احتمالا برای شما هم پیش آمده است که به عنوان طراح سایت یا کسی که مدیر سایت هستید، به آخرین محتوا و اخبار خاصی علاقه داشته باشید. از طرفی، چک کردن یک به یک اخبار و وارد شدن به سایت های خبری، زمان زیادی را از شما می گیرد. همچنین، صرفا اتکاء به آپدیتهای محتوا شبکههای اجتماعی برای آگاهی داشتن از جدیدترین محتوا، کافی نیست. پس چاره کار چیست؟
RSS چیست؟ RSS یا Really Simple Syndication راه حلی است که برای این کار ارائه میشود. آر اس اس که در فارسی خبرخوان نام دارد، یک فایل آنلاین است که حاوی آخرین محتوای یک وبسایت است. با استفاده از خبرخوان دیگر نیازی به استفاده از روشهای مرسوم جستجوی محتوا یا اخبار در وب سایتها نیست.
برای این که با مفهوم آر اس اس بیشتر آشنا شویم و بدانیم RSS چیست، لازم میدانیم درباره نحوه کارکرد آن توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطلب:
RSS چگونه کار میکند؟
روش کار RSS این گونه است که نویسنده وب سایت فهرستی از اعلانها را در وب سایت خود به روشی استاندارد نگه میدارد. این لیست از اعلانها، فید یا خوراک نامیده میشود. سپس با استفاده از اسکریپتهای ویژه ای به نام RSS Aggregators یا خوراک خوان، به خوراکهای وب سایتهای مورد علاقه شما دسترسی پیدا میکنند و نتایج را برای شما سازماندهی میکنند.
مزایای RSS چیست؟
مزیت اصلی RSS این است که به جای اینکه مجبور شوید به هر وبسایت جداگانه بروید و ببینید آیا محتوای جدیدی وجود دارد یا خیر، به طور خودکار آنها را دریافت میکنید. برای این کار کافیست فقط روی دکمه آر اس اس خود سایت که به رنگ نارنجی است کلیک کنید، اما این تنها یکی از مزایای استفاده از آر اس اس است. این ابزار مزایای دیگری هم دارد که عبارتند از:
- افزایش مخاطب: استفاده از آر اس اس فقط برای مدیران سایت نیست. در واقع RSS یک راه ارتباطی بین محتوا و مخاطبان وبسایت ایجاد میکند. امروزه افراد دیگر تمایلی به ارائه آدرس ایمیل خود ندارند. اما در عوض به دنبال راهی هستند که محتوایی را که میخواهند به طور منظم در اختیارشان گذاشته شود.
از طرفی، هر بار که پیام شما ارسال میشود، دیگر نگران قرار گرفتن آن در اسپم یا لیست سیاه نیستید. با RSS، یک رابطه قوی با مخاطبین خود ایجاد میکنید و خوانندگان جدیدی را جذب میکنید؛ به عنوان مثال، افراد زیادی هستند که به دنبال اخبار ورزشی و حاشیههای آن هستند. شما با خبرخوان میتوانید این اطلاعات را در اختیار آنها قرار دهید و مخاطب جذب کنید.
- بهینه سازی سایت و افزایش بک لینک: شاید برایتان جالب باشد ولی آر اس اس برای افزایش بک لینک سایت و بهبود سئو سایت هم مفید است. زمانی که یک خبرخوان Syndicate میشود، تعداد لینکهایی را که به وبسایت اصلی ارجاع داده میشود افزایش میدهد. لینکهای ورودی اغلب به یک وب سایت کمک می کند تا در رتبه بندی گوگل جایگاه بهتری داشته باشد.
- خداحافظی با اسپم: بر خلاف اشتراک ایمیلی، از ایمیل شما برای ارسال آپدیتهای اخبار و محتوا استفاده نمیشود؛ در این صورت ایمیلتان پر از اسپم نمیشود.
- استفاده برای تبلیغات: میتوان از آر اس اس به عنوان یک ابزار تبلیغاتی یا بازاریابی استفاده کرد. کاربرانی که اشتراک یک وبسایت یا محصولات آن را میخرند، آخرین اخبار محصولات و خدمات آن وبسایت را دریافت میکنند. این کار برای صاحب کسب و کار بسیار مفید است؛ زیرا در این بین میتوان محصولات یا خدمات سایت را تبلیغ کرد.
معایب RSS چیست؟
در کنار مزایایی که استفاده از آر اس اس دارد، معایبی زیر را هم دارد:
- امکان کامنت گذاشتن وجود ندارد. یکی از معایب مهم آر اس اس، نداشتن قابلیت نظر گذاشتن کاربران است. کاربران وبسایت بدون اینکه تعاملی با مدیر سایت و دیگر خوانندگان داشته باشند، تنها مطالب را میخوانند. از این رو ممکن است میزان تعامل کاربران با سایت را پایین بیاورد.
- ممکن است محتوای شما کپی شود. آر اس اس ها هیچوقت خالی از ریسک نبوده اند. به دلیل اینکه خبرخوانها بوسیله خوراک خوانها خوانده میشوند، این امکان وجود دارد که محتوای شما توسط سایت دیگر خوراک خوانی شود؛ به همین دلیل، زمان استفاده از این ابزار حتما به این مسئله توجه داشته باشید.
- پیگیری مشترکان خبرخوان سخت است. به دلیل ایجاد ترافیک زیادی که از آر اس اس ها به سمت وبسایت شما میآید، نظارت تک تک کاربران سخت است. همچنین، شمردن اینکه چه تعداد افراد در حال خواندن هستند، باز هم کاری دشوار به نظر میرسد.
- آر اس اس به گونهای طراحی شده است که مطالب اضافی را از مطالب حذف میکند تا محتوا خوانایی بیشتری داشته باشد. برای همین، تصاویر، اینفوگرافیکها، انیمیشنها و پستهای رسانههای اجتماعی به راحتی تغییر میکنند یا کاملاً پاک میشوند. از این جهت ممکن است ظاهر خبرخوان کمی ناخوشایند باشد.
روش های پیدا کردن لینک فید RSS چیست؟
یافتن لینک خبرخوان یک وبسایت به دلایل مختلفی مانند آپدیت بودن تولید محتوا برای تبلیغات در شبکههای اجتماعی بسیار مفید است. در حالیکه پیدا کردن لینک RSS بسیار مفید است ولی پیدا کردن لینکهای خبرخوان گاهی اوقات دشوار است. برای همین در اینجا روشهای مختلفی را برای پیدا کردن لینک RSS به شمات ارائه میدهیم.
- یافتن فید آر اس اس یک سایت وردپرسی.
سیستم مدیریت محتوا وردپرس یکی از سیستمهای رایج انتشار محتوا در اینترنت است. اگر میخواهید لینک فید خبرخوان سایت وردپرسی را پیدا کنید، مراحل زیر را طی کنید:
- “/feed/” را به آخر URL وبسایت اضافه کنید. با این کار مرورگر شما RSS feed را نشان میدهد.
- “/rss/” را به انتهای URL وبسیات اضافه کنید.
- یافتن فید آر اس اس از طریق سورس کد وبسایت
- نگاه کردن به سورس کد وبسایت یکی از روشهای سریع یافتن فید RSS است. برای این کار به عنوان مثال به لینک https://www.pardot.com/blog/ می رویم.
- سپس، روی صفحه کلیک راست کنید و گزینه “Page Source” را انتخاب کنید. در پنجره باز شده، از قابلیت Find (با زدن دکمههای ترکیبی Crtl+F برای ویندوز یا Command+F در سیستم عامل Mac) برای یافتن یک عبارت در صفحه استفاده کنید. سپس عبارت RSS را در آن تایپ کنید. در این حالت، آدرس آر اس اس صحیح این سایت https://www.pardot.com/feed/ خواهد بود.
- یافتن فید آر اس اس برای جوملا و دروپال: در حالیکه وردپرس سیستم محتوایی اکثر وبسایتها است، ولی سیستمهای مدیریت محتوای دیگری هم مانند دروپال و جوملا وجود دارند که آر اس اس در آنها استفاده میشود. متأسفانه خبرخوانها به طور پیش فرض در این سیستمها غیر فعال است و باید آن را فعال کرد. در قسمتهای بعدی روشهای پیدا کردن فید آر اس اس در جوملا و دروپال را توضیح خواهیم داد.
- یافتن فید آر اس اس جوملا: برای سایتهای جوملایی، پیشنهاد میکنیم افزونه gsRSSFeed را نصب کنید. این افزونه خوراک خبرخوان را در جوملا تنظیم میکند. برای نصب این افزونه ابتدا به سایت https://extensions.joomla.org/extensions/content-%26-news/rss-syndicate/ بروید و افزونه gsRSSFeed را نصب کنید. سپس به Components >> gsRSSFeed بروید و روی “New” کلیک کنید. اطلاعات خواسته شده را پر کنید. حالا نامی را برای فید خود انتخاب کنید و گزینه Save را بزنید.
- پیدا کردن فید RSS برای دروپال. دروپال یک ماژول Aggregator داخلی دارد که میتوانید فیدهای آر اس اس خود را پیکر بندی کنید. برای این کار وارد پنل مدیریتی خود شده و سپس به Administer > Site Building > Modules بروید. حالا بررسی کنید که گزینه Enabled برای ماژول Aggregator فعال است و سپس گزینه Save Configuration را انتخاب کنید. به قسمت Administer > Content management > Feed aggregator بروید و گزینه Add feed را انتخاب کنید. حالا عنوان فید و URL آن را تایپ کنید و گزینه Save را بزنید تا آر اس اس جدید شما منتشر شود. در نهایت Drupal cron را اجرا کرده و فید خود را آپدیت کنید.
تأثیر LSI برروی RSS چیست؟
LSI یا ایندکس معنایی پنهان روشی از است که گوگل از آن برای پیدا کردن ارتباط معنایی بین کلمات استفاده میکند. برای همین، هرچه کلمات کلیدی LSI بیشتری در محتوا به کار رود، احتمال بالا رفتن سئو هم بیشتر است. به عنوان مثال، موضوع وبسایتی درباره محصولات آرایشی است، کلمات کلیدی LSI این وبسایت میتوانند اُدکلن، ماسک صورت یا دور چشم و اسپری مو باشند. اما دقیقا ارتباط LSI با RSS چیست؟
در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که تنها راهی که گوگل از آر اس اس ها استفاده میکند، ایندکس کردن سریع محتوای وبسایت است. این روش به کارایی و سئو شدن بهتر سایت کمک شایانی میکند. اگر یک وبسایت دارید، آر اس اسها به شما کمک میکند تا محتوای سایت شما طبق روالی منظم آپدیت شده و خزندهها گوگل مدت زمان کمتری برای یافتن مقالههای جدید صرف کنند.
سخن پایانی
RSS یا Reach site summary ابزاری برای با خبر شدن از آخرین اخبار و محتواهای مورد علاقه شما است. مزیت اصلی این ابزار صرفه جویی در زمان و دوری از اسپمهای اضافی است. این یعنی اینکه برای یافتن اخبار جدید دیگر نیازی به جستجوی تک تک سایتها نیست و محتوای جدید به طور خودکار برای شما ارسال میشوند. البته خبرخوان معایب دیگری مانند خطر کپی شدن محتوا، پیگیری مشترکان و نداشتن گزینه کامنت را هم دارد.
سوالات متداول شما
مزایای استفاده از RSS ؟
استفاده برای تبلیغات، خداحافظی با اسپم ،بهینه سازی سایت و افزایش بک لینک ،افزایش مخاطب
معایب RSS چیست؟
امکان کامنت گذاشتن وجود نداردممکن است محتوای شما کپی شودپیگیری مشترکان خبرخوان سخت است
نظرات