زمانی که وارد دنیای تبلیغات آنلاین میشوید، یک مرحله مهم را باید در روند کار خود قرار دهید و آن هم آنالیز نتایج تبلیغات است. همچنین یکی از ضروریترین کارها برای برنامهریزی کمپینهای پربازده و تعیین بودجه مناسب برای آنها، آنالیز کمپینهای تبلیغاتی است.
از آنجا که یکی از محبوبترین سرویسهای تبلیغات آنلاین، توسط پلتفرم گوگل ادز ارائه میشود، قصد داریم شما را با نحوه ارزیابی عملکرد گوگل ادز آشنا کنیم.
فهرست مطلب:
کلید موفقیت کمپین های گوگل ادز
تعیین هدف برای هر یک از کمپینهای تبلیغاتی گوگل، کلید سنجش موفقیت شما است. باید بدانید که هدف شما از تبلیغات این است که ترافیک سایت خود را افزایش دهید یا مثلا هدف شما افزایش فروش در سطح بینالمللی است؟ هر هدفی که دارید، برنامهریزی کمپین بر اساس آن و آنالیز نتایج کمپین به شما کمک میکند تا نرخ تبدیل، نرخ بازگشت سرمایه و میزان بازدهی تبلیغات خود را بررسی کنید و در نهایت تغییرات آگاهانهای برای بهبود بازاریابی و تبلیغات خود ایجاد کنید.
مهمترین قدمی که میتوانید برای افزایش فروش و سایر تبدیلها بردارید، شروع توجه دقیق به دادههای تبدیل و بهروزرسانی کمپینهای خود بر اساس آنچه میدانید است.
اهداف کمپین های گوگل ادز
هر کمپین تبلیغاتی ممکن است هدف متفاوتی داشته باشد؛ هدف شما هر چه باشد، طبیعتاً نیازهای متفاوتی دارد و باید متناسب با آن نیازها برنامهریزی شود. در ادامه به معرفی برخی از رایجترین اهداف کمپینهای Google Ads میپردازیم:
- افزایش ترافیک وبسایت: یک هدف مشترک بین اکثر کسب و کارهایی که به تازگی وارد دنیای تبلیغات میشوند، افزایش ترافیک وبسایت از طریق گوگل ادز است. در این هدف شما باید روی افزایش کلیکها، نرخ کلیک و کلمات کلیدی تمرکز کنید.
به کمک تنظیم یک لیست از کلمات کلیدی مناسب میتوانید ترافیکی مناسب با کیفیت بالا ایجاد کنید. آنالیز عملکرد کلمات کلیدی و حذف یا جایگزینی مواردی که مفید نیستند، یکی از روشهای کلیدی برای افزایش ترافیک است.
- افزایش فروش و نرخ تبدیل: افزایش نرخ تبدیل یکی از ملزومات افزایش فروش است. برای افزایش فروش لازم است کاربران شما حداقل یک خرید را در سایت شما تکمیل کنند که این به معنای رخ دادن یک تبدیل است. همچنین باید مطمئن شوید که URL مقصدی که برای هر تبلیغ استفاده میکنید، مشتریان شما را به مرتبطترین صفحه در وبسایت شما هدایت میکند. این صفحه وب باید با محصول یا خدمات خاصی که در آگهی شما برجسته شده است مطابقت داشته باشد.
- افزایش آگاهی از برند: اگر قصد شما از تبلیغات، ایجاد آگاهی گسترده درمورد یکی از خدمات یا محصولاتتان است یا میخواهید تعامل کاربران با برند خود را افزایش دهید، هدف شما زیرمجموعه “تبلیغات با هدف افزایش آگاهی از برند” است. در صورتی که هدف شما این مورد است، باید روی افزایش پارامترهای ایمپرشن، تعامل (Engagement)، ریچ و frequency تمرکز کنید.
به کمک این پارامترها میتوانید تشخیص دهید که تبلیغات شما توسط چه تعداد کاربر دیده شده است. - افزایش نرخ بازگشت سرمایه: برای افزایش نرخ بازگشت سرمایه خود باید روی Conversion ها تمرکز کنید. برای این کار باید سود خود از دو کمپین متفاوت را با هم مقایسه کنید تا ببینید کدام یک بازده و صرفه اقتصادی بیشتری برای شما دارد.
ارزیابی عملکرد Google Ads
اگر به دنبال افزایش بازدید و ترافیک هستید، گوگل ادز میتواند بهترین کانال بازاریابی شما باشد. بعد از ایجاد کمپینها و اجرای آنها، قدم بعدی بررسی نحوه عملکرد آنها است. در مرحله اول، ردیابی آماری مانند تعداد کلیکها و نمایشها یک راه عالی برای شروع آنالیز این تبلیغات است. علاوه بر این، مهم است که به هدف خود از کمپین فکر کنید و با توجه به آن روی آماری تمرکز کنید که میتواند به شما در رسیدن به هدفتان کمک کند.
اگر در ارزیابی عملکرد کمپینهای تبلیغاتی تازهکار هستید با کلیک روی گزینه “All campaigns” در منوی سمت چپ در اکانت گوگل ادز شروع کنید. برای مشاهده جدولهای آماری که نمای کامل و قابل تنظیم از همه دادهها را به شما نشان میدهند، روی Ads & Extensions یا Keywords از منوی صفحه در سمت چپ کلیک کنید. میتوانید گزارش را سادهتر نگه دارید یا برای اطلاعات دقیقتر در مورد موفقیت کمپینهای خود، اطلاعات جزئیتری از آن بگیرید.
گوگل در وبلاگ پشتیبانی خود به طور رسمی اعلام کرده است که:
“به منظور راحتتر بودن ردیابی دادههای تبلیغاتی که روی شبکه نمایش اجرا میشوند، پیشنهاد میکنیم کلیکها و ایمپرشنهای تبلیغات و کلمات کلیدی خود را آنالیز کنید. این اطلاعات در ستونهایی در جداول آماری حساب شما قابل مشاهده است.”
به طور کلی دادهها بر اساس سه معیار سنجیده میشوند:
- معیارهای ترافیک محور
- معیارهای مبتنی بر نرخ تبدیل
- معیارهای مبتنی بر نرخ بازگشت سرمایه
سنجش عملکرد کمپین ها بر اساس معیارهای ترافیک محور
اولین چیزی که میتوانید برای ارزیابی عملکرد Google Ads خود به آن توجه کنید، بررسی معیارهای مبتنی بر ترافیک است. میتوانید این را در داشبورد کمپین خود پیدا کنید. این معیارها شامل ایمپرشن، کلیک، نرخ کلیک، امتیاز کیفیت و میانگین هزینه هر کلیک است.
نرخ کلیک (CTR)
نرخ کلیک یکی از سادهترین معیارها برای اندازهگیری است و بسیاری از تبلیغکنندگان به آن اهمیت زیادی میدهند. این تئوری این است که هرچه نرخ کلیک شما بیشتر باشد، کلمات کلیدی شما برای جستجوگران مرتبطتر است. CTR همچنین یکی از عواملی است که امتیاز کیفی تبلیغات شما و در نهایت هزینهای را که برای کلیک پرداخت میکنید، تعیین میکند.
امتیاز کیفیت (Quality Score)
امتیاز کیفیت گوگل برای تعیین میزان مرتبط بودن کلمه کلیدی، آگهی و لندینگ پیج با عبارت جستجوی کاربر استفاده میشود. هر چه تجربه مرتبطتر و مثبتتر باشد، نمره کیفیت بالاتر خواهد بود. برخی از عواملی که برای ارزیابی نمره کیفیت استفاده میشود عبارتاند از:
- CTR کلمه کلیدی و تبلیغات
- ارتباط کلمه کلیدی گروه تبلیغات
- کیفیت صفحه فرود
هرچه CTR و امتیاز کیفیت شما بالاتر باشد، هزینه هر کلیک برای شما کمتر خواهد بود.
کلیک
کلیکها سادهترین معیار برای مشاهده میزان ترافیکی است که کلمات کلیدی در کمپینهای شما ایجاد میکنند. به کمک این معیار میتوانید ببینید محبوبترین کلمات کلیدی شما کداماند و مردم با استفاده از آنها چند بار به وبسایت شما مراجعه میکنند.
در حالی که این معیارها برای به دست آوردن یک نشانه کلی از عملکرد یک کمپین مفید هستند، اما راه خوبی برای اندازهگیری عملکرد برای اهداف تجاری شما نیستند؛ زیرا اطلاعات کافی را ارائه نمیدهند.
سنجش عملکرد کمپین ها بر اساس معیارهای نرخ تبدیل
برای این که بفهمید که آیا ترافیک ادوردز شما باعث ایجاد فروش یا ترغیب مشتریان به تماس میشود، باید بتوانید نرخ تبدیل کمپینهای خود را ردیابی کنید.
تبدیل یا Conversion زمانی اتفاق میافتد که کاربر روی تبلیغ شما کلیک میکند یا اقدامی در سایت شما انجام میدهد. این اقدام میتواند حتی تکمیل خرید یا ثبت درخواست برای دریافت اطلاعات بیشتر باشد. پس از ردیابی تبدیلهای خود، ممکن است متوجه شوید که یک کلمه کلیدی خاص منجر به تبدیلهای زیادی میشود، در حالی که کلمه کلیدی دیگر اینطور نیست. میتوانید بیشتر بودجه بازاریابی خود را صرف کلمهای کنید که تبدیل بیشتری ایجاد میکند.
نرخ تبدیل
هنگامی که ردیابی تبدیل خود را به درستی انجام دادید، میتوانید ببینید چند درصد از افرادی که روی تبلیغ شما کلیک کردهاند، یک واکنش قابل ردیابی مانند پر کردن فرم درخواست، خرید آنلاین یا تماس با کسب و کار شما را انجام دادهاند. این معیار برای تبلیغکنندگان مفید است تا ببینند کدام کلمات کلیدی بهترین نرخ پاسخ را دارند.
با اندازهگیری نرخ تبدیل شما در کمپینهایتان، اطمینان حاصل میکنید که ترافیکی که برای آن هزینه پرداخت میکنید، عملکرد مورد نظر را خواهد داشت. نرخ تبدیل بالا چیزی است که ما به دنبال آن هستیم.
هزینه هر تبدیل
هزینه به ازای هر تبدیل یا Cost Per Conversion یک معیار مهم برای ارزیابی عملکرد Google Ads است که به شما میگوید هر یک از تبدیلهای شما چقدر برای کسب و کارتان هزینه داشته است. یکی از اشتباهاتی که بسیاری از تبلیغ دهندهها مرتکب میشوند این است که بر قیمتی تمرکز میکنند که هزینه هر تبدیل داشته و بر اساس میانگین ارزش مشتری تعیین شده است؛ این روش مسلماً بهترین روش تعیین استراتژی برای تبلیغات نیست.
در حالی که این دادهها به ما در تصمیمگیری آگاهانه کمک میکنند، باید معیارهای خود را یک قدم جلوتر ببریم تا استراتژی هوشمندانهتری برای تبلیغات خود برنامهریزی کنید. این که یک کمپین از طریق هزینهای کم برای هر تبدیل، لیدهای زیادی ایجاد میکند، لزوماً به این معنی نیست که کمپین شما بهترین عملکرد را دارد یا برای مراحل بعدی هم باید از همین کمپین استفاده کنید.
سنجش عملکرد کمپین ها بر اساس نرخ بازگشت سرمایه یا ROI
برای ارزیابی عملکرد گوگل ادز در برابر اهداف کسبوکار، یک معیار طلایی وجود دارد و آن هم بررسی نرخ بازگشت سرمایه یا Return On Investment است. از کمپینها، گروههای تبلیغاتی، تبلیغات و کلمات کلیدی، با ردیابی ROI خود میتوانید دقیقاً ارزش کلمات کلیدی، تبلیغات و کمپینهای خود را تعیین کنید.
محاسبه نرخ بازگشت سرمایه AdWords
محاسبه میزان بازگشت سرمایه یکی از مهمترین کارها برای ارزیابی عملکرد گوگل ادز است. بازگشت سرمایه صرفاً نسبت سود جدید بر اساس هزینهای است که برای دستیابی به آن سود صرف شده است. برای AdWords چیزی که ما میخواهیم بدانیم بازگشت سرمایه تبلیغاتی است و یک فرمول ساده وجود دارد که میتوانید برای حل این موضوع از آن استفاده کنید:
نرخ بازگشت سرمایه ادوردز = (سود کل – هزینههای تبلیغات) ÷ هزینههای تبلیغات × 100
محاسبه نرخ بازگشت سرمایه به شما این امکان را میدهد که درمورد نحوه بهینهسازی بودجه بازاریابی خودآگاهانه تصمیم بگیرید و آن را در مسیر درست خرج کنید.
خلاصه مطالب
در این مقاله از آژانس خلاقیت نژودا شما را با اهداف مختلف کمپینهای گوگل ادز و نحوه ارزیابی عملکرد آنها آشنا کردیم. ارزیابی و بهبود عملکرد تبلیغات گوگل به شما کمک میکند تا کلمات کلیدی مرتبط و کمپین های تبلیغاتی را که برای کسب و کار شما بهترین عملکرد را دارند، تشخیص دهید. با ارزیابی عملکرد Google Ads میتوانید روی قسمتهایی از کسب و کارتان که به بهبود نیاز دارند، کار کنید، آنها را تقویت کنید و برای کمپینهای بعدی خود برنامهریزی کنید.برای دریافت مشاوره تبلیغات و بازاریابی توسط متخصصین نژودا به لینک داده شده مراجعه نمایید.
سوالات متداول شما
اهداف کمپین های گوگل ادز
افزایش ترافیک وبسایت،افزایش فروش و نرخ تبدیل،افزایش آگاهی از برند،افزایش نرخ بازگشت سرمایه
نرخ بازگشت سرمایه چیست؟
محاسبه میزان بازگشت سرمایه یکی از مهمترین کارها برای ارزیابی عملکرد گوگل ادز است. بازگشت سرمایه صرفاً نسبت سود جدید بر اساس هزینهای است که برای دستیابی به آن سود صرف شده است. با ردیابی ROI خود میتوانید دقیقاً ارزش کلمات کلیدی، تبلیغات و کمپینهای خود را تعیین کنید.
نظرات