سایت استاتیک چیست؟ این نوع سایت در حقیقت از اولین سایتهایی بود که در دنیای وب معرفی شد و هنوز هم مورد استفاده قرار دارد. اگرچه ما در نگاه اول متوجه تفاوت سایتهای استاتیک و داینامیک نمیشویم، اما این دو نوع سایت تفاوتهای بسیاری با یکدیگر دارند. همراه ما باشید تا بیشتر با سایتهای استاتیک، کاربردهای آن و تفاوتی که با انواع سایتهای داینامیک دارد آشنا شویم.
فهرست مطلب:
سایت استاتیک چیست؟
همانطور که گفتیم سایت استاتیک از اولین سایتهایی بود که طراحی و ارائه شد. سایتهای استاتیک به کاربران شما یک تجربه متفاوت برای دسترسی به محتوا میدهند. این تجربه متفاوت و عالی را هم در نسخه دسکتاپ و هم در نسخه موبایل میتوان یافت. بهطور کلی اگر به دنبال امنیت و عملکرد بالا هستید، طراحی سایت استاتیک برای شما بسیار مناسب است.
نه تنها طراحی این نوع سایت برای برنامهنویسان راحتتر است، بلکه چنین وبسایتهایی امنیت بالاتری دارند و همچنین بخاطر سرعت بالا، از نظر گوگل رتبه بالاتری نیز دارند. بنابراین موارد استفاده از وبسایتهای استاتیک هر روز گسترش مییابد و کسبوکارهای پیشرو و تاثیرگذار در دنیای تجارت نیز، به استفاده از این سایتها روی آوردهاند.
یک وبسایت استاتیک نیازی به برنامه نویسی وب و طراحی پایگاه داده ندارد. استاتیک از ابتداییترین شکلهای وبسایت است و همچنین سادهترین راه برای ساخت و طراحی سایت در مقیاسهای کوچک است. دلیل دیگری که بسیاری از شرکتها به سمت وبسایتهای استاتیک رفتهاند، تعرفه کمتر طراحی سایت استاتیک نسبت به انواع داینامیک است. این سایتها بسیار مقرون بهصرفه هستند؛ همچنین سرعت بالاتری نیز دارند.
در سالهای اخیر، طراحی سایت استاتیک بسیار همهگیر و محبوب شده است. این افزایش در درجه اول به دلیل پیشرفت ابزارهای توسعه دهنده و نیز تمایل قوی در بین مشاغل برای بهینه سازی عملکرد وبسایت فراتر از محدودیتهای یک سایت مبتنی بر پایگاه داده است. در ادامه برخی از مزایای وبسایتهای استاتیک را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
- سرعت و عملکرد: این قبیل سایتها تجربه کاربری سریعتری را ارائه میدهند. اگر سایتی مبتنی بر تراکنش دارید، ارائه یک تجربه سریع به کاربران خود، یک تمایز کلیدی برای شما نسبت به رقبایتان است. زیرا بازدیدکنندگان سایت تمایل به تجربه مشکلاتی از قبیل دیدن عکس بیکیفیت یا بارگذاری سایت با سرعت پایین را ندارند. بهعلاوه بالا بردن سرعت و عملکرد وبسایت میتواند منجر به کسب رتبه بهت در نتایج گوگل شود.
- اعتبار بالاتر از دید گوگل: سرعت بالای سایتهای استاتیک باعث شده تا گوگل رتبه بهتری از نظر تجربه کاربری را به این سایتها بدهد. بنابراین سئو سایت استاتیک راحتتر خواهد بود.
- طراحی آسان: برخلاف سایتهای دیگر مانند سایتهای وردپرسی که نیاز به بهروزرسانیها و افزونههای متعدد دارند، سایتهای استاتیک بسیار ساده هستند. این وبسایتها را میتوان با استفاده از چند قالب و فریمورک متفاوت طراحی و مورد استفاده قرار داد.
- امنیت: در سایتهای داینامیک فرصت هکرها برای نفوذ و استفاده از اطلاعات و دادههای شما بیشتر است، زیرا سایتهای داینامیک به یک کل متصل بوده و در حال تبادل اطلاعات با سرور هستند. درحالیکه در یک سایت استاتیک، پایگاه داده محتوای شما مستقل از رابط وب است. چنین تنظیماتی به هکرها فرصت و نقاط ضعف کمتری برای نفوذ و ورود میدهد و دادههای شما را امنتر نگه میدارد.
بهعلاوه در طراحی سایت استاتیک، بازدیدکنندگان سایت با هربار بازدید از سایت شما به پایگاه دادهها متصل نمیشوند که این نیز یکی دیگر از مزیتهای سایت استاتیک در مقایسه با سایتهای مبتنی بر داده میباشد.
نکته مهمی که درمورد سایت استاتیک وجود دارد این است که امروزه دیگر کمتر کسی به دنبال طراحی کردن این نوع سایت است. چون صاحبان سایتها دوست دارند امکان ایجاد تغییرات، ویرایش و آپدیت نامحدود سایت خود را داشته باشند.
سایت استاتیک و داینامیک چه تفاوتی دارند؟
بهطور کلی داینامیک به معنای قابلیت عمل و تغییر است، در حالیکه استاتیک به معنای ثبات است. وبسایت داینامیک و استاتیک اصطلاحی برای توصیف دو نوع سایت و روشی که برای نمایش دادهها استفاده میکنند، است. به عبارت سادهتر، سایتهای استاتیک، صفحاتی هستند که محتوای آنها بدون تغییر کد توسط توسعه دهندگان تغییری نمیکند، در حالیکه وبسایتهای داینامیک میتوانند محتوای متفاوت را از همان منبع کد ارائه کنند.
هر سایتی که اطلاعاتی را از کاربر بگیرد تا پردازشی روی آن انجام دهد و نتیجه را به کاربر برگرداند، هر صفحهای که کاربر بتواند در آن کاری (action) انجام دهد و درنتیجه محتوای صفحه با هرکاری که کاربر انجام میدهد تغییر میکند؛ سایت دینامیک است.
وقتی صحبت استفاده از صفحات داینامیک یا استاتیک برای وبسایت شما میشود، داشتن پیشرفتهترین کدها در هر یک از این صفحات مهم نیست، چیزی که اهمیت دارد هدفی است که هر صفحه وبسایت برای شما انجام میدهد.
برای درک بهتر تفاوت این دو نوع سایت اجازه دهید کمی بیشتر با سازوکار سایتهای داینامیک آشنا شویم. یک وبسایت داینامیک (که به عنوان سایت مبتنی بر پایگاه داده نیز شناخته میشود) به برنامه نویسی وب و طراحی پایگاه داده نیاز دارد. این نوع وبسایتها شامل اطلاعات و محتوایی است که با توجه به عواملی مانند بازدید کنندگان سایت، زمان روز، منطقه زمانی و زبان بومی و محلی بازدید کننده تغییر میکند. محتوای سایت شما، چه عکس باشد چه محتوای متنی، در پایگاه داده یا سیستم مدیریت محتوا ذخیره میشود. زمانی که اطلاعات در پایگاه داده بهروز میشوند یا تغییر میکنند، این محتوا در سایت نیز تغییر خواهد کرد.
هنگامی که کاربر از سایت داینامیک بازدید میکند، دادهها از مرورگر به سرور ارسال خواهند شد. هنگامی که به یک سایت داینامیک دسترسی پیدا میکنیم، صفحات براساس دادههای بازدید کننده برای کاربر تولید میشوند. کد اسکریپت بر روی سرور وب تجزیه و تحلیل و تفسیر میشود و دادههای حاصل به مرورگر وب بازدید کننده نمایش داده میشود. به بیان دیگر محتوای متفاوت میتواند در زمانهای مختلف و براساس متغیرهای مختلف تولید شود.
بیایید به بحث اصلی این بخش یعنی تفاوت انواع سایتهای داینامیک و استاتیک بازگردیم؛ مهمترین تفاوت آنها این است که محتوای یک وب سایت استاتیک ثابت میماند. اما اگر توسعه دهنده وب سایت کد منبع را تغییر دهد، دیگر به همان شکل ثابت نمیماند. اطلاعات یک سایت داینامیک میتواند بر اساس خواسته ها و نیازهای کاربران تغییر کند.
در طراحی سایت استاتیک برخلاف سایت داینامیک محتوا معمولاً همراه با صفحه وب آپلود میشود. آنچه کاربر میبیند بدون توجه به اقداماتی که انجام میدهد با همان قالب ارائه میشود. در وب سایتهای داینامیک، محتوا بر اساس تنظیمات انجام شده و تغییرات تعریف شده توسط مدیر سایت و اقدامات یک کاربر تغییر میکند.
ذخیره کردن اطلاعات در یک وبسایت استاتیک آسانتر است،اما انجام همین کار برای یک سایت داینامیک میتواند پیچیدهتر باشد. محتوای استاتیک را میتوان در سرورهای یک شبکه تحویل محتوا ذخیره یا “کش” کرد و اطلاعات را با سرعت بیشتری در دسترس قرار داد.
ذخیره محتوا به این شکل سرعت بارگذاری سایت را برای کاربران افزایش میدهد. زیرا سرورها در مکانهای جغرافیایی مختلف توزیع میشوند. در نتیجه شبکه تحویل محتوا، پاسخهای سریعتر و قابل اعتمادتری را به کاربرانی که در نزدیکی سرورها زندگی میکنند ارائه میدهند. در حالیکه، انجام چنین کاری برای یک وب سایت داینامیک به دلیل تعداد دفعات تغییر محتوا، کمتر عملی است. بهعلاوه خطرات امنیتی نیز برای کاربران وجود دارد زیرا اطلاعات خصوصی کاربر در سایت داینامیک ذخیره میشود.
یکی دیگر از تفاوتهای قابل توجه بین طراحی سایت استاتیک و داینامیک این است که محتوای سایتهای استاتیک مستقیماً از سرور منشا میگیرند و در هیچ کجای دیگر نمیتوان آنها را یافت. از سوی دیگر، محتوای داینامیک قبل از دانلود از سرور باید از لایههای منطقی برنامههای مختلف عبور کند.
معایب سایت استاتیک چیست؟
- عدم امکان ویرایش توسط افراد غیر حرفهای
- وابستگی همیشگی به برنامه نویس
- این وبسایت ها سرعت بالایی دارند، بنابراین سئوی بهتری دارند اما از آنجا که بهروزرسانی نمیشوند و محتوای زیادی ندارند به سرعت رتبه خود در گوگل را از دست میدهند.
- تعداد صفحات محدود
- فاقد پنل مدیریت
سایت استاتیک برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
اگر فعالیت تجاری سادهای دارید که در ابتدای مسیر قرار دارد و تنها هدف شما معرفی آن به کاربران است، پیشنهاد ما به شما سایتهای استاتیک است. این سایتها همچنین برای شرکتهای کوچک و نوپایی که نمیخواهند در آغاز کار هزینه زیادی را برای طراحی سایت اختصاصی پرداخت کنند، بسیار مناسب است. پس میتوان استفاده از این سایتها را برای هر شخص، شرکت و یا سازمانی که قصد انتشار محتوایی را در حداقل زمان و هزینه دارد پیشنهاد کرد.
همچنین از آن جایی که این سایتها حجم محتوایی بالایی ندارند، سرعت بارگذاری زیادی دارند که امتیاز بزرگی برای سایت شما به حساب میآید و روند سئو سایت را سرعت میبخشد.
سوالات متداول در مورد وبسایتهای استاتیک
- وب سایت استاتیک چیست؟ محتوای موجود در این سایتها بدون تغییر در کدها قابل تغییر نیست و کاربرها امکان اکشنی در صفحات ندارند.
- سایت استاتیک برای چه کسبوکارهایی مناسب است؟ کسبوکارهایی که تنها هدف آن معرفی و ارائه محتوایی بدون نیاز به تغییر به کاربران است میتوانند از این سایتها استفاده کنند.
- این نوع سایتها چه مزایایی دارند؟ این سایتها هزینه کمتری دارند و از سرعت بالاتری نیز برخوردار هستند.
با توجه به اطلاعاتی که درباره سایتهای داینامیک و استاتیک بدست آوردید مجددا به نوع محتوای سایت خود فکر کنید و معیارهایی همچون بودجه مورد نیاز زمان طراحی سایت و نوع تعامل کاربرانتان را در نظر بگیرید. اگر تنها هدف شما از داشتن سایت قراردهی بیوگرافی یا مشخصات محصول یا خدمات است به مواردی همچون سئو شدن در گوگل و ارتباط مداوم با مخاطب نیازی ندارید سایتهای استاتیک بسیار کارآمدند.
اکنون بهتر می توانید تصمیم بگیرید که طراحی چه سایتی بیشترین بازدهی را برایتان به همراه دارد. علاوه براین می توانید با مشاورن طراحی سایت در آژانس خلاقیت نژودا در این زمینه گفتوگو کرده و بهترین نوع سایت را برای کسب و کار خود انتخاب کنید. از آنجا که در آژانس نژودا خدمات مشاوره کسب و کار هم انجام میشود با خیال راحت میتوانید سایت مناسب کسبوکار خودتان را با کمک مشاوران نژودا انتخاب کنید. در پایان لطفا فراموش نکنید که پرسشها و نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول شما
وب سایت استاتیک چیست؟
محتوای موجود در این سایتها بدون تغییر در کدها قابل تغییر نیست و کاربرها امکان اکشنی در صفحات ندارند.
سایت استاتیک برای چه کسبوکارهایی مناسب است؟
کسبوکارهایی که تنها هدف آن معرفی و ارائه محتوایی بدون نیاز به تغییر به کاربران است میتوانند از این سایتها استفاده کنند.
این نوع سایتها چه مزایایی دارند؟
این سایتها هزینه کمتری دارند و از سرعت بالاتری نیز برخوردار هستند.
سلام ممنونم از مقاله خوبتون ، امکانش هست یه چند نمونه از سایت های استاتیک مثال بزنید بریم ببینیم بیشتر آشنا بشیم.
سلام ممنون از شما که به این مقاله توجه کردید.سایت های استاتیک معروفی وجود ندارن که ما به شما معرفی کنیم.کافیه تو گوگل سرچ کنید نمونه سایت استاتیک و چند نمونه مشاهده کنید.