همه چیز درباره کپی رایتینگ و کپی رایتر و تمام رازهای آن
نژودا 1401-01-08

امروزه در دنیای کسب و کارهای آنلاین و دیجیتال مارکتینگ، نام کپی رایتینگ زیاد به گوش می‌رسد. برای بسیاری از افراد سوال است که کپی رایتر کیست و کپی رایتینگ چیست؟

در تعریف کپی رایتینگ به طور خلاصه می‌توان گفت به معنای نوشتن پیامی تبلیغاتی است که توجه کاربر را به خود جلب کند. تا به حال شده یک متن تبلیغاتی را بخوانید و جذب پیام آن شوید یا شما را میخکوب کند؟ کپی رایتینگ دقیقا همان فرایندی است که باعث خلق آن متن یا تبلیغ شده است.

در این مقاله از بلاگ نژودا قصد داریم شما را با همه چیز درباره کپی رایتینگ و رازهای آن آشنا کنیم.

فهرست مطلب:

کپی رایتینگ چیست؟

چه قصد داشته باشید مهارت‌های خود را به عنوان یک کارشناس تولید محتوا ارتقا دهید و کپی رایتینگ را یاد بگیرید، چه مدیری باشید که قصد دارد مهارت‌های موجود در کسب و کار خود را گسترش دهید و جذاب‌تر از قبل به فعالیت خود ادامه دهید، آشنایی با کپی رایتینگ می‌تواند نقطه عطفی در مسیر شغلی شما باشد و آن را متحول کند.

اما کپی رایتینگ (Copywriting) چیست؟

کپی رایتینگ (Copywriting) به معنای فرایند نوشتن متن‌های تبلیغاتی و با هدف بازاریابی و متقاعد کردن افراد است که آنها را تشویق می‌کند تا اقدامی مانند خرید یا کلیک روی یک لینک را انجام دهند. این اقدام می‌تواند هر چیزی باشد؛ مثلا حتی ممکن است کمک به خیریه، ثبت نام در سایت یا استفاده از خدمات رایگان با هدف تولید لید، هدف شما از انجام کپی رایتینگ باشد.

این روش تنها در دیجیتال مارکتینگ کاربرد ندارد؛ بلکه انواع تبلیغات کتبی و چاپی و آنلاین را در بر می‌گیرد. این متن‌ها همچنین در قالب برخی جملات در ویدئوهای تبلیغاتی نیز توسط کاراکترها بیان می‌شوند؛ بنابراین کپی رایتینگ هر جایی که صحبت از متن تبلیغاتی باشد، حضور دارد. شاید متوجه آن نباشید اما کپی رایتینگ همه جا هست!

کپی رایتینگ چیست؟

نکته مهمی که بسیاری از کسب و کارها و مدیران مختلف به آن توجه ندارند، این است که کمپین‌های تبلیغاتی اغلب به نتیجه نمی‌رسند؛ زیرا شما کلمات درستی را برای تبلیغات خود انتخاب نکرده‌اید! انتخاب کلمات درست هنری است که برای موفقیت کمپین‌های خود به آن نیاز دارید.

مهم است که کپی رایتینگ (Copywriting) را با قانون کپی رایت (Copyright) اشتباه نگیرید. هر دو اینها یک جور تلفظ می‌شوند اما دو چیز بسیار متفاوت هستند. ما Copywriting را به شما معرفی کردیم، اما Copyright قانونی است که به حفاظت از حقوق خالق یک اثر می‌پردازد. آن اثر می‌تواند یک موسیقی، نقاشی، مجسمه یا یک حتی یک اثر معماری، ادبی یا نمایشی باشد و حق انحصاری توزیع یا نشر آن متعلق به یک فرد یا گروهی از افراد باشد.

کپی رایتینگ یک ابزار مهم و کلیدی در دنیای تبلیغات و بازاریابی است که ارتباط بسیار نزدیکی با تولید محتوا دارد؛ البته که می‌دانید هیچ تبلیغی بدون تولید محتوا معنا نخواهد داشت! اما پشت این متن‌های پر زرق و برق تبلیغاتی که شما را قلقلک می‌دهد که روی آن کلیک کنید یا کالایی را بخرید، چه کسی نشسته است؟!

