برای یکی از کمپین‌های Rebranding خود تولید کفش‌های کتانی مدل Stan Smith را متوقف کرد و در سال 2014 ورژن جدیدی از آن را ارائه داد. این شرکت با تبلیغات در شبکه‌ های اجتماعی مانند تبلیغات در اینستاگرام، همراهی با خرده فروش‌ها و همکاری با اینفلوئنسرها توانست به معنای واقعی کلمه، قلب مردم را تسخیر کند!

از نتایج مهم این کمپین برای آدیداس، جذب مخاطبان جدید و افزایش چشمگیر میزان فروش بود.

استراتژی ریبرندینگ

افزایش آگاهی از برند

ماندگار شدن در ذهن مشتریان و معرفی خود به آنها یکی از مهم ترین اهداف ریبرندینگ و برندسازی شخصی است. تحقیقات نشان می‌دهد مشتریان بیشتر با کسب و کاری تعامل دارند که تجربه‌ای را برای آنها رقم می‌زند، دیدگاه آنها را مد نظر قرار می‌دهد یا احساسات خاصی را در آنها به وجود می‌آورد.

به خاطر داشته باشید که مردم تنها برای خدماتی که از شما می‌گیرند، پول پرداخت نمی‌کنند؛ بلکه آنها در ازای احساس و تجربه‌ای که از برند شما دریافت می‌کنند پول می‌پردازند! هرچه تجربه و احساسی که برای مشتری رقم می‌زنید، غنی‌تر و خاص‌تر باشد، او حاضر است مبلغ بیشتری را در کسب و کار شما هزینه کند.

بهبود رتبه و جایگاه سایت در گوگل

با توجه به این واقعیت که سئو پس از ایمیل مارکتینگ، بالاترین میزان بازگشت سرمایه را دارد، سرمایه گذاری روی آن برای ایجاد یک برند قوی‌تر منطقی به نظر می‌رسد. اگر مشتریان با برند جدید شما تعامل داشته باشند و آن را بشناسند، مطمئن باشید که گوگل تلاش‌های شما را بررسی کرده و به آن رتبه بهتری می‌دهد.

بهینه سازی سایت یکی از موثرترین اقداماتی است که می‌توانید در مسیر ریبرند کردن کسب و کارتان انجام داده و آن را از سقوط نجات دهید.

انواع ریبرندینگ

بازسازی برند معمولا به دو صورت اتفاق می‌افتد:

  • ریبرندینگ جزئی
  • ریبرندینگ کلی

در ادامه هر یک از این دو مورد را به همراه نمونه بررسی خواهیم کرد.

ریبرندینگ جزئی (Partial Rebranding)

این استراتژی زمانی استفاده می‌شود که شما تصمیم می‌گیرید چیزی جدید را بدون تغییر کامل برند، به برند فعلی خود اضافه کنید. مثلا زمانی که لوگو و تصویر کسب و کار شما قدیمی شده باشد یا دیگر طبق ترند روز نباشد، یا اهداف کسب و کار شما دچار تغییرات جزئی شده باشند، به‌روز کردن آنها ضروری است و نیازمند بازسازی برند به صورت جزئی است.

در عکس زیر می‌توانید به‌روز شدن لوگوی برند های مطرح دنیارا مشاهده کنید:

ریبرندینگ جزئی (Partial Rebranding)

ریبرندینگ کلی (Total Rebranding)

توتال ریبرند یا ریبرندینگ کلی زمانی استفاده می‌شود که شرکت شما تغییرات کلی مانند ادغام، تغییر مدیران، بازنگری محصول و … داشته باشد. در نتیجه برند شما باید در هویت خود، ماموریت، چشم انداز و ارزش‌هایی که دارد یک تغییر کلی ایجاد کند.

شرکت Oculus یک سازنده سخت افزار بازی در سال 2017 بود که توسط شرکت فیسبوک خریداری شد. مدت کوتاهی پس از خرید این کمپانی، فیسبوک استراتژی ریبرندینگ کلی را در پیش گرفت و آن را با شرکت خود ادغام کرد. سپس لوگوی شرکت Oculus را نیز تغییر داد.

چه زمانی یک کسب و کار به ریبرندینگ نیاز دارد؟

با توجه به این که ریبرند کردن یک کسب و کار فرایندی زمان بر و نسبتا پر هزینه است، باید بدانید چه زمانی به سراغ آن بروید تا ریسک آن را برای برند خود کاهش دهید. در ادامه به چند موقعیت اساسی اشاره می‌کنیم که نشان دهنده زمان مناسب برای ریبرندینگ است:

  • تغییر موقعیت و جایگاه در بازار: تغییر موقعیت شامل تغییر وضعیت برند یا محصول موجود یک شرکت در بازار است. این فرایند زمانی مهم است که یک شرکت تصویر ضعیف یا قدیمی از خود به جا گذاشته باشد و به تغییرات استراتژیک بزرگی نیاز داشته باشد؛ یا این که لازم باشد مخاطب هدف جدیدی پیدا کند.
  • بهبود شهرت برند: کیفیت پایین محصولات، درز کردن داده‌های محرمانه شرکت یا رسوایی به هر نحوی، اعتبار و شهرت یک شرکت را لکه دار می‌کند و البته بر مشتریان و کارکنان تاثیر منفی خواهد داشت. ریبرندینگ در این مرحله می‌تواند به حذف ذهنیت منفی مردم درباره برند شما کمک کند و اعتماد مشتریان را مجددا جلب کند.
  • تغییر رهبری و لیدر برند: شرکت‌ها و برندها به طور مستقیم وابسته به رهبران خود هستند؛ بنابراین اگر رهبر یا لیدر یک برند تغییر کند، به احتمال زیاد آن برند نیاز دارد تا هویت خود را از نو بسازد.
  • بین المللی کردن فعالیت برند: زمانی که یک کسب و کار وارد بازارهای بین المللی می‌شود، اغلب برای دستیابی به رشد و دستاوردهای مالی متمایز، به بازسازی برند نیاز دارد؛ زیرا باید لوگو، نام و هویت شما به راحتی برای مردم کشورهای دیگر قابل درک باشد و در ذهن آنها ماندگار شود.

مراحل ریبرندینگ

مراحل ریبرندینگ

  1. مخاطبان و بازار هدف خود را دوباره تعریف کنید.
  2. چشم انداز، ماموریت، هدف و ارزش‌های کسب و کارتان را بازنگری کنید.
  3. به تغییر نام کسب و کارتان فکر کنید.
  4. شعار برند خود را اصلاح کنید.
  5. هویت برند خود را با توجه به اهدافتان بازسازی کنید.

به خاطر داشته باشید که ممکن است برند شما به همه این مراحل نیاز نداشته باشد. مثلا شاید لازم نباشد شما نام برندتان را تغییر دهید اما ممکن است اصلاح شعار و هویت برند ضروری باشد.شما میتوانید برای دریافت مشاوره برندسازی رایگان از طریق این لینک با متخصصین نژودا در ارتباط باشید.

سوالات متداول شما

ریبرندینگ چیست؟

ریبرندینگ (Rebranding) یا بازسازی برند زمانی اتفاق می‌افتد که یک شرکت تصمیم داشته باشد لوگو، شعار، چشم انداز، هدف، ماموریت، ارزش‌ها، نام و مخاطبان هدف خود را تغییر دهد؛ این کار به برندها کمک می‌کند مخاطبان جدیدی به دست آورند، با آنها در ارتباط بمانند، در میان رقبا برجسته شوند و آگاهی از برند خود را افزایش دهند.

مزایای ریبرندینگ

به دست آوردن مخاطبان جدید، به‌روز بودن و برقراری ارتباط بیشتر با کاربران، بهبود آگاهی از برند، بهبود رتبه گوگل

امتیاز به مطلب

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام
کپچا code

دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید

لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید