نقشههای حرارتی یا Heat map روشی قدرتمند برای درک کارهایی است که کاربران در صفحات وب سایت شما انجام میدهند؛ مثلاً میتوانید جایی که کلیک میکنند، جایی که حرکت میکنند، چه چیزی نگاه میکنند یا نادیده میگیرند را به کمک نقشه حرارتی تشخیص دهید.
نقشه حرارتی یکی از ابزارهای اصلی برای آنالیز و بهبود کیفیت سایت به خصوص برای آنالیز کیفیت طراحی و محتوای صفحات است. در این مقاله از نژودا به معرفی هیت مپ و کاربردهای آن میپردازیم که میتواند برای هر سایتی مفید باشد!
فهرست مطلب:
Heat map یا نقشه حرارتی چیست؟
نقشه حرارتی یک نمایش گرافیکی از دادهها است که از یک سیستم کدگذاری رنگ برای نمایش مقادیر مختلف استفاده میکند. Heat map در اشکال مختلف برای تجزیه و تحلیل استفاده میشود، اما بیشتر برای نشان دادن رفتار کاربر در صفحات خاصی از سایت یا قالبهای صفحه وب کاربرد دارد. نقشههای حرارتی وبسایت و محصول، محبوبترین عناصر (گرم) و نامطلوبترین (سرد) محتوای صفحه وب سایت شما را با استفاده از رنگها در مقیاس قرمز تا آبی نمایش میدهند.
از هیت مپ میتوان برای نشان دادن جایی که کاربران در یک صفحه کلیک کردهاند، تا چه اندازه صفحه را به پایین اسکرول کردهاند یا برای نمایش ردیابی حرکت موس کاربران استفاده کرد. این اطلاعات با توجه به اهداف هر کسب و کار میتواند بسیار مفید باشد. این نقشهها برای تشخیص این که چه چیزی در یک وب سایت یا صفحه محصول کار میکند یا نه ضروری هستند.
با آزمایش نحوه قرارگیری دکمهها و عناصر خاص در وبسایتتان، نقشههای حرارتی به شما این امکان را میدهند که عملکرد صفحات و محصول خود را ارزیابی کنید و تعامل و حفظ کاربر را افزایش دهید. نقشه های حرارتی آنالیز دادههای پیچیده و درک آنها را در یک نگاه آسان میکند.
تصور میشود عملی که ما اکنون آن را نقشههای حرارتی مینامیم از قرن نوزدهم سرچشمه گرفته است، جایی که از سایهزنی دستی در طیف خاکستری برای به تصویر کشیدن الگوهای داده در ماتریسها و جداول استفاده میشد.
امروزه هنوز هم میتوان نقشههای حرارتی را با دست، با استفاده از صفحات گسترده اکسل یا با ابزارهایی مانند Hotjar ایجاد کرد. هیت مپ ها انواع مختلفی دارند و ایجاد و آنالیز آنها ممکن است کمی چالش برانگیز باشد اما قطعاً غیر ممکن نیست! برای ساخت هیت مپ پلتفرمهای مختلفی وجود دارد که در ادامه مقاله به معرفی آنها میپردازیم.
مزایای استفاده از نقشه حرارتی سایت
ابزارهای تجزیه و تحلیل مانند Google Analytics یا Site Catalyst در ارائه معیارهایی برای نشان دادن صفحاتی که کاربران بازدید میکنند عالی هستند، اما وقتی صحبت از نحوه تعامل کاربران با آن صفحات به میان میآید، ممکن است جزئیات خاصی نداشته باشند. نقشه های حرارتی میتوانند نمای کلی جامعتری از نحوه رفتار واقعی کاربران ارائه دهند.
همچنین نقشه های حرارتی نیز بسیار بصری تر از گزارشهای تحلیلی استاندارد هستند که میتواند تجزیه و تحلیل آنها را در یک نگاه آسانتر کند. این باعث میشود که درک آنها به ویژه برای افرادی که به تجزیه و تحلیل حجم زیادی از دادهها عادت ندارند، راحتتر باشد.
ابزارهای خوب ایجاد هیت مپ، مانند CrazyEgg، تحلیلگران را قادر میسازد تا دادهها را بخش بندی و فیلتر کنند. این معنای آن است که میتوان به راحتی مشاهده کرد که چگونه انواع مختلف کاربران با یک صفحه خاص درگیر هستند و با آن ارتباط برقرار میکنند.
نقشه های حرارتی به تیمهای محصول، بازاریابان، تحلیلگران دیجیتال و داده، طراحان UX، متخصصان در مشاوره دیجیتال مارکتینگ و هرکسی که هر چیزی را به صورت آنلاین میفروشد – بینش عمیقی از رفتار افراد در سایت خود میدهد و به آنها کمک میکند تا بفهمند چرا کاربران از کال تو اکشن یا CTA ها و اطلاعات تماس یا فرمها استفاده نمیکنند و چه چیزی میتواند باعث تبدیل آنها به مشتری شود.
با جمعآوری رفتار کاربر، نقشههای حرارتی تجزیه و تحلیل دادهها را آسان میکنند. نقشه های حرارتی یک درک لحظهای از نحوه تعامل مخاطبان هدف شما با یک وب سایت یا صفحه محصول منحصر به فرد ارائه میدهد؛ به عنوان مثال نشان میدهد که آنها روی چه چیزی کلیک میکنند، چه مواردی را نادیده میگیرند و تا کجا اسکرول میکنند.
این فرایند به شما کمک میکند روندها را شناسایی کنید و سایت خود را برای افزایش تعامل و فروش بهینه کنید. به عنوان یک ابزار بصری، هیت مپ ها به شما کمک میکند تا تصمیمات آگاهانه و مبتنی بر داده را برای آزمایش A/B، به روز رسانی، یا طراحی مجدد وب سایت خود بگیرید.
نقشه های حرارتی برای نشان دادن روابط بین دو متغیر استفاده می شود که یکی در هر محور ترسیم شده است.
انواع نقشه حرارتی یا هیت مپ
نقشه حرارتی یک اصطلاح جامع برای ابزارهای مختلفی است که با تکنولوژی Heat mapping یا نقشه برداری حرارتی کار میکنند. این ابزارها انواع مختلفی از نقشه حرارتی را در اختیار ما قرار میدهند
انواع مختلف هیت مپ عبارتاند از:
- نقشه حرارتی اسکرول: نقشه حرارتی اسکرول درصد دقیق افرادی را نشان میدهد که به هر نقطه از صفحه اسکرول میکنند. هر چه رنگ یک قسمت به قرمز نزدیکتر باشد، کاربران بیشتری آن قسمت را مشاهده کردهاند.
- نقشه حرارتی کلیک: نقشههای کلیکی، مجموع مکانهایی را که بازدیدکنندگان روی دستگاههای دسکتاپ کلیک میکنند یا انگشت خود را روی گوشی موبایل میزنند، به شما نشان میدهند. اگر هیت مپ برای موبایل باشد، آنها به عنوان نقشههای حرارتی لمسی شناخته میشوند. این نوع نقشه برای نشان دادن عناصری که بیشتر روی آنها کلیک و ضربه زده شده است (قرمز، نارنجی، زرد) دارای کد رنگی است.
- نقشه حرارتی حرکت موس: این نقشه نشان میدهد که کاربران دسکتاپ هنگام حرکت در صفحه، موس خود را در کجا حرکت میدهند. نقاط داغ در یک نقشه حرکتی نشاندهنده جایی است که کاربران موس خود را بیشتر جابهجا کردهاند، تحقیقات نشان میدهد که بین جایی که افراد به آن نگاه میکنند و جای موس آنها، رابطه تنگاتنگی وجود دارد.
- و …
ابزارهای ساخت نقشه حرارتی
چگونه هیت مپ یا نقشه حرارتی برای سایت بسازیم؟
برای ساخت هیت مپ باید از یکی از ابزارهای Hotjar یا Crazy Egg استفاده کنید. برای ایجاد نقشه حرارتی با هر یک از این نرم افزارها باید مراحل مختلفی را طی کنید که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
مراحل ساخت نقشه حرارتی با هاتجر (Hotjar)
- نرم افزار هاتجر را نصب و باز کنید.
- روی New Heatmap کلیک کنید.
- در قسمت Name برای هیت مپ یک نام مشخص کنید. سپس رویNext کلیک کنید.
- در قسمت بعدی Plan هاتجر خود را انتخاب کنید.
- رویNext کلیک کنید.
- اگر میخواهید یک پیج خاص را بررسی کنید، URL آن را در سرچ باکسی که زیر قسمت تعیین Plan قرار گرفته است وارد کنید.
- روی Create Heatmap کلیک کنید.
سوالات متداول شما
Heat map یا نقشه حرارتی چیست؟
نقشه حرارتی یک نمایش گرافیکی از دادهها است که از سیستم کدگذاری رنگ برای نمایش مقادیر مختلف استفاده میکند. Heat map برای تجزیه و تحلیل و نشان دادن رفتار کاربر در صفحات خاصی از سایت کاربرد دارد.
ابزارهای ساخت نقشه حرارتی چیست؟
Crazy Egg، Hotjar، heatmap.me و هانتانا ابزارهای ساخت نقشه حرارتی سایت هستند.
انواع هیت مپ چیست؟
نقشه حرارتی اسکرول، نقشه حرارتی کلیک و نقشه حرارتی حرکت موس مهم ترین انواع هیت مپ هستند.
دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید
لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیشازحدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحهکلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفادهی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمهای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید