یکی از الگوریتمهای بسیار معروف گوگل، الگوریتم پاندا است که برای مبارزه کردن با محتوای کپی، بیکیفیت و کوتاه طراحیشده و میزان رضایت کاربر از محتوا را بررسی می کند.
الگوریتم پاندا یکی از اساسی ترین الگوریتم ها در رتبهبندی نتایج جستجو و معیارِ تعیین کیفیت محتوا، بر اساس میزان رضایت کاربر است. در واقع محتوای باکیفیت، ارزشمند و کاربر پسند را در رتبه بهتری قرار می دهد و منجر به بهتر شدن نتایج جستجو در گوگل میشود.برای آشنایی بیشتر با الگوریتم پاندا در این مقاله با نژودا همراه شوید.
فهرست مطلب:
دلیل ساخت الگوریتم پاندا
موتور جستجوی گوگل در سال 2010، دچار یک بحران شدید شد. این بحران به خاطر محتوای بیارزش و کاهش شدید کیفیت رخ داد و باعث نارضایتی کاربران از نتایج جستجو، شد. کاربران زیادی از محتوای بیهوده و اسپم در نتایج گوگل شاکی بودند. گوگل با معرفی کردن این الگوریتم، سنجشی را برای طبقهبندی میزان کیفیت صفحات موجود انجام داد. به این ترتیب، محتواهای بی کیفیت را حذف نمود و رضایت کاربران خود را مجددا به دست آورد.
بهصورت کلی، بیشتر وبسایت هایی که بعد از انتشار این الگوریتم دچار افت رتبه شدند یکی از مشکلات زیر را داشتند:
- استفاده از عبارتهای تکراری
- رعایت نکردن نکات نگارشی
- تبلیغات زیاد و آزاردهنده
- طراحی نادرست و نامناسب
- پایین بودن کیفیت محتوا
- تکرار بیش از حد کلمات کلیدی
- محتوای کم، بی ارزش و کپی
- بهروزرسانیهای الگوریتم پاندا
اولین ورژن از این الگوریتم در تاریخ 23 فوریه سال 2011 معرفی شد. یک روز بعدازاین تاریخ، یعنی در 24 فوریه، گوگل پستی در قالب موضوع درباره الگوریتم پاندا انتشار داد که در این پست، مطالبی درباره بهبود وضعیت نتایج جستجو در گوگل گفته شد. این الگوریتم منجر به ایجاد تغییرات مهمی در 11.8 درصد از نتایج گوگل شده است.
الگوریتم پاندا چه فاکتورهایی را بررسی می کند؟
خب حالا که متوجه شدیم الگوریتم پاندا چیست، بهتر است به سراغ عملکرد و مواردی که برای این الگوریتم مهم است، برویم. نگاه اصلی این الگوریتم به کیفیت محتوا است اما علاوه بر آن موارد دیگری نیز توجه دارد که باید در وبسایت خود رعایت کنید:
۱- تکرار بیش از حد کلمات کلیدی
تکرار یک کلمه کلیدی خاص، در چندین سال پیش جواب می داد اما با هوشمند شدن الگوریتم های گوگل مثل الگوریتم پاندا و الگوریتم مرغ مگس خوار باید به جای این که روی تکرار یک کلمه یا عبارت خاص تمرکز کنید، محتوا را به گونه ای بنویسید که مفهوم موضوع را به خوبی برای کاربر توضیح دهد. از کلمه کلیدی فقط در جاهایی که لازم است استفاده کنید یا معادل های آن کلمه را در بدنه محتوا به کار ببرید. دیگر سودی برای شما نخواهد داشت.
۲- کپی نبودن محتوا
کپی بودن محتوا از مواردی هست که این الگوریتم از آن جلوگیری می کند و همیشه وب سایت ها را به تولید محتوای ارزشمند و منحصر به فرد که نیاز کاربر را رفع نماید، تشویق کرده است.
البته وظیفه این الگوریتم به همین جا ختم نمی شود و فراتر از این موضوع هست.
۳- ارزشمندی محتوا و رفع نیاز کاربر
همیشه قبل از انتشار محتوا این سوال را از خود بپرسید که آیا این محتوا بهاندازه کافی جذاب است؟ نیاز کاربر را رفع می کند؟
بسیار مهم است که محتوایی که تولید می کنید، فقط با هدف کسب جایگاه در گوگل نوشته نشود. بلکه همواره محتوایی خلق کنید که پاسخ مناسب و کاملی را به کاربر بدهد و نیاز او را برطرف سازد. موضوع مورد نظر را از جنبههای مختلفی بررسی کند. تحلیل ها و اطلاعات جذاب و کاملی به کاربران ارائه دهد.
۴- رعایت نکات و اصول نگارشی
رعایت نکات و علائم نگارشی را دست کم نگیرید. توجه کردن به نکات نگارشی و املایی در حین تولید محتوا، هم به خوانایی محتوا برای کاربر و هم به درک بهتر آن برای موتورهای جستجو کمک می کند.
۵- تبلیغات آزار دهنده
آیا در صفحات سایت از تبلیغات زیاداستفاده شده است و برای کاربر آزار دهنده هست ؟
در برخی از سایت ها، تبلیغات راه درآمد آن هااست. الگوریتم پاندا با تبلیغات مشکلی ندارد اما اگر تعداد بالایی از تبلیغات وجود داشته باشد یا به گونه ای باشد که برای کاربر مزاحمت ایجاد کند، مورد جریمه قرار می گیرد.
البته گوگل هیچگاه، چک لیست مشخصی را برای فاکتورهایی که پاندا بررسی می کند، منتشر نکرده است اما رعایت موارد بالا ارزش محتوای شما را مشخص می کند.