همان طور که پشت هر مرد موفقی یک زن توانمند ایستاده ایست، پشت یک کپی رایتینگ موفق هم یک “کپی رایتر” توانمند وجود دارد!

اگر نمی‌دانید کپی رایتر کیست و چه کاری انجام می‌دهد، در ادامه آن را به شما معرفی می‌کنیم.

کپی رایتر کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

کپی رایترها افرادی هستند که در زمینه استفاده از کلمات به شکلی تاثیرگذار و هدفمند برای برقراری ارتباط با کاربران آموزش می‌دهند. هدف کپی رایترها تشویق افراد و سوق دادن آنها به انجام کاری مشخص است.

کپی رایتینگ انواع مختلفی دارد و کپی رایترها هم روش‌های مختلفی برای کار خود دارند، اما اساس همه آنها به طور کلی، مطالعه و آنالیز است. تجزیه و تحلیل مخاطب و نیازهای آنها با خلاقیت و مهارت کپی رایتر همراه می‌شود تا متنی جذاب و منحصر به فرد خلق کنند.

هدف یک کپی رایتر برقراری ارتباط با مخاطب به شکلی موثر است؛ به طوری که مخاطب احساس کند نیاز او درک شده است. یک نویسنده تبلیغ باید بداند چگونه در کاربران احساس نیاز ایجاد کند یا به یکی از نیازهای آنها اشاره کند و نشان دهد که راه حل در دست او است!

به عبارت دیگر کپی رایتر مانند یک جادوگر است که با قلم جادویی خود باعث می‌شود کاربران به سمت برند شما جذب شوند!

هنر کپی رایتر در متقاعد کردن کاربر برای دستیابی به یک هدف است؛ این هدف می‌تواند افزایش آگاهی از برند یا افزایش فروش یک محصول باشد.

وظایف کپی رایتر

وظایف کپی رایتر

  • نوشتن محتوا با هدف اطلاع رسانی، آموزش یا الهام بخشیدن به مخاطب
  • نوشتن محتوا برای تشویق و تحریک کاربران به انجام یک عمل
  • جستجو و تحقیق برای پیدا کردن اطلاعات، آمار، کلمات کلیدی، موضوعات و اطلاعات درمورد برند و نیازهای آن
  • رعایت نکات نگارشی و دستور زبان و دقت به سبک نوشته، خوانایی، لحن و …
  • ایده پردازی و ارائه متن‌های خلاقانه
  • ویرایش و بازنگری متن‌های نوشته شده با هدف کپی رایتینگ
  • توجه به احساسات و نیازهای مخاطب
  • مهارت در داستان سرایی
  • بازی با کلمات و ایجاد ترکیب‌های جذاب
  • و …

تقریبا همه کسب و کارها به یک کپی رایتر خلاق نیاز دارند تا بتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند. کپی رایتینگ موفقیت سئو و تولید محتوای شما را چند برابر می‌کند و در جلب توجه مخاطبان عملکردی موفق‌تر خواهید داشت.

سوالات متداول شما

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ (Copywriting) به معنای فرایند نوشتن متن‌های تبلیغاتی و با هدف بازاریابی و متقاعد کردن افراد است که آنها را تشویق می‌کند تا اقدامی مانند خرید یا کلیک روی یک لینک را انجام دهند.

آیا برای انجام کپی رایتینگ فرمول خاصی وجود دارد؟

کپی رایتینگ مهارتی است که نیاز به خلاقیت و تمرین دارد و نمی‌توان فرمول خاصی برای آن تعریف کرد.

کاربرد کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ برای انجام انواع تبلیغات کاربرد دارد و هدف آن جلب توجه کاربر برای دستیابی به اهداف کسب و کار است.

امتیاز به مطلب

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام
کپچا code

دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید

لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید