بازار فروشگاه های آنلاین روز به روز پررونق تر از قبل میشود و هر روز افراد بیشتری خرید آنلاین را به خرید حضوری در بازار ترجیح میدهند. چرا شما و کسب و کارتان از این بازار سهمی نداشته باشید؟! تا به حال به این که یک فروشگاه اینترنتی برای کسب و کار خود راه اندازی کنید، فکر کردهاید؟
در دنیای امروز و به خصوص پس از شیوع کرونا مشتریان بیشتری به خرید آنلاین رو آورده و آن را به عنوان یک روش رایج و مقرون به صرفه برای خرید پذیرفتهاند. فروشگاه اینترنتی و صنعت خرید آنلاین، دنیای کسب و کارهای سنتی را متحول کرده است؛ یک فروشگاه اینترنتی میتواند شعبه بعدی کسب و کار شما باشد، اما بدون محدودیتهای مکانی و زمانی و بدون حد و مرز!
در این مقاله از بلاگ نژودا قصد داریم شما را با مزایای راه اندازی فروشگاه اینترنتی آشنا کنیم تا مسیر رشد و توسعه کسب و کارتان را سریعتر طی کنید.
فهرست مطلب:
فروشگاه اینترنتی ، تجارت آنلاین یا eCommerce چیست؟
واژه eCommerce به طور کلی به فرایند خرید و فروش کالاها و خدمات به صورت آنلاین اشاره دارد که در سالهای اخیر معنای آن بسیار گسترده تر شده و تقریبا همه کسب و کارها را در بر میگیرد. اکنون کسب وکارهای فیزیکی و حضوری هم میتوانند به سادگی وارد حوزه تجارت الکترونیک شوند و یک فروشگاه اینترنتی برای خود راه اندازی کنند؛ به عنوان مثال یک فروشگاه خرده فروشی میتواند با طراحی سایت فروشگاهی برای خود این امکان را در اختیار مشتریان قرار دهد که آنها به صورت آنلاین نیز بتوانند خرید کنند.
یک فروشگاه اینترنتی در کنار تمام مزایای بیشماری که دارد، این امکان را در اختیار کسب و کارها قرار میدهد که بدون محدودیت مشتریان جدید پیدا کنند؛ مشتریانی که یک فروشگاه فیزیکی هرگز نمیتواند آنها را جذب کند! زیرا کسب و کارهای فیزیکی با محدودیتهای مکانی و زمانی روبرو هستند؛ در حالی که یک فروشگاه اینترنتی میتواند مشتریانی را از سرتاسر کشور برای کسب و کارتان جذب کند و هیچ محدودیت زمانی نداشته باشد.
فروش آنلاین کالا و خدمات به صورت مستقیم و بدون واسطه به این معنا است که سود شما دیگر محدود به تعداد مشتریانی نیست که به صورت حضوری به شما مراجعه میکنند. شما میتوانید کالا و خدمات خود را بدون مرز در همه شهرها و حتی کشورها به فروش برسانید و محدودیتهای جغرافیایی را از سر راه خود بردارید.
از طرف دیگر خرید آنلاین به مشتریان کمک میکند در زمان خود صرفه جویی کنند و تنها با بازدید از سایت بتوانند محصولات مختلف را مشاهده و مقایسه کرده و خرید خود را تکمیل کنند. در ادامه به سایر مزایای فروشگاه اینترنتی و پیوستن به دنیای تجارت آنلاین اشاره میکنیم.
مزایای راه اندازی فروشگاه اینترنتی
- 24 ساعت 7 روز هفته در دسترس باشید: یکی از مهمترین مزایای پیوستن به دنیای eCommerce در دسترس بودن خدمات برای مشتریان بدون محدودیت زمانی است. به کمک راه اندازی وب سایت کاربران میتوانند در 24 ساعت شبانه روز از سایت شما بازدید کرده و خرید خود را ثبت کنند؛ به این ترتیب شعبه بعدی کسب و کارتان، 24 ساعته و بدون تعطیلی آماده ارائه خدمات به مشتریان شما از همه شهرها است.
- دسترسی به طیف گسترده ای از مشتریان: یک فروشگاه فیزیکی، هر چقدر هم که موفق، معروف و پرطرفدار باشد، به تعداد محدودی از مشتریان دسترسی دارد. به کمک راه اندازی یک فروشگاه آنلاین میتوانید به طیف وسیعتری از مشتریان بالقوه دسترسی داشته باشید و فروش خود را افزایش دهید؛ بنابراین دیگر تعداد مشتریان شما تنها به افرادی که به فروشگاه فیزیکی شما مراجعه میکنند محدود نمیشود.
- شفاف بودن قیف فروش: قیف فروش یک اصطلاح رایج در بازاریابی است که برای درک بهتر فرایند فروش استفاده میشود. این مدل شامل کلیه مراحل و فرایندهایی است که از شناسایی لید یا سرنخ تا تبدیل آن به یک مشتری واقعی را در بر میگیرد. در حال حاضر تقریبا غیر ممکن است که فرایند خرید یا تبدیل یک فرد به مشتری را در فروشگاه فیزیکی ترسیم یا آنالیز کنید؛ در حالی که در یک فروشگاه آنلاین میتوانید هر کلیک را در سایت خود ردیابی و آنالیز کنید، کاربران را هدف گیری کنید و با یک استراتژی دقیق، موفقیت بیشتر خود را رقم بزنید.
5 نکته مهم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی
برای شروع کسب و کار آنلاین و راه اندازی شعبه بعدی کسب و کارتان در اولین قدم باید یک وبسایت فروشگاهی بسازید. همچنین باید بدانید قصد ارائه چه محصولات و خدماتی را دارید. در مراحل بعدی باید نحوه انجام فرایندهایی مانند ثبت سفارش، پرداخت، تحویل، مالیات، تامین کالا و … را تنظیم کنید.
در این قسمت به 5 نکته مهم که برای شروع کسب و کار آنلاین خود به آن نیاز دارید اشاره کردهایم که به کمک آنها میتوانید فروشگاه اینترنتی خود را با سرعت و راحتی بیشتری راه اندازی کنید.
- یک سیستم پرداخت ایمن فراهم کنید: یکی از مهمترین مواردی که باید به آن توجه کنید، فراهم کردن امکان پرداخت امن است تا هم اعتماد کاربران را جلب کنید و هم از به وجود آمدن مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
- همگام سازی موجودی کالا: باید برای سایت خود سیستمی تعریف کنید تا موجودی کالاهای شما را به درستی بهروزرسانی کند. این بهروزرسانی باید با توجه به فروش آنلاین و فروش فیزیکی انجام شود تا از فروش کالا بیش از حد موجود جلوگیری شود.
- یک سیستم کاربرپسند، مفید و هوشمند برای سایت خود تعریف کنید: ایجاد برخی امکانات مانند حمل و نقل یکپارچه کالاها، یادآوری سبد خرید رها شده به کاربر، نمایش کالاها به کاربر با توجه به موارد مشاهده یا خریده شده، نمودار تغییر قیمت، امکان مقایسه بین کالاها و امکانات دیگری که کار را برای کاربر سادهتر میکند، باعث میشود کاربر هنگام کار با سایت شما تجربهای لذتبخش داشته باشد. احساسی که کاربر از کار با سایت شما دریافت میکند، میتواند او را به یک مشتری وفادار تبدیل کند یا کاری کند که او هرگز به سایت شما بازنگردد!
- رابط کاربری و تجربه کاربری (UI/UX) جذابی داشته باشید: جذابیت ظاهری سایت و تجربه کاربری رضایتبخش دو عاملی است که باعث میشود کاربر زمان بیشتری را در سایت شما سپری کند و به این ترتیب بانس ریت یا نرخ پرش سایت کاهش پیدا میکند؛ همین موضوع یک عامل موثر در رتبه و جایگاه سایت شما در گوگل است. همچنین توجه کنید که سایت شما باید حتما ریسپانسیو باشد و برای نمایش در موبایل و تبلت بهینه سازی شده باشد.
- یک استراتژی کامل و هوشمندانه برای همه کانالهای فروش خود داشته باشید: داشتن یک استراتژی همه جانبه و هوشمند برای تمام کانالهای فروشتان به شما کمک میکند برای مشتریان تجربهای بینظیر و رضایتبخش در خرید خلق کنید؛ چه این خرید به صورت آنلاین باشد، چه حضوری یا تلفنی یا هر کانال دیگری که برای فروش دارید. برای داشتن یک استراتژی هوشمندانه میتوانید از خدمات مشاوره کسب و کار استفاده کنید و از یک مشاور آگاه و خلاق کمک بگیرید.
نظرات