چطور متوجه جریمه پاندا برای وبسایت خود شویم؟
اگر دچار افت شدید و ناگهانی ترافیک یا از دست دادن رتبه در نتایج جست و جو گوگل شدید، این احتمال وجود دارد که توسط الگوریتم پاندا جریمه شده باشید.
البته عوامل زیادی ممکن است موجب افت رتبهبندی سایت و میزان ترافیک وبسایتها شود که نیاز به بررسی توسط متخصص دارد. برای مثال:
- ظهور رقبای جدید که بهتر از شما کار کرده اند
- بعضیاوقات افت رتبه به دلایل فصلی یا تغییرات شرایط اتفاق میافتد.
- این امکان نیز وجود دارد که یک آپدیت جدیدی به وجود آمده باشد و باعث افت سایت شود. در این شرایط افت بازدیدهای سایت هیچ ربطی به الگوریتم پاندا ندارد.
رفع جریمه الگوریتم پاندا
چنانچه اطمینان پیدا کردید که وبسایت شما توسط الگوریتم پاندا جریمه شده است، باید فرآیند پیچیده ای را برای بیرون آمدن از این جریمه طی کنید .
ابتدا باید سایت بررسی شود و بهترین تصمیم اتخاذ شود. ممکن است تمام سایت دارای محتوای بی کیفیت باشد و ارزش سرمایه گذاری مجدد را نداشته باشد. به طور کلی چنانچه در کنار محتواهای کپی، محتواهای با ارزش دارید، با شروع به تولید محتوای ارزشمند، صفحات و محتواهای بی کیفیت را با کمک ابزار Remove Urls در سرچ کنسول حذف کنید.
در این صورت این امکان وجود دارد که جریمه وبسایت شما رفع شود و جایگاه قبلی خود را بدست آورد.
این امکان وجود دارد که پاندا فقط چند صفحه از سایت را از نتایج گوگل حذف کند ولی اگر محتوای زیادی در یک وبسایت توسط پاندا حذف شود، سایت موردنظر ازلحاظ رتبه با افت جایگاه روبرو میشود.
برای جلوگیری از جریمه پاندا، باید چهکاری انجام دهیم؟
روشهای زیادی وجود دارد که میتوانیم با استفاده از آنها از جریمه پاندا جلوگیری کنیم. در ادامه به سراغ توضیحاتی درباره این روشها میرویم:
1. سایت در زمینه فعالیت خود معتبر و قابل اعتماد باشد.
2. بالا بردن کیفیت محتوای نوشتهشده برای جلب رضایت کاربران
3. استفاده نکردن بیش از حد از تبلیغات در صفحات بهجای محتوا
4. بررسی کردن مرتبط بودن محتوا با هدف جستجوهای کاربر
5. حذف کردن محتوای تکراری در وبسایت و نگارش مجدد آنها
6.عدم تکرار بیش از حد کلمات کلیدی
7.اگر محتوایی که نوشتهاید دارای غلط املایی هست، حتماً آنها را اصلاح کنید.
8. محتوایی که ارائه می دهید دارای اطلاعات کافی و جامع باشد و اطلاعات جذابی را به کاربر ارائه دهد.
9. طراحی سایت شما باید بر اساس سلیقه کاربر باشد. درواقع کاربران باید بتوانند بهآسانی به همه صفحات دسترسی باشند.
شایع ترین افسانه در مورد پاندا این است که در مورد محتوای تکراری حساس است. جان مولر تصریح کرده است که محتوای تکراری مستقل از رسالت پاندا است.کارمندان گوگل تاکید کرده اند که پاندا محتوای منحصر به فرد را تشویق می کند، و تمرکز این الگوریتم عمیق تر از اجتناب از تکرار است.
چیزی که پاندا به دنبال آن است، اطلاعات منحصربهفردی است که ارزش فوقالعادهای را برای کاربران فراهم میکند.
تعداد کلمات یکی دیگر از جنبه های پاندا است که متخصصان سئو اغلب آن را اشتباه می دانند. بسیاری از سایتها این اشتباه را مرتکب میشوند که از انتشار هر محتوایی خودداری میکنند، مگر اینکه بیشتر از تعداد کلمات معینی باشد. اگر گوگل متوجه شود که محتوای شما قابلیت پاسخگویی به کاربر را دارد میتواند با تعداد کلمه پایین هم مناسب باشد.
سؤالات متداول در مورد الگوریتم پاندا
الگوریتم پاندا برای مبارزه با چه چیزی طراحی شده است؟
این الگوریتم برای مبارزه کردن با محتوای بیکیفیت و کوتاه طراحی شده است.
چه باورهای نادرستی درباره الگوریتم پاندا وجود دارد؟
باورهایی مثل این که محتوای تولیدشده توسط نظر کاربر، که حجم کمی دارند یا تکراری هستند، هیچ ارزشی ندارد. این تفکر اشتباه است زیرا گوگل به خوبی این موارد را تشخیص می دهد. همچنین تصور می شود این الگوریتم به مسائل فنی وبسایت توجه می کند، اما باید گفت که با این که مسائل فنی بسیار مهم است اما پاندا به آن توجهی ندارد.
چه مشکلاتی موجب ناراحتی پاندا می شود؟
مشکلات زیادی در وبسایتها مثل رعایت نکردن نکات نگارشی، تبلیغات در قالب آزاردهنده و طراحی نادرست و نامناسب از این قبیل مشکلات هستند.
دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید
لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیشازحدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحهکلید بپرهیزید نظرات خود را براساس تجربه و استفادهی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمهای خودداری کنید بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید