در حال حاضر داشتن سایت برای برند شخصی یا کسب و کار خود یک موضوع معمولی است و مانند قبل نمیتوان طراحی سایت را یک مزیت رقابتی دانست. آنچه امروزه اهمیت دارد اطلاع از ویژگی های طراحی سایت استاندارد و به کار بردن آن است؛ زیرا راه اندازی یک سایت معمولی و ساده چیزی نیست که نیازهای کاربران را برطرف کند.
ویژگی های طراحی سایت استاندارد 10مورد اساسی دارد که رعایت آنها میتواند یک سایت معمولی را به سایتی تبدیل کند که تجربه کاربری جذابی را برای کاربر خلق میکند. در این مقاله از نژودا با این ویژگی ها و ضرورت طراحی سایت برای کسب و کارها آشنا میشوید.
فهرست مطلب:
طراحی سایت؛ بلیت پیشرفت کسب و کار!
با توجه به این که امروزه بیشتر افراد ترجیح میدهند کارهای خود را از طریق اینترنت و به صورت آنلاین حل و فصل کنند و کمتر مجبور باشند دردسرهای انجام کارها به صورت حضوری را تحمل کنند، طراحی سایت اختصاصی برای کسب و کارها بسیار رایجتر از قبل شده است.
طراحی سایت میتواند مزایای زیادی برای کسب و کار داشته باشد؛ از افزایش آگاهی از برند گرفته تا افزایش فروش و جذب لید. اینترنت و فضای وب دیگر یک فضای عادی نیست که برای برخی از کسب و کارها یک مزیت رقابتی محسوب شود. همان طور که بارها در بلاگ نژودا به آن اشاره کردهایم، طراحی سایت امروزه یکی از اصلیترین ابزارهای بازاریابی برای هر کسب و کار است.
بخش بزرگی از دنیای دیجیتال مارکتینگ مربوط به فضای وب و سایتهایی است که در آن فعالیت میکنند. این فضا برای کسب و کارها اعتبار به همراه دارد و باعث میشود تصویر معتبرتری از برند در ذهن کاربر ایجاد شود. علاوه بر این ایجاد یک سایت باعث آسان و سریعتر شدن بسیاری از فرایندهای یک کسب و کار میشود.
مثلا زمانی که شما یک سایت فروش شال و روسری دارید، به جای این که یک ادمین به تک تک مشتریان اینستاگرام شما پاسخ دهد، همه سفارشها در سایت و توسط خود مشتریان ثبت میشوند؛ بدون آن که شما زمان زیادی را صرف پاسخگویی به دایرکتها، چک کردن فیشها و آدرس و … کنید.
از طرف دیگر راه اندازی سایت اختصاصی و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو باعث میشود افراد بیشتری شما را بشناسند و روز به روز بر تعداد مشتریان بالقوه شما اضافه شود. گرچه این مسیر چالشهای بسیاری خواهد داشت اما هزینه، زمان و تلاشی که برای آن صرف میکنید بسیار با ارزش خواهد بود؛ زیرا نرخ بازگشت سرمایه این روش بسیار بالا است. البته به شرطی که به صورت اصولی فعالیت کنید و با ویژگی های طراحی سایت استاندارد آشنا باشید.
ویژگی های طراحی سایت استاندارد
روزانه هزاران سایت برای کسب و کارهای مختلف ساخته میشود، اما شاید کمتر از 10 درصد از این سایتها به موفقیت دلخواه خود برسند یا اصلا به جایی برسند که بتوان نام آن را موفقیت گذاشت! آنچه دلیل تمایز این سایتها است، اصولی است که در طراحی آن به کار میرود و استراتژیهایی است که عملکرد آن را مشخص میکند.
به جرئت میتوان گفت که هر شرکت، تیم یا فردی میتواند طراحی سایت انجام دهد، اما ویژگی های طراحی سایت استاندارد چیزی است که هر کسی به آن مسلط نیست و آن را در کار خود پیاده نمیکند. در ادامه به 10 مورد از ویژگی های طراحی سایت اصولی اشاره میکنیم.
-
انتخاب مناسب نام دامنه:
انتخاب بهترین نام برای دامنه سایت یکی از چالشهای اولیه طراحی سایت است. نام دامنه باید آسان و مرتبط با نام برند باشد. در بهترین حالت بهتر است نام سایت شما دقیقا نام برند شما باشد اما از آنجا که بسیاری از دامنهها توسط کاربران دیگر خریداری شدهاند، میتوانید نامی مرتبط با برند خود را انتخاب کنید که به خاطر سپردن و املای آن برای کاربران دشوار نباشد.
-
تهیه گواهینامه SSL معتبر
امنیت سایت یکی از مهمترین مواردی است که در پروسه طراحی سایت باید به آن توجه کنید و علت آن هم واضح است؛ اگر سایت شما امنیت نداشته باشد، اطلاعات شما و کلیه کاربرانی که از آن استفاده میکنند در خطر است و ممکن است از آن سوءاستفاده شود. تهیه گواهینامه SSL معتبر و قدرتمند عاملی است که امنیت سایت را تامین میکند؛ به همین دلیل باید از ابتدا حواستان به این مورد باشد و آن را فراموش نکنید. (اگر سایت شما دارای SSL باشد، زمانی که آن را در نوار جستجوی مرورگر سرچ میکنید، یک قفل کنار آن ظاهر میشود یا آدرس سایت با https:// نمایش داده میشود.)
-
رابط کاربری و تجربه کاربری (UI/UX)
زمانی که وارد یک سایت میشوید، یکی از مهمترین مواردی که باعث میشود شما تصمیم بگیرید سایت را ترک کنید یا در آن بمانید و از آن استفاده کنید، طراحی جذاب و کاربردی رابط کاربری و تجربه کاربری است.
رابط کاربری و تجربه کاربری مانند نمای یک ساختمان و نقشه آن هستند؛ داشتن یک خانه با نمای زیبا که استفاده از قسمتهای مختلف آن دشوار و آزاردهنده است شما کلافه خواهد کرد. از طرف دیگر اگر خانهای داشته باشید که از داخل بسیار کاربردی و خوش نقشه است اما ظاهری قدیمی یا زشت دارد، لذتی از آن نمیبرید.
طراحی سایت استاندارد نیز مستلزم این است که شما به تجربه کاربری و جلوههای بصری سایت به یک اندازه اهمیت بدهید و هر دو را در بهترین شکل ممکن به کاربر ارائه کنید تا بهترین تجربه در کار با سایت را برای او خلق کنید.
-
انتخاب هدفمند امکانات سایت
برخی از افراد تصور میکنند هر چه سایت امکانات بیشتری داشته باشد، بهتر است. این تصور به شرطی درست است که امکانات سایت به شکلی هدفمند و کاربردی انتخاب شده باشد؛ در حالی که اگر سایت شما امکانات زیادی داشته باشد که بسیاری از آنها بلا استفاده هستند یا هدف خاصی از ایجاد آنها وجود ندارد، نتیجهای جز شلوغ شدن سایت، سردرگمی کاربر و کاهش سرعت سایت نخواهد داشت.
-
طراحی ریسپانسیو
امروزه بیش از 65 درصد سرچهایی که در اینترنت انجام میشود، توسط گوشی موبایل است؛ همین مسئله خود دلیل محکمی برای اهمیت دادن به طراحی ریسپانسیو به عنوان یکی از ویژگی های طراحی سایت استاندارد است.
وقتی سایت شما ریسپانسیو باشد، در گوشیهای موبایل هم به شکلی درست و کاربر پسند نمایش داده میشود. از طرف دیگر، ریسپانسیو بودن سایت بر روی سئوی سایت هم تاثیر مثبت دارد و موتور جستجوی گوگل آن را یکی از مهمترین پارامترها میداند.
-
تمیز و بهینه بودن کدنویسی سایت
کدنویسی اساس و پایه طراحی سایت است و اگر این پایه به درستی گذاشته شود، کار در مراحل بعدی بسیار سادهتر خواهد شد. کد نویسی اصولی و تمیز یکی از مواردی است که زیاد مورد توجه شرکتها یا تیمهای برنامه نویسی قرار نمیگیرد، در حالی که رعایت کردن آن نه تنها به شما کمک میکند یک سایت استاندارد و حرفهای داشته باشید، بلکه برای مراحل بعدی که شامل سئو و بهینه سازی سایت میشود هم اهمیت زیادی دارد.
اگر دانش تخصصی در زمینه برنامه نویسی ندارید و نمیدانید کدهای سایت شما به شکل اصولی و تمیز نوشته شده یا خیر، میتوانید از شرکتهای مشاوره طراحی سایت مانند نژودا کمک بگیرید.
-
نقشه سایت یا Sitemap
نقشه سایت به خزندههای موتورهای جستجو میگوید که از کدام صفحه به کدام صفحه بروند و به آنها کمک میکند به راحتی به محتواهای سایت دسترسی پیدا کرده و آنها را ایندکس کنند.
سایت مپ همچنین از این جهت مهم است که به خزندههای موتور جستجو میگوید که کدام صفحه یا محتوا اهمیت بالاتری دارد.
این نقشه یک فایل است که کلیه صفحات و محتواهای موجود در سایت در آن وجود دارد؛ از آنجا که سایتها روز به روز گسترش پیدا میکنند و تعداد صفحات آنها بالا میرود، بهتر است یک سیستم ایجاد خودکار نقشه سایت داشته باشید. اگر سایتتان وردپرس باشد، افزونههایی که این کار را انجام دهند به راحتی پیدا میشوند.
نقشه سایت که به آن XML Sitemap هم گفته میشود ابزار اصلی موتورهای جستجو برای شناسایی و درک ساختار سایت شما است و برای ایندکس شدن صفحات سایت اهمیت زیادی دارد.
-
سیستم بکاپ گیری خودکار
وجود سیستم تهیه نسخه پشتیبان اتوماتیک از سایت یکی از مهمترین نکات در طراحی سایت استاندارد است. این کار تضمین میکند که اطلاعات سایت و کلیه فایلهای آن در امان هستند و اگر به هر دلیلی سایت دچار مشکل شد، شما یک نسخه از کلیه اطلاعات دارید که باعث میشود بتوانید سایت را به همان صورتی که از دسترس خارج شده بود باز گردانید.
در صورتی که هیچ بکاپی از سایت در دسترس نباشد، با از بین رفتن اطلاعات یا بروز مشکل، ممکن است مجبور شوید کل پروسه طراحی سایت را از اول طی کنید!
-
بهینه سازی سرعت سایت
سرعت بالای لود سایت یکی از مواردی است که کاربران هنگام باز کردن سایت به آن توجه زیادی میکنند؛ به همین دلیل باید به بهینه سازی سایت توجه ویژهای داشته باشید.
کاربران اینترنت کمتر از 5 ثانیه برای لود سایت شما صبر میکنند! در بهترین حالت سرعت لود سایت شما باید 1 الی 3 ثانیه باشد تا بتوانید کاربر را در سایت خود نگه دارید. سرعت سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد. در سایت GTMetrix میتوانید سرعت سایت خود را بررسی کرده و فاکتورهایی که باعث کندی آن شده را ببینید.
این سایت لیست نسبتا کاملی از مشکلات سرعت سایت در اختیار شما قرار میدهد که بررسی آن میتواند تاثیر زیادی در افزایش سرعت سایت داشته باشد.
همچنین استفاده از سیستم Cache نیز به بهبود سرعت سایت کمک خواهد کرد.
-
طراحی بهینه صفحه اول
صفحه اول هر سایت یکی از مهمترین صفحات آن است. طراحی این صفحه باید به بهترین شکل ممکن باشد و اصول طراحی UI/UX به خوبی در آن رعایت شده باشد. علاوه بر این، باید از محتوایی جذاب و با حجم مناسب در این صفحه استفاده نمود.
پر کردن صفحه اول با متنهای طولانی و خسته کننده یا قرار دادن تعداد زیادی عکس بدون هیچ نوشتهای، باعث دو واکنش توسط کاربر میشود:
- یا کاربر سایت را ترک میکند چون حجم مطالب بسیار زیاد و خارج از حوصله کاربر است.
- یا کاربر با سردرگمی سایت را اسکرول میکند تا ببیند سایت شما چیست و چه هدفی دارد.
که البته هر دو این موارد میتواند برای سایت بسیار مضر باشد.
در مورد اول، کاربر سایت را ترک میکند بدون این که هیچ زمانی برای درک محتوای آن صرف کند یا هیچ فعالیتی در آن انجام دهد؛ این مسئله برای سئوی سایت بسیار بد خواهد بود.
درمورد دوم هم این کاربر احتمالا هیچوقت به یک لید برای شما تبدیل نخواهد شد؛ زیرا با گیجی و سردرگمی سایت را ترک خواهد کرد و قطعا در ذهن او اثر ماندگاری از خود به جا نخواهید گذاشت!
سوالات متداول
طراحی سایت چه اهمیتی برای کسب و کار دارد؟
بخش بزرگی از دنیای دیجیتال مارکتینگ مربوط به فضای وب و سایتهایی است که در آن فعالیت میکنند. این فضا برای کسب و کارها اعتبار به همراه دارد و باعث میشود تصویر معتبرتری از برند در ذهن کاربر ایجاد شود. علاوه بر این ایجاد یک سایت باعث آسان و سریعتر شدن بسیاری از فرایندهای یک کسب و کار میشود.
ویژگی های مهم طراحی سایت استاندارد چیست؟
انتخاب مناسب نام دامنه، تهیه گواهی SSL، طراحی UI/UX جذاب، انتخاب صحیح امکانات سایت، طراحی ریسپانسیو، کدنویسی اصولی، تهیه نقشه سایت، داشتن سیستم بکاپ گیری خودکار، سرعت بالا در لود سایت و طراحی بهینه صفحه اول سایت از جمله ویژگی های مهم طراحی سایت استاندارد هستند.
دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید
لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیشازحدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحهکلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفادهی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمهای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